Bretagnen sydämessä on tavattu aivan uusi eläinlaji, joka muistuttaa Australiassa ja Tasmaniassa esiintyvää vesinokkaeläintä.

Tämä uusi laji on sukulaistaan paljon kookkaampi, lisäksi sillä on pidemmät jalat, jotka päättyvät koviin sarveismuodostumiin. Eläin tuntuu melko rauhalliselta, lähes kesyltä, ja päästi kuvaajamme ihan lähietäisyydelle, mutta liikkuu tarvittaessa kovaa vauhtia. Eläin tuntuu viihtyvän hevosten lähellä, eivätkä nämä näytä vieroksuvan sitä.

Siitä, mistä tämä harvinainen laji on Bretagneen päätynyt, ei ole mitään tietoa. Hurjimmat huhut kertovat sen jopa tulleen melko pohjoisesta, mutta asiaan ei ole saatu varmistusta.

Eläinyksilö sijaitsee tällä hetkellä Bretagnen keskiosissa, siis melko kaukana vedestä, mutta sen epäillään jopa tulevaisuudessa kotiutuvan tänne suurista sademääristä johtuen.

Ilmeisesti se yrittää suojautua joko kovilta tuulilta tai valtaisalta itikkamäärältä, sillä se on jostain hankkinut itselleen jonkinlaisen kehoa suojaavan viitan.

Tarkkailijamme ovat erityisen valppaina havaitakseen alueella lajin uusia yksilöitä.

Vesinokkael%C3%A4in%20003-normal.jpg

Urhea kuvaajamme onnistui nappaamaan harvinaisesta yksilöstä kuvan kesken sen syömäpuuhien. Eläin näyttäisi käyttävän ravinnokseen ainakin ruohoa ja omenoita, joten ilmeisesti kyseessä on rauhallinen kasvissyöjäeläin. Minkäänlaista syytä paniikkiin ei siis ole. Ilmoitamme välittömästi uusista havainnoista.