Meillä palmut huojuvat sisällä ja ulkona. Hankin paikallisesta puutarhaliikkeestä pari taatelipalmun poikasta - oikea nimi taitaa olla Kanariantaateli tai -palmu, tai ainakin sinne päin... Noita joka tapauksessa on ihmisillä täällä pihoillaan oikein isoina, tai sitten purkeissa vähän pienempinä. Meillä on nyt vielä noita pieniä, mutta aika isoja sentään, ja jos sanon mitä ne maksoivat, ei kukaan Suomessa usko. No jos nyt kuitenkin sanon   5,90 kpl! Ihan sikahalpoja verrattuna pohjoisiin hintoihin :)

kev%C3%A4tkuraa%20ja%20orvokkeja%20062-n

Siinä, komistavat nyt noita muuten niin tyhjiä ulkorappuja, paitsi että onhan niillä nyt pari orvokkipurkkia jo lisänä.

Eilen käytiin vihdoin Ikeassa viherkasvimatkalla, ja ostin sieltä kaksi uutta perheenjäsentä, kultapalmun

kev%C3%A4tkuraa%20ja%20orvokkeja%20003-n

joka pääsi kissojen kiipeilypuun viereen elävöittämään muuten niin huonekalukauppamaista oleskelutilaa (kauniimpi purkki sille on seuraavana listalla, jo hankkimani olivat liian pieniä).

Niin ja se toinen, Pachira aquatica

kev%C3%A4tkuraa%20ja%20orvokkeja%20005-n

...jolle onneksi löytyi Suomen Ikean sivuilta ihan suomalainen nimikin, sutipuu :). Tajusin vasta tuon maksettuani, ettei se mitenkään mahdu olemaan pystyssä Barneyn sisällä, hyvä kun lappeelleen mahtui, ja silloinkin koki aika kovia, mutta selvisi sentään kotiin asti. Siinä on hauskasti letitetty runko, joka ei nyt tuossa kovin hyvin näy. Alun perin minun piti ostaa tuohon nurkkaan kukkapylväs ja sille joku palmu, mutta suunnistin suoraan alakertaan Ikeassa ja tajusin vasta myöhemmin, että sitä kukkapylvästä varten pitäisi mennä koko matka takaisin ja kiivetä rappuja - ja laskeutua uudelleen, vaikka polveni jo siinä vaiheessa kitisivät kauhusta, ja olin ikionnellinen löydettyäni tuon sutiyksilön, joka on niin korkea, ettei pylväitä tarvitse - ja sitä paitsi säästyin taas yhdeltä lisähuonekalulta ja sen myötä myös -rahanmenolta :)

Huvikseni vertailin muutenkin hintoja Suomen ja Ranskan Ikeoiden välillä ja totesin säästäneeni noissa kahdessa kasvissa yhteensä useita kymppejä :) Pitäisiköhän ruveta trokaamaan niitä Suomeen... Sama juttu muuten monissa Zooplussan tuotteissa, eläinten ruuat taitavat olla aika samoissa hinnoissa, mutta sitten tarvikkeissa on huomattavat hintaerot Ranskan hyväksi. Kyllä netti on sitten hauska ja hyödyllinen vimpain :) Ihan tuleville vierailijoillekin vinkiksi, täältä saa monta juttua halvemmalla.

Nyt kyllä pieneni niin, että on varmaan parempi julkaista tämä ennen kuin kokonaan katoaa näkyvistä ja aloittaa uudella kirjoituksella. Oikolukeminenkin on jo aivan mahdotonta...