Villavillitys%20048.jpg

 

Eilen oli jo näin keväistä, ja pyykit tanssivat itsensä kuiviksi narulla.

Muistaako kukaan laulua metsurin koirasta, taisi olla Inkisen kappale... Tuli mieleeni yhtenä päivänä, kun olimme taas kaikki neljä laakerinoksasavotassa, ja lauloin sitä koirille. Olimme kyllä yhtä mieltä siitä, että se oli eläinsuojelullisesti melko epäilyttävä laulu, siinähän oli kylmää ja tuulista, koira nälissään ja vieläpä ypöyksin ties kuinka pitkään metsurin painuttua savotoille. Kyllä on tämän metsurin koirilla sentään kissanpäivät siihen raukkaan verrattuna. Nämä saavat askaroida mukana, pihistää oksia hammastikuikseen ja spurttailla keskenään aina kun sille päälle sattuvat. Aika usein sattuvat.

Muistaessani, jos joskus joudutte näille leveysasteille ja joudutte sytyttämään jonkunlaisen tulen johonkin, niin kuivaa sypressinoksaa parempaa sytykettä ei olekaan. Ihan kuin laittaisi kuivia katajanoksia nuotioon. Laakerinoksakaan ei ole huono, varsinkaan jos siinä on lehtiä, vaikka tuoreitakin, mutta kuivat syttyvät yleensä roihahtamalla, kai niissä jotain öljyä täytyy olla, kun kerran mausteenakin käyvät.

 

Villavillitys%20035.jpg

 

 Taisi olla käskynä paikka... Huomaa taas Rion kutistumisefekti lievän sivunojan ansiosta ;)

 

Villavillitys%20043.jpg

 

Villavillitys%20044.jpg

 

Tänne! Jännä, kuinka vasta kuvista huomaa, kuinka tarkkaan tuo isoveli valvoo pienempäänsä :)

Riohan ei tuossa vaiheessa välitä muusta kuin pääsystä mamman (ja namien) luo niin pian kuin suinkin mahdollista, eikähän Rondonkaan mielessä taida paljon muuta olla kuin olla nopeampi kaikkia muita ja kahmia kaikki namit omiin suihin.

 

Villavillitys%20057.jpg

 

Orvokitkin taas heräilevät. Pihan punainen esikko yrittää jo kukkia, samoin yksi niistä keltaisista kukista, joiden nimeä en vieläkään tiedä, mutta joita on hetken päästä joka paikka väärällään.

Oikeasti täällä on ollut tosi kylmää eiliseen asti. Lunta on ollut monena aamuna, joskin se sitten päivällä on taas sulanut. Se pahuksen kylpyhuone on saavuttanut sellaiset kylmyysasteet, ettei sitä välitä edes ajatella. Yhtenä iltana keksin neronleimauksen, kun piti pestä hiuksetkin, ja laitoin sen suihkun valumaan todella hyvissä ajoin kuumaa vettä, että kylppäri ehtisi edes vähän lämmetä. Ei hyvä. Paitsi että koko huone oli niin höyryinen, että tuskin löysin suihkunurkkaa, onnistuin käyttämään kaiken kuuman veden vähän ennen kuin olin huuhtonut hiukset kokonaan. Siis se 200 litran boileri ei ole ihan kamalan iso, vaikka sen luulisi riittävän. Kokemus oli mykistävä - tai miten sen ottaa, taisin kyllä kiljahdella jonkin verran, ennen kuin suoriuduin pois hyytävän suihkun alta. Ilmeisesti ei ainakaan kannata pestä koiraa samana iltana kun on omat hiuksetkin saatava pestyä, siis mieluiten lämpimällä vedellä....

Joskus pienet asiat ovat tosi suuria ilonaiheita. Eilen löysin kaapista pari vanhaa Elovenan pikakaurapuuropussia. Eiväthän ne toki kunnolla haudutetulle (Rainbown hiutaleista valmistetulle) kaurapuurolle vedä vertoja, mutta tulipa niistä puuroa kuitennii.

Carhaixissa avattiin keskiviikkona uudelleen rakennettu Lidl, ja vielä perjantaina siellä oli kuin markkinapaikalla. Yritin tehdä siellä pikaisesti pienet ostokseni, mutta eihän sieltä meinannut alle puolen tunnin päästä edes ulos. Oli jos jotain kassintarjoajaa (en huolinut, oli omasta takaa) ja leivänmaistattajaa. Hetken ajattelin pörrätä siitä muutamaan kertaan ohi ja nauttia kevyen kenttälounaan leivän muodossa, niin että olisin saanut maisteltua joka kerralla eri sorttia, mutta en siinä ruuhkassa viitsinyt edes yrittää. Nytpähän sielläkin sitten on vihdoin se paistopiste, minkä vuoksi ilmeisesti kannatti räjäyttää koko höskä maan tasalle ja pykätä uusi...

Meillä on (villa)hulluja elukoita. Juuri yhtenä päivänä Rinti yritti taas seistä päällään kudinkorissani alpakkasukkien innottamana, ja yksi ja toinen kissa on hullaantunut tuolinkarmilla roikkuvaan villapuserooni. Pörrin tyylinäyte:

 

Villavillitys%20001.jpg

Villavillitys%20002.jpg

Villavillitys%20003.jpg

Villavillitys%20004.jpg

Villavillitys%20005.jpg

 

Miten niin olen outo...?

Lopuksi vielä pyhäillan pähkinä. Kenen kuono:

Ykkönen

 

Villavillitys%20073.jpg

 

Kakkonen

 

Villavillitys%20071.jpg

 

Ja kolmonen

 

Villavillitys%20072.jpg

 

Vastaukset ensi numerossa.