Täkäläisessä verkossa sätkiminen on kyllä mielenkiintoista. Aika arvaukseksi on mennyt viime päivinä, pääseekö nettiin vai ei, se on pomppinut pois ja päälle. Naapurissa on kaiken aikaa toiminut ihan hyvin, tämä meidän perä vaan takkuilee linjoistaan. No, nyt ainakin toimii :)

En enää edes muista, mitä näiden viikkojen aikana on tapahtunut. Uutena vuonna täällä oli taas kuin huopatossutehtaassa, arkipäivisinkin on ympäristössä enemmän ääntä. Nukuttiin koko porukka vuodenvaihteen ohi ihan sujuvasti.

Tammikuu%20-14%20032-normal.jpg

Tämä anemone kukki jo taas - kukkisi vieläkin, jos ei Rondo olisi purrut siltä päätä poikki ;) Monin paikoin pihoilla kukkivat jo kameliat. Meidän kameli on joko heittänyt henkensä tai lähtenyt kävelemään, sillä siitä ei näy jälkeäkään siellä mihin sen viime keväänä istutin.

Tammikuu%20-14%20025-normal.jpg

Mihin suuntaan tässä pitikään katsoa...Rondo ei kylläkään ole vielä noin isokokoinen kuin kuva antaa ymmärtää, vaikka täyttikin jo viisi kuukautta.

Tammikuu%20-14%20027-normal.jpg

Rondo ja Rinti, etenkin Rinti, ovat innostuneet tonkimaan myyränkoloja pihalla, ja yhtenä päivänä Rondo toi onnellisena eteiseen maamyyrävainaata (minun suustani ette kuule kontiais-nimitystä, se on maamyyrä ja sillä siisti - miksi ihmeessä siitä piti moinen tehdä, ihan kuin joku karhunpenikka...). En tiedä, miten se oli henkensä heittänyt, liekö saanut sydärin kohdatessaan Rondon maanpinnalle tullessaan, en oikein usko, että tuo vielä myyriä listisi. Siinä sitä olikin urakkaa saada lahjottua mokoma otus pois suusta, minua kun ei oikein innosta vääntää myyrävainaata kenenkään leuoista, joku arvokkuus se pitää myyrällä olla kuoltuaankin.

Tammikuu%20-14%20037-normal.jpg

Muutama viikko sitten heivattiin autosta kevythäkki, jossa Rondo matkusti pienenä ihan oman turvallisuutensa vuoksi, kun pelkäsin sen saavan Rintiltä turpiinsa pienessä tilassa sählätessään. Rondo sai ihan samanlaisen pedin kuin isoveljillään on, ja kyllä se oli onnellinen päästessään matkustamaan ihan isojen poikien tapaan! Ihan hyvin on mennyt koirien kesken takana, ne vaihtelevat petejä keskenään tarpeen mukaan, mutta Rondo tyytyy kiltisti isompien tahtoon ja nukkuu sitten vapaaksi jäävässä pedissä ihan tyytyväisenä :) Autoilu on edelleen Rondon lempipuuhaa, jos se vaan malttaa ottaa vauhtia, se loikkaa sujuvasti autoon heti kun takaluukku aukeaa, ja häntä heiluu niin että on irrota kun se pyörii pedillään.

Rondo%205%20kk%20001-normal.jpg

Viime perjantaina tuli Rondolla viisi kuukautta täyteen, ja juhlan kunniaksi se hyppäsi ensimmäistä kertaa ihan itse sänkyyn. Alakerran sohvalle loikkaamistakin tuli testattua muutamaan kertaan, myös jogurttitauolla aamutallin ja -lenkin välissä sadetamineissa ;)

Tammikuu%20-14%20008-normal.jpg

Kevään ensimmäiset tulppaanit parin viikon takaa, nyt niitä saa jo Lidlistäkin puoli-ilmaiseksi päiviä piristämään.

Pipop%C3%A4%C3%A4t%20005-normal.jpg

Pörri on taas laihdutuskuurilla, ties monennenko kerran. Tuntuu vaan, että kaikki muut paitsi Pörri laihtuvat, kun ruuat eivät ole koko ajan esillä - minäkin, kun vähän väliä nousen hakemaan kissankuppia kaapin päältä ;) En ymmärrä missä ihmeen välissä se on taas syönyt itsensä liki palloksi...

Hevoset ovat olleet uudella laitumella nyt reilu kolme viikkoa, ja johan alkaa ruoho vähetä sieltäkin. Yhtenä päivänä ne olivat tulleet jo kesken päivää omalle puolelle tarkistamaan, josko siellä olisi ruoho pidempää, mutta eipä se kovin nopeasti tähän aikaan vuodesta kasva täälläkään.

Kuraa riittää taas korviin asti, kun lähes joka päivä sataa enemmän tai vähemmän, ja pesukone pyörittää jatkuvalla syötöllä tassupyyhkeitä ja muuta kurapyykkiä. Hevosia saa loimittaa lähes joka yöksi, kun ovat aina märkiä sisään mennessään, mutta hulluinta on, että kun on näin lämmintä, päivisin pitäisi kohta pitää ainakin Ransulla jo itikkaloimea. Nyt on luvassa taas muutama viileämpi yö, mutta eivät täkäläiset ötökät nollakelistä ole moksiskaan, sieltä ne pinkovat taas huurteen hälvettyä hevosia kiusaamaan.

Näihin tunnelmiin Mutalandiasta, joka myös Bretagnena tunnetaan :)