S%C3%A4nkyily%C3%A4%20013.jpg

 

Tässä on osa kylpyhuoneestamme. Sinänsä sievää, jos pitää sinisestä kylpyhuoneesta. Minä en. Kylmän näköinenkin se on, eikä valitettavasti pelkästään näköinen. Se on pirun kylmä. Minkäänlaista lämmitystä tuolla ei ole, ja kun meidänkään oleskelumme täällä ei enää muodostu kovin pitkäksi, eikä rahakaan (vieläkään, kumma juttu...) kasva puissa, en aio sinne semmoista enää asentaakaan. Selkeillä numeroilla en voi sen kylmyyttä kuvata, sillä en vie lämpömittaria sen lähellekään. Nykyiselläänkin vaatii huomattavaa luonteenlujuutta (jota itselläni ei läheskään jokaisena väsyneenä iltana ole), että voisi tuolla mennä suihkuun muuta kuin täysissä vaatteissa. Tosin sitä en ole vielä kokeillut.

Ainoa keino selviytyä suihkuttelusta tuossa kellarissa on laittaa suihkuvesi valumaan hyvissä ajoin, että se olisi lämmintä joskus ensi joulun tienoilla, sen jälkeen seistä suihkussa liki kalttauslämpötilassa, kääriytyä mahdollisimman paksuun kylpytakkiin ja suoriutua koko paikasta mahdollisimman nopeasti ulos.

Tuo on siis ainoastaan ammeosasto, jonka tarkoitus ei ole minulle oikein selvinnyt. Tuossahan on ainoastaan hana, ei suihkua, ja ammekin niin omituisen mallinen, etten ymmärrä, miten siellä voisi ottaa edes rentouttavaa lojumiskylpyä. Ja jos siellä nyt sitten jossain ihmeen asennossa voisikin hetken kyyröttää, niin sitten pitäisi (ainakin suomalaisen, näistä alkuasukkaista en ole niin varma) päästä suihkuun pesemään itsensä kunnolla, mikä tietäisi taas parin metrin loikkaa suihkunurkkaukseen - missä saisi taas odotella keuhkokuumetta uhmaten, että vesi joskus lämpeäisikin.

Siis tänne:

 

S%C3%A4nkyily%C3%A4%20015.jpg

 

Eipä tuokaan pää paljon lämpimämmältä näytä, eikä sitä myöskään ole. Kaiken lisäksi suihkussa on päällekkäin kaksi nuppia, joista voi käyttää vain alempaa, muussa tapauksessa vesi lentää lukuisista rei'istä päin näköä (ja vähän muutakin), eikä sen tuloa tahdo em. syistä päästä edes sulkemaan. Tämä on aiheuttanut varsinkin vieraissa kohtalaista hämmennystä ja kauhunhetkiä, etenkin, kun olen kehottanut laittamaan suihkun päälle hyvissä ajoin (siis siinä vaiheessa, jolloin suurin osa on vielä täysissä pukeissa), jotta vesi ehtisi lämmetä. Sitähän luulisi, ettei kylpyhuoneessa olisi niin väliä, vaikka vettä lentäisikin ympäriinsä - juu ei tuolla, sillä seinät on ainoastaan maalattu eivätkä todellakaan ole kosteudenkestäviä (myöskään siellä ammeen reunoilla). Hmmm.

Siinä ammeessahan voisi olla ihan kätevää pestä koiria, jos ne jotenkin saisi sinne aseteltua, mutta kun se suihku puuttuu, samoin kuin tietysti ne kosteudenkestävät seinät. Jälkimmäinen on melkoinen ongelma myös silloin, kun koiria pesee suihkunurkkauksessa, johon esim. Rinti ei edes mahdu kunnolla, ja varsinkin sen jälkeen. Siis mitähän se märkä koira ensimmäiseksi tekee...ja toiseksi...ja kolmanneksi? Niinpä. Ravistelee, ravistelee ja ravistelee. Ei, siihen ei auta, vaikka koiran ympäri heittäisi, kietoisi tai sitoisi pyyhkeen, vesi lentää kuitenkin ympäriinsä. Huoh.

Lattialla tuolla on jonkinlainen muovinen hörhötys, joka muistuttaa enemmän kerniliinaa kuin mattoa, ja jota pitää imuroida varsin varovasti, ettei se menisi ryppyyn. Siis korkkimatto, tai ainakin wannabe-sellainen.

Yhtään pistorasiaa ei kylpyhuoneessa ole, ei myöskään valoa muuta kuin oven lähellä katossa (peilissä oleviin valaisimen näköisiin ei ole varmaan valoa saanut lähimpään kymmeneen vuoteen, edes katkaisijoita ei ole missään), ainoastaan nippu johtoja törröttämässä seinästä (ties kuinka kauan ne ovat sitäkin tehneet...luultavasti ainakin sen viimeiset kymmenen vuotta).

Mutta jotta ei nyt pelkästään parjattaisi kylpyhuonetta, niin muistettakoon, että on se lämminkin. Kesähelteillä.

 

Kylpp%C3%A4ri%20001.jpg

 

Kissa korissa.

 

Kylpp%C3%A4ri%20002.jpg

 

Ei, vaan tuplakissat.

Tänään ei kyllä ole ollut noin aurinkoinen päivä. Ulkona tulee tuon näköiseksi:

 

Kylpp%C3%A4ri%20023.jpg

 

Sadetta on tullut melko tasaisesti koko päivän, joskin nyt näyttäisi läntisellä taivaanrannalla pilkottavan hieman kirkkaampia näkymiä. Eilenkin satoi, mutta hieman vähemmän.

Parina päivänä viikonlopun tienoilla sain sentään kevään ensimmäiset narulla kuivatut lakanat kaappiin, silloin ei satanut kumpanakaan päivänä :)

 

Kylpp%C3%A4ri%20013.jpg

 

Et nyt taas viitsisi... Laita se kamera pois!

 

Kylpp%C3%A4ri%20008.jpg

 

Kuopuksen katse on aina yhtä sielukas.

 

Eilen tuli Suomesta taas mukava paketti:

 

Kylpp%C3%A4ri%20025.jpg

 

Kuivattuja suppilovahveroita. Kiitos, Noora :)