Tämmöinen sattui meille eilen. Meillä on nuo pistolukkopannat lähinnä pihapantoina, kun ovat niin nopeita napsauttaa kaulaan, mutta niissäkin on varmuuden vuoksi yhteystiedot, joita ilman yksikään koira ei meillä edes pistäydy ulkona. Joskus olen ottanut ne aamulenkillekin, kun ihan täällä tienoilla kuitenkin ollaan. No, eilen tuo Rintin panta oli ihan ehjä lähtiessä, lenkillä ei tapahtunut mitään mainittavaa, mutta tullessa tuo lukko oli hajonnut. Onneksi vain toiselta puolelta, niin että lukko pysyi silti kiinni, mutta siinä meni sitten se panta. Muutenkin luotan enemmän solkipantoihin vähänkin vieraammissa paikoissa, mutta en kyllä tuollaista pettämistä noissa olisi osannut kuvitellakaan.

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20028.jpg

 

Toinen koirien vaaranpaikka, josta nykyään kuulee jatkuvasti, on koiravarkaudet. Nyt niitä viedään jo Suomessakin vaikka käsistä, kamalaa. Onneksi nuo omani eivät päästä ketään vierasta lähelleen, jos en ole vieressä, eivätkä taatusti ole lähdössä kenenkään mukaan metriäkään - jos nyt kukaan uskaltaisi edes yrittää...Mutta siis valppaana kannattaa olla, eikä kannata jättää varsinkaan pienempiä koiria mihinkään vartioimatta. Ehkei joku pippurisuihke olisi yhtään hassumpi idea varsinkaan pienten koirien ulkoiluttajan taskuun...

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20038.jpg

 

Täällä kukkii jo ensimmäiset narsissit, siis meidän pihalla - muualla niitä on jo ollut jonkin aikaa pilvin pimein.

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20039.jpg

 

Täällä tuoksuu kevät...

 

Meillä kävi se toinenkin välittäjä, mutta aika pikaisesti, ja sovimme palaavamme asiaan, jos ne kuun lopussa tulevat katsojat eivät sittenkään olisi kiinnostuneita. Tämä välittäjä oli myös nainen, eli ei kovin vaarallinen koirienkaan näkökulmasta, mutta jestas, että tuo kuopus vahti! Rondo nosti äläkän jo siinä vaiheessa, kun välittäjä lähti yläkertaan edelläni, mutta se ei ollut mitään siihen verrattuna, kun hän tunkeutui meidän kaikkeen pyhimpäämme, makuuhuoneeseen ;) Joku roti niilläkin pitää olla!

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20067.jpg

 

Tuusa on keksinyt uuden tavan hankkia vähän eksoottisempia ruokia - kun piilotan koirille kuivamuonaa ym. tänne sisään, niin se kulkee perässäni ja yrittää nuuskia niitä esiin, ennen kuin päästän koirat takahuoneesta hommiin :)  Onhan koira-Purizon vaihtelua kissa-Purizonille...

Parina päivänä on ollut jo niin lämmintä, jopa +16, että kaikki kissat on voinut päästää välillä tarhaan. Ajattelin ensin, että Tuusan saa varmaan taas käydä kyöräämässä sieltä väkisin illalla sisään, mutta se on ihmeekseni tullut sieltä jo lyhyemmän ulkoilurupeaman jälkeen ihan vapaaehtoisesti. Ruohotkin ovat tietysti vielä liian lyhyitä viidakkokissa-leikkeihin, että mitäpä siellä turhaan notkuu :)

Koirat ovat myös nauttineet pihallaolosta ihan yksinäänkin parina päivänä hetken ajan, kun naapurin räkötin on ollut ilmeisesti sisällä, ja oven edustan betoni on ollut tarpeeksi lämmin - nehän eivät kirveelläkään tahdo maata millään ulos laittamallani alustalla, lukuun ottamatta yhtä Ikean narumattoa, joka on Rion suosikki.

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20011.jpg

 

Aikaisemminhan Rondo aina viipotti karvatossuani sisään tultuamme ympäriinsä, ennen kuin ehdin saada sitä jalkaani, ja Rio sitten vapaaehtoisena toi sen minulle, kun sai siitä palkkaa. Nyt Rondo ei enää yleensä ole tossusta kiinnostunut, mutta Rio vie sen aina pienelle lenkille (tossun, ei Rondon) ja tuo sen sitten minulle iloisesti hymyillen namin toivossa - ja totta kai se sen saa :)

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20055.jpg

 

Rosmariinikin kukkii taas. Parempaa huoneilman raikastinta ei olekaan, jos minulta kysytään, noista voisi tehdä vaikka tuoksupusseja, kun tuoksuvat yhtä hyvältä tuoreena ja kuivana. Väliin otan pari oksaa auton kojelaudallekin tuoksumaan.

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20030.jpg

 

Purkkihortensia pääsi taas rapuille kanitallin suojista. Paljon sekin on jo ehtinyt kasvattaa uusia lehdenalkuja. Maljaköynnös palasi samoin kantapaikkaansa, hieman räytyneenä, mutta eiköhän se taas ulkona piristy. Pelakat nyt ovat vielä ulkorakennuksessa, mutta kai nekin voisi sieltä pian ulkoistaa, kun ei pakkasöitä ainakaan toistaiseksi ole näköpiirissä. Kukkaa ne ovat pukanneet kyllä sisälläkin, mutta kyllähän nekin varsinaisesti taas pörhistyvät vasta ulkona.

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20015.jpg

 

Nämä sen sijaan viihtyvät erinomaisesti sisälläkin :)

Muutamaan päivään ei ole nyt tarvinnut pyyhkiä koirien tassuja sisään tullessa. Voiko elämä olla näin helppoa? Juuri sanoin jollekin, joka Suomessa valitteli kurakelejä koirien putsauksen kannalta, että minulta ei nyt valitettavasti heru kovasti sympatiaa, kun meillä on ollut niitä kurakelejä jokseenkin taukoamatta viimeiset neljä kuukautta ;)

 

Ensimm%C3%A4iset%20narsissit%20023.jpg

 

Maaperä on ilmeisesti taas aktivoitunut kevään tultua ja on syönyt jäljettömiin yhden Rion lempipallon. Toissapäivänä sitä vielä potkittiin ympäri pihaa, ja nyt sitä ei ole missään...

 

Tämä on vielä pakko laittaa, se on niin mainio vaikka huoneentauluksi:

 

Keski-ikäisen Rukous


Herra, Sinä tiedät paremmin kuin minä, että olen tulossa vanhaksi. Suojele minua tulemasta liian puheliaaksi ja ajattelemasta, että minun on sanottava painava sanani joka asiassa ja joka tilaisuudessa.

Vapauta minut haluistani järjestellä kaikkien muiden asioita. Tee minusta ajatteleva ihminen - ei ärtyisä, eikä ylemmyydentuntoinen. Ottaen huomioon viisauteni laajan varaston, on tosin sääli olla sitä kaikkea käyttämättä, mutta tiedäthän Herra, että haluan kuitenkin säilyttää muutaman ystävän itselläni elämäni loppuun saakka.

Pidä mieleni vapaana loputtomien yksityiskohtien kertaamisesta ja anna minulle siivet, joilla voin lentää suoraan asian ytimeen. Sinetöi huuleni vaikenemaan kaikista kivuistani ja vaivoistani, jotka ovat lisääntymässä ja joista puhuminen on sitä miellyttävämpää mitä pidemmälle vuodet vierivät. Pyydän sen sijaan itselleni tarpeeksi voimaa kuunnella muiden vaivoja ja kestävyyttä ymmärtää heitä kärsivällisin mielin.

Pidä minut suhteellisen lempeänä. En halua olla mikään pyhimys, sillä muutamien sellaisten kanssa on hyvin vaikea elää. Mutta hapan vanha ihminen on paholaisen suurimpia töitä.

Auta minua saamaan elämästäni irti kaikki mahdollinen hauskuus. Ympärillämme on paljon hauskoja asioita, enkä haluaisi menettää ainoatakaan niistä

 

 

Juupa :)