Tässä aluksi yksi mieltä rauhoittava kuva viime kesältä Islannista, Borgarnesin rannoilta.

Seuraavassa onkin sitten vanhempi tallikoira Rio, sekin kuva viime kesältä, kun en nyt muutamaan päivään ole uusia kuvia taas ottanut. Tuolloin Rinti oli vasta pieni mytty, joka uiskenteli äitinsä masussa :)

Tausta ei ehkä ole paras mahdollinen, kun on tosiaankin tallissa otettu, mutta ilme on jotenkin niin perus-Lassiemainen, että on yksi suosikeistani :)

Ja sitten vielä yksi hupikuva Pörristä, voi olla esiintynyt tässä blogissa jo ennenkin, mutta siinä se ei kerrankaan näytä niin pyöreältä kuin luonnossa ;)

Tiistain vastainen yökin oli meillä turhan jännittävä. Nimittäin kaikesta aikaisemmasta poiketen Ransun ähky näytti hetken jo uusiutuvan maanantai-iltana, ja seuraavan yön ramppasin talon ja tallin väliä ja ehdin nukkua ehkä pari tuntia, senkin kahdessa osassa. Ulkona Ransu olisi pistellyt täysillä tuoretta ruohoa, mutta vaikutti sisällä liian väsyneeltä edes syömään. Aamuun mennessä olin saanut sen taas jotenkin kuosiinsa, mutta edelleen vatsa oli huolestuttavan hiljainen. Yön kuluessa (yritin välillä nukkua tallissakin, mutta eihän siitä mitään tullut, kun pienestäkin äänestä pomppasin katsomaan Ransua, niin ettei silläkään ollut mitään rauhaa...) huomasin kauhukseni, että niitä pirun polttiaisia oli tallissakin, ja Ransu äityi aina välillä melkein kiipeämään seinille saadakseen raavittua itseään. Aamulla rupesin taas tutkimaan yhtä hevoshomeopatiaopusta, jossa suositeltiin Arsenicumia kesäihottumaan. Annoin sitten sitä yhden annoksen, ja saman tien Ransun maha rupesi taas pitämään iloista pulputusta (tätähän nyt ei kukaan usko, jos ei ole homeopatiaan tutustunut, mutta eivätköhän ne sitkeimmät skeptikot ole muutenkin jo aikaa sitten tippuneet linjoilta ;) ). Samalla koko hevonen rauhoittui huomattavasti, ja itsessäni heräsi epäilys polttiaisten ja ähkyn yhteydestä. Hevonenhan yleensäkin stressaa mahallaan, ja ne jatkuvat puremat ja kutina taatusti stressaavat kokeneintakin kesäihottumapollea. Nyt olen sitten lotrannut ekstrasuuria annoksia kesäihottumavoidettani Ransun niskaan, antanut säännöllisesti Arsenicumia ja toivonut parasta, eikä ähkystä enää näy jälkeäkään. Tänään Ransu on ollut ensimmäistä päivää kokoaikaisesti laitumella muiden kanssa, ja hyvin näkyy menevän :)

Eilen aamulla olisimme päässeet pyörän kunnon puolesta lenkille, mutta olin niin tokkurassa huolehtimisesta ja valvomisesta, etten uskaltanut lähteä pyörällä mihinkään. Iltapäivällä alkoi kaatosade, johon työnsin hepat ilman loimia ja iloitsin niiden saamasta puhdistavasta suihkusta, mutta se ilo loppui lyhyeen, kun alkoi ukkostaa, ja hepat oli taas siksi aikaa sisäistettävä.

Tänään taas pyöräiltiin pitkästä aikaa viileässä aamuilmassa, ja sitä jatketaan aina ilmojen salliessa. Vaihteeksi pysyivät ilmat renkaissakin ihan koko matkan :)

Viime yön sentään nukuin kuin tukki runsaat seitsemän tuntia, niin että olen taas joten kuten elävien kirjoissa, mutta kamalan väsynyt, niin että suunnittelemaani siivouspäivää on nyt pakko siirtää tuonnemmaksi.

Eilen sain postia noutaessa melkein sätkyn - laatikossa oli kirje Pirkanmaan poliisilaitokselta, sisältönä rikesakko ylinopeudesta. Ensin löi ihan tyhjää, sitten katsoin päivämäärää ja tajusin, että Reissuroopehan sen oli ansainnut viikko sitten lainaajan ohjastamana. Huh. Nyt pitää vaan lähettää sinne ajajan tiedot, niin eiköhän lappu lähde toiseen osoitteeseen... Tuli vaan mieleen, kun aina sanovat, että ne kameroiden ottamat kuvat ovat tosi tarkkoja, että muistutanko todella niin paljon miestä, ettei kenelläkään siellä ruvennut yhtään raksuttamaan  ;)  Itse en aja ylinopeutta kuin vahingossa, mutta silti tuntuu aika kohtuuttomalta 70€:n rikesakko  8 km:n ylinopeudesta kahdeksankympin alueella... Varsinkin kun samaan aikaan tuolla kiitää niitä VAMB-kuskeja (merkkien etukirjaimista otettu, arvaa ellet tiedä!) kaiken aikaa useamman kymmenen kilometrin ylinopeuksilla vaarantaen kaikkien muidenkin hengen, murrrrrrr...