Hahaa, meidän pihallapa kasvaa ruususaarni. Tässä onnistuneen risteytystyön tulos:

 

Ruususaarni%20007.jpg

 

Melko kaunis, eikö?

 

Ruususaarni%20010.jpg

 

Siinä on kahdenlaisia lehtiäkin, taitaa olla jonkun sortin kasvitieteellinen ihme ;)

Lepopäivän viettoa:

 

Ruususaarni%20005.jpg

 

Samaan aikaan toisaalla:

 

Ruususaarni%20006.jpg

 

Yhtenä päivänä saimme kärsiä luvatusta helteestä, ilma oli ihan kamalan hautova ja seisova, mutta onneksi sen jälkeen palattiin taas maltillisempiin lämpötiloihin. Väliin tarkenee jo ilman takkia, mutta ei ole ylenpalttisen kuuma.

Aamuisin on ikävän tyyntä, niin etteivät hevoset viihdy kauaa pihahommissa, vaikka niitä kuinka sinne laittaisi, ne kun ovat sitä mieltä, että pihalla on itikoita enemmän kuin laitumella. Ei niitä kyllä nyt pahasti ole näkynyt, mutta toisaalta en ole hevonen...Paikkatilkut Ransun loimessa kuitenkin vaan lisääntyvät...

Meidän pihalla, niin kuin näköjään muuallakin, istuskelee langoilla yksinäisiä ja ilmeisen työttömiä kyyhkyjä - ilmeisesti niitä koiraita, joiden puolisot parastaikaa hautovat, eikä ruokaa vielä tarvita niin runsaasti kuin hetken päästä, kun poikaset ovat kuoriutuneet. Poikaset kuulemma lähtevät pesästä vasta täysikasvuisina - ei ihme, ettei niitä kyyhkynpoikia koskaan missään näy, jos eivät sitten satu pesästä putoamaan.

 

Ruususaarni%20027.jpg

 

Rio oli ilmeisesti löytänyt itsestään toisenkin punkin ja poistanut ja litistänytkin sen ilmeisesti saman tien, koska löysin sen vierestä vain punkin kuoren. Sen kuullen ei voi koko sanaa edes mainita, sillä se on niitä harvoja asioita, jotka saavat sen lähes sekoamaan - "missämissämissä, näytänäytänäytä mulle, anna mä syön sen!" Toisilta on lähes mahdotonta poistaa yhtään punkkia Rion läsnäollessa, sen kuono on tiiviisti punkin ja poistolaitteen välissä eikä erkane siitä käskystäkään kuin pariksi sekunniksi :) Eilen iltalenkillä poistin Rion ja Rondon kuonolta nymfipunkit juoksentelemasta - kyllä niitä nyt tuntuu tänä kesänä täällä riittävän...

Kone sekoilee ja tökkii edelleen, ei jaksa.

Kauniita pilviä oli kuitenkin yhtenä iltana:

 

Ruususaarni%20021.jpg

 

Heinätyöt on täällä jo aloitettu, taitavat meidänkin heposet saada ensi kerralla jo uuden sadon hedelmiä, ei kun heiniä :)

Pyhiä sinnekin.