Kukkaretki%20008-normal.jpg

Jos nyt joku edellisen kirjoituksen perusteella näkee silmissään allekirjoittaneen raahaamassa koiriaan niskasta kuin emä pentujaan, ja tapailee Leyserin tai muun tahon puhelinnumeroa, niin keskeyttäköön ihmeessä - kyllä en moista harrasta. Pidän kyllä kättä koiran niskan päällä ja ohjaan sitä oikeaan suuntaan, vähän niin kuin kuttuja ja lampaitakin aikoinani, eikä moisesta aiheudu kuin korkeintaan lievää suurempaa turhautumista, koiralle siis. Sekin on minusta parempi kuin se, että Rondo saisi ennen pitkää sen herhiläisen kiinni ja piston suuhunsa, mikä voisi olla melko vaarallista kaikista tropeista huolimatta... No, tutuille tätä on turha edes mainita, mutta jos nyt jotain vieraampaa rupesi askarruttamaan ;)

No, eilen illalla ei herhiläisiä näkynyt (kannattaa aina ilmoittaa eläimille selvästi mitä haluaa, vaikka näin blogin välityksellä), ja saatiin nukkua kuin murmelit koko yö :)

Illalla alkoi ukkostaa, ja iltalenkki oli pakko jättää väliin ihan eläinsuojelullisista syistä, vaikkei se jyrinä sitten kovin lähelle lopulta tullutkaan. Nyt on taas monena päivänä luvassa hellettä, ei tykätä...

Muutaman kerran, kun koirat olivat pihalla, ja Rondo alkoi haukkua aidan takana vilahtelevia naapureita, heitin sille tuosta isosta ikkunasta nameja saadakseni sen lopettamaan. Pari kertaa kutsuin sen sisälle sitä kautta, kun alkoi meno (naapurin koiralle haukkuminen) olla turhan kiihkeää, ja se oli Rondon mielestä ihan älyttömän kivaa, kun sai hypätä tuosta ulkoa suoraan keittiöön. Kerran sain sen tulemaan jopa kesken vimmatun haukkusession, jolloin se ei olisi korviaan lotkauttanut ovesta huudetulle kutsulle - silloin kyllä jäpitin itsekin tyyliin kiihtynyt valjakko ennen lähtöä ;). Pari kertaa sitten kutsuin aikuiset sen perässä samaa kautta sisään, ja nekin ihastuivat uuteen kulkureittiin välittömästi. Nyt kukaan niistä ei viitsi enää kauaa olla pihalla ilman minua, vaan koko trio tulee tuohon ikkunan taa tähyilemään, josko kutsu kävisi ;)