Naurupussi%20012.jpg

 

Silloin toissavuonna, ennen kuin Rondo lennähti iloksemme, tilasin täkäläisestä Tena-kaupasta pissialustoja, kun ei meille kerran tule sanomalehtiä, enkä kipeine polvineni aina päässyt tarpeeksi nopeasti pentu sylissä rappuja alas. No, siitä asti minulle on saapunut sähköpostiin harva se viikko tarjouksia kyseisestä nettifirmasta, arvelivat varmaan iskeneensä oikein kultasuoneen, kun tilasin kerralla melkoisen laatikollisen, täällä täytyy olla mummeli, joka vuotaa ihan solkenaan :) Kai sen saisi estettyäkin, ettei niitä posteja enää tulisi, mutta kun ne herättävät itsessäni aina hilpeyttä, jota ei liikaa näinä aikoina täällä ole, niin tulkoot, eivätpä ainakaan ympäristöä rasita, kun sähköisessä muodossa tänne tulevat...

 

Naurupussi%20005.jpg

 

Yhtenä päivänä tuli jostain laatikosta vastaan vielä pari muinaiselta naurujoogakurssilta hankkimaani naurupussia, ja lahjoitin toisen niistä koirille. Tuota kun painaa nenästä, se alkaa sen päiväisen naurukaakotuksen, ja se on koirista mahdottoman hauskaa. Tosin Rinti örisee koko sen naurun ajan ja yrittää ilmeisesti keksiä, miten sen saisi vaikenemaan, mutta Rio ja Rondo yrittävät saada sen uudelleen ääneen kerta toisensa jälkeen. Nuo vaan purevat niin hellästi, ettei se koskaan mene päälle niiden suussa, mutta nyt Rondo on jo monesti onnistunut paiskaamaan sen nenä edellä lattiaan sen verran voimalla, että nauru taas raikuu. Hauska heppu, paitsi silloin kun vahingossa astun ajatuksissani sen päälle ja olen vähällä saada slaagin...

 

Naurupussi%20069.jpg

 

Tämä kukkakuva on ihan kotoa, pelakka lykkää jo kukkia ulkosalla. Muut ovatkin sitten eiliseltä vesipuistokeikalta, kun oli pakko lähteä käymään postissa, ja tehtiin siellä samalla iltapäivälenkki.

Meillä on uusi asukas, tai en ole varma, onko se uusi vai kenties sama, joka ennen asui keittiön roskiskaapissa, mutta joka tapauksessa ulkoeteisessä asustaa hiiri. Näen usein sen hännän vilahtavan hyllyjen taakse, eikä koirien kuonoja tahdo millään saada irti hyllyköstä, kun pitäisi mennä ulos. Ei tuolla pitäisi valtoimenaan olla mitään syötävääkään, kun koirien namit ovat peltipurkissa (yöllisiä satunnaisia ulkonakäyntejä, tai siis pikaisia sisääntuloja varten), eikä sen pitäisi päästä hevosten rehukuppeihinkaan, vaikka yöpyvät siellä eteisessä, mutta kai se jotain henkensä pitimiksi löytää.

 

Naurupussi%20032.jpg

 

Puiston "järven" sorsat olivat näin kesyjä, eikä ihme kyllä edes Rondo yrittänyt syöksyä niiden luokse ohimennessämme.

 

Naurupussi%20006.jpg

Naurupussi%20008.jpg

 

Nämä kukkivat jo. Vieläkään en tuon nimeä tiedä, niin että jos jollain lukijoista on siitä hajua, olisin kiitollinen tiedosta. Magnoliat, joiden kukkia toivoin jo näkeväni, olivat sen sijaan vielä tiukassa nupussa viime päivien viileiden ilmojen ansiosta.

Yksi parannus on tähän blogimaailmaan tullut, ja olen siitä suuresti helpottunut. Nimittäin ne kommenttikenttien robottivarmistukset (siis sen, ettei kommentoija ole robocob) ovat helpottuneet. Niissä on nykyään vain yksi sana, ja sekin yleensä ihan luettavissa, joten ilmeisesti joku muukin kuin allekirjoittanut on valittanut niiden vaikeutta, jesh :)

Nyt seuraa pari linkkivinkkiä. Nimittäin kun tässä mennäpäivänä vasta satuin tajuamaan, etteivät kaikki koiraihmiset tietenkään tiedä ns. hevosfirmojen koiratarvikevalikoimista. Niissä on nimittäin ihan kohtuullisesti kenneltarvikkeitakin (ynnä toisissa jonkun verran kissatarvikkeita), ja hinnat ovat vähintään kohtuulliset verrattuna moniin koirien "merkkituotteisiin". Laatukin on yleensä hevospuolella kohdallaan, hevosilla kun eivät ihan heikot vermeet kestä, ja monet koiratuotteet noissa ovat niiden hevosasiantuntijoiden valmistamia.

Ensimmäisenä Hööks, joka on ruotsalainen firma, joka toimii koko Euroopassa ja jolla on Suomessakin jo aika monta myymälää. Mutta jos ei sellaisen lähellä satu asumaan, niin nettikauppa palvelee hyvin, ja sieltä saa aina joskus tilattua ilman postikuluja, jos sattuu olemaan oikeaan aikaan liikkeellä.

 

http://www.hooks.fi/

 

Toisena sitten Börjes, joka on myös ruotsalainen firma ja jolla on myymälä Kotimäen talleilla Turun lähellä Littoisissa (Turun ohikulkutien varrella, lähes). Nettikaupanteko onnistuu tuollakin.

 

http://www.borjeskotimaki.fi/

 

Kas siinä, jos vaikka joku muukin löytäisi sieltä jotain koiralleen.

 

Naurupussi%20049.jpg

 

Naurupussi%20057.jpg

 

Puistossa vähän saareiltiinkin :)

Piti jo eilen illalla aloittaa koirien pesut, mutta oli niin kylmä päivä, että rakas kylpyhuoneemme oli sitten taas sitä mukaa ihan kellari, enkä halunnut kenenkään meistä vilustuvan, niin että hommaa oli pakko siirtää. Tänään paistoi sentään pitkästä aikaa välillä aurinkokin, ja yleinen lämpötila oli aika paljon korkeampi, joten yritämme tänään uudella onnella. Rintin ja Rondon jalka- ja tassukarvat on jo trimmattu (tuli lenkkiaika, ennen kuin ehdin Rioon asti, sen vuoro on huomenna), ja Rintillä on kunnia päästä ensimmäisenä suihkuun. Jos meistä ei hetkeen mitään kuulu, on pesijä luultavasti kuolemantaudissa... Mutta älkää nyt heti alkako riemusta hihkua, voi se vielä siitä selvitäkin ;)