IMG_8797.jpg

 

Täällä tuntuu olevan keväiset(kin) maailmankirjat sekaisin. Yleensähän täysikuun jälkeen ilma lämpeää, mutta nyt on ihan päinvastoin - täysikuuhun asti oli välillä jopa kesäisen lämmintä muutamana päivänä, mutta sen jälkeen on taas riittänyt tosi viileitä päiviä ja pakkasöitä.

 

IMG_8804.jpg

 

Villikirsikkapuut sentään kukkivat ja ovat muuten tosi korkeita. Tuonkin metsän laidassa olevan puun korkeus on arviolta viitisentoista metriä.

 

IMG_8806.jpg

 

Osa sinikelloistakin availee metsässä nuppujaan.

 

IMG_8786.jpg

 

Valle on viime aikoina ylittänyt itsensä, eikä onneksi ylittänyt, alittanut eikä edes lävistänyt paimenlankoja, ja olen uskaltanut taas pitää senkin koko päivän laitumella. Ruoho saisi kyllä kasvaa jo vähän nopeammin, mutta siihen taas tarvittaisiin lämpimämpiä ilmoja ja silloin tällöin sadettakin. Sitäkin on saatu, mutta niin pieninä ja epämääräisinä kuuroina, etteivät ne juuri ruohonkasvua hyödytä.

 

IMG_8738.jpg

 

Rondo oli ykskaks raapinut toisen korvansa ihan verille sisäpuolelta, vaikkei siinä ole mitään tulehduksen tapaistakaan näkynyt. Se siihen kuitenkin oli mitä ilmeisimmin iskenyt, ja nyt sitä on sitten tropattu oikein olan takaa. On se jo paljon parempi, mutta aina välillä sitä kutittaa silti niin, että siihen pitää käpälää sovitella. Meillähän ei ole vuosikymmeniin ollut kenelläkään minkäänlaista korvatulehdusta, ja ainoa tänne asti kulkeutunut koirankaulus on chihu-kokoa. Nyt olisin kaivannut hetkittäin sopivan isoa kaulusta, ettei olisi ihan niin kärppänä tarvinnut tuota koko aikaa vahtia. Pahimmassa vaiheessa Rondolla oli jonkin aikaa yksi putkihuivi päässä, mutta sehän ei välttämättä rapsutuksilta säästä, ja on joka tapauksessa turhan tiivis ajatellen sitä, että se korva saisi raitista ilmaa mahdollisimman paljon.

 

IMG_8743.jpg

 

Itselleni keitin muutamaan otteeseen Maria Trebenin ohjeiden mukaan malvateetä tuosta pihan puskasta yskää varten. Aluksi tein siitä liiankin vahvaa, ja se oli kuulkaa PAHAA, vaikka siihen laittoi hunajaakin. Ehkä se vähän pahimpaan ärsytykseen auttoi, ja opin jopa tekemään siitä siedettävämmän version, mutta ei sitäkään viikkokausia jaksa litkiä.

 

IMG_8729.jpg

 

Eilen lensin lenkillä maahan (en ole missään tavannut niin pahantahtoisia oksia kuin täällä - siinä ne lojuvat maassa viattoman näköisinä, ja kun kuljet ohi, ne tarrautuvat kenkääsi eivätkä päästä irti ennen kuin olet rähmälläsi), tietysti suoraan polvilleni, eikä se tehnyt ollenkaan hyvää, tänäänkin vielä käy käveleminen tavallistakin kankeammin. Välitön seuraushan noista kaatumisista ainakin itselläni on, ettei maasta tahdo päästä ylös, kun kolme huolestunutta sojonokkaa pyörii ympärillä ja yrittää nuolla joka puolelta...

 

IMG_8793.jpg

 

Tämä pihan pensas ei vielä kuki, mutta kasvattaa noita kirkkaanpunaisia uusia lehtiä, mitkä kävisivät vaikka kukista.

Toiveikasta torstaita :)