Kukkaurheilua%20066-normal.jpg

Jussia täältä Bretagnesta :)

Yhtään juhannukselta ei kyllä täällä tunnu. Oikein odotan, että saadaan taas ensi kesän lenkeiltä kerättyä kunnon kukkakimppu puna-apiloista, päivänkakkaroista, hiirenvirnoista, niittynätkelmistä ja mesiangervoista. Hellettä riittää yli oman tarpeen, ihan olisimme valmiita vaihtamaan Suomen juhannussäihin. Ehkä ne sikäläiset säät kuitenkin säästävät muutamia henkiä, kun niitä vahvistusta nauttineita supermiehiä esiintyy sateella vähemmän veden äärellä... Hevoset viettävät päivisin pitkiä aikoja tallin sisällä varjossa, ja koirat viihtyvät parhaiten sisätiloissa koko päivän, lenkkejä tietysti lukuun ottamatta.

Juhannus%202014%20024-normal.jpg

Huoleton on heinätön tyttö, vai miten se nyt meni...Tässä on kyllä kesän uuden sadon heinää, naapurista ostettua. Meidän heinämme vaan näyttävät taas jäävän tekemättä. Viime kesänä mies, joka oli luvannut tehdä heinämme, jäi saapumatta, ja nyt näyttää siltä, ettei kukaan edes lupaa mitään. Toki ne joku rahasta kaataisi ja paalaisi, vaan kun ei ole varmaa, ostaako niitä kukaan ennen lähtöämme täältä, niin haluaisin kaadattaa ne heinäpalkalla, ja se tuntuu nyt tökkivän. Parhaat heinäpoudat olisivat nyt käsillä, vaan kun ei niin ei sitten varmaan taaskaan...Olisi vaan mukava saada vähän hyötyä tästä isosta ja hintavasta tontistakin, sekä syöttää hevosille ihan omaa heinää, kun nyt näitä peltoja tässä olisi heinäntekoonkin, mutta mutta...

Juhannus%202014%20005-normal.jpg

Tuossa kujalla on monena iltana liikuskellut pieni siilinpoika, ja eilen se oli tullut vierailulle meidän pihaan. Koirat oli pakko laittaa saman tien sisään, kun Rinti oli vähällä napata koko piikkipallon suuhunsa, mutta itse menin kameran kanssa takaisin sitä vaanimaan. Pitkästä ruohikosta sitä vaan ei kovin hyvin erota, mutta siellä se tuhisi.

Juhannus%202014%20019-normal.jpg

Juhannus%202014%20017-normal.jpg

Viidakkokissoja. Kissojen tarhassa on ruoho kasvanut niin, että niillä on siellä ihanan varjoinen viidakko lepäillä.

Hevoset ovat ahkeroineet pihalla nyt ainakin pari kertaa viikossa, kun Karl ei ollut ilmeisesti ehtinyt niitä pitää siellä ollenkaan. Ainakin ruoho pihalla on pidempää kuin koskaan, ja meiltä on edelleen muutama koirien lelu hukassa siellä jossain ruohikossa.

Juhannus%202014%20020-normal.jpg

Meillä kävi kiinteistövälittäjä vihdoin viikko sitten - nainen, kaksi kissaa (ei mukana) ja ihan mukava, ranskalainen, mutta puhui ihan hyvää englantia. Hän mittaili kovasti ja otti paljon kuvia sisältä ja ulkoa (ostajat luulevat varmaan meillä olevan miljoona koiraa, kun asettuivat suunnilleen joka huoneessa tottuneesti poseeraamaan ;) ). Lupasi lähettää hinta-arvion, jonka mahdollisen hyväksymisen jälkeen laittaa ilmoituksen nettiin. Mutta koska tämä on Ranska, vielä ei tietenkään ole kuulunut mitään. Murrr.

Juhannus%202014%20008-normal.jpg

Osa seljoista kukkii edelleen, tämä tunkee pihan laakeripusikosta.

Kukkaurheilua%20039-normal.jpg

Täällä on joku salaperäinen koirienpureskelijaeläin. Rintillä oli pari pari päivää sitten lavassa kainalon yläpuolella reikä, joka voisi olla punkin tekemä, mutta niillä on kuitenkin edelleen jotenkin voimissaan oleva kirppuaine, joten ei sekään todennäköiseltä tunnu. Troppasin sitä kuitenkin punkin varalta ja laitoin voidetta reiän päälle, mutta se turposi, kunnes ilmeisesti vähän tyhjeni, ja on edelleen aika ikävän näköinen. Eilen Rion kylkeen ilmestyi suunnilleen samanoloinen reikä. Troppasin ja voitelin senkin, ja aamulla koko reikää ei näkynyt eikä kuulunut missään. Outoa.

Ajattelin pestä koirat nyt reissun jälkeen (aika turhaa edes pestä niitä ennen reissua ja kuvitella, että ne vielä perillä olisivat puhtaita ja edustavia, sen verran likainen maailma tuolla matkan varrella on). Niille pitäisi kuitenkin laittaa uusi kirppuaine taas ensi viikolla, joten pesisin ne mieluummin vasta viikon verran sen jälkeen, että ylimääräiset aineen aiheuttamat kutitukset lähtisivät siinä samalla. Nyt en välttämättä uskalla uusia kirppuainettakaan ennen kuin Rintinkin iho on taas ihan ehjä...apua. Ja mitä jos se pureskelija hyökkää vielä Rondonkin turkkiin, ja mikä hemmetti se oikein on?!

Kukkaurheilua%20058-normal.jpg

Tämä on hajusta (yyh...) päätellen jonkun sortin jasmiini, jota en myöskään muista viime kesänä pihalla tavanneeni. Toisaalta täällä kaikki kasvaa ja lisääntyy niin, etten enää ihmettele juuri mitään.

Juhannus%202014%20006-normal.jpg

Kaunis mutta katala - sormustinkukka.

Juhannus%202014%20012-normal.jpg

Palmu pääsi vihdoin evakosta vanhan keittiön ikkunalaudalta, jonne se joutui Rondon pentuaikoina ihan oman henkensä säästämiseksi. Eipä tuo enää tongi sen multia eikä syö lehtiä :). Muutakin edistystä tapahtuu koko ajan - enää ei tarvitse rynnätä puoliunessa aamuisin siivoamaan jokaista kissanvessaa, jottei herra söisi niistä kaikkea liikenevää jätöstä suihinsa, eikä se enää pahemmin yritä ylettyä pöydällekään :)

Rondollakin on nyt Suomesta hankitut omat pelastusliivit, joten laivamatkojen turvallisuus on taattu. Olen varmaan ainoa ihminen, joka raahaa hyttiin koirien pelastusliivit, mutta ei vara venettä kaada, ja jos se nyt kuitenkin muusta syystä sattuisikin kaatumaan, olisi ainakin koirillani asianmukaiset vermeet - tuskin niitä laivasta kuitenkaan löytyisi. Menomatkalla meillä oli vain kahdet pelastusliivit, ja ohjeistin Rondoa hädän tullen tarraamaan joko itseeni tai Rintiin, sillä riittää voimia kyllä velipojankin kannatteluun ;)

Juhannus%202014%20004-normal.jpg

Ulko-oven lukko oli hajonnut poissaollessamme, ja Karl oli joutunut vaihtamaan siihen uuden. Eilen hain siihen vielä yhden avaimen ja otin Rondon autosta samalla taas sivistymään. Hienostipa tuo taas käyttäytyi, samoin kuin operaattorikaupassakin, jossa piti kysellä tarjotun puheajan perään. Minulle tuli ilmoitus, että saan 100 € ilmaista puheaikaa ladattuani niin paljon rahaa prepaid-liittymääni, mutta sepä ryökäle kuitenkin katkaisi puhelun edellisiltana Suomeen soittaessani, eikä suostunut antamaan lisäaikaa. Kaupassa sitten sanoivat kuitenkin, loputtoman neuvottelun ja parin puhelun jälkeen, että siellä se puheaika on puhelimessa, ei tarvitse kuin puhua. Voi hyvä sylvi näiden kanssa!