Vielä viikko sitten sai hampaat kalisten käydä suihkussa, ja eilen illalla piti yläkertaa jo tuulettaa, että makuuhuoneessa voisi yöllä nukkua. Eilen oli päivälämpötila varmaan korkeimmillaan +19 luokkaa, ja tästäkin päivästä tuntuisi tulevan aika lämmin.

 

Hepojen%20ulkoilu%20009.jpg

 

Hevoset ovat olleet pitkän tauon jälkeen taas pihalla ruohostushommissa. Talvella ruohoa oli niin niukasti, mutta kuravelliä sitäkin enemmän, ettei niitä kannattanut sinne päästää. Nyt jopa Blakkur (on se ihan fiksu hevonen, mutta noiden rautiaiden Einsteinien rinnalla hieman hidas hoksaamaan asioita) tajusi heti ulospääsyjärjestyksestä, että pihaportti on taas auennut heille. Yleensä nimittäin päästän ensimmäisenä Ransun ulos ja sen jälkeen vasta nuo kaksi muuta, mutta silloin kun pääsevät pihaan, on viisainta päästää nuo hosulit ensin ja vasta niiden jälkeen Ransu, jottei jää jalkoihin.

Ransulle oli jo pakko pukea itikkaloimi, sen verran ahkeraan sen häntä kävi laitumella, ja se kihnutti itseään kaikkiin pystysuoriin pintoihin, ettei muu auttanut. Tuokin on jo niin paikattu, ettei ompelematonta kohtaa juuri löydä, mutta yritetään nyt pärjätä noilla vanhoilla vielä täällä, kun ei uusiakaan tänne kannata revittäväksi hankkia.

 

Hepojen%20ulkoilu%20005.jpg

 

Yleensähän hevoset menevät iltaisin ihan mielellään sisään, kun itikoita alkaa olla jo runsaammin, mutta yhtenä iltana olin sopinut skype-puhelusta, ja hepat olisi pitänyt laittaa hieman tavallista aikaisemmin sisään, etteivät olisi joutuneet sitten olemaan pimeään asti laitumella (sen jälkeen niiden sisään saaminen pimeään talliin on työn ja tuskan takana). No, odotin taas huutaessani iloisesti luokseni laukkaavia heposia, vaan nämähän eivät korvaansa lotkauttaneet. Tuulikin niin kamalasti, ettei äänikään kantanut, polvi sattui niin, ettei olisi tehnyt yhtään mieli ontua tuonne toiseen päähän laidunta. Lisäsin siis volyymia samalla kun linkutin lähemmäs heposia, mutta ne leikkivät täysin kuuroja, korvakaan ei liikahtanut. Alkoi  keittää, kun olisi ollut vähän kiirekin, enkä enää käyttänyt ihan niin kaunista kieltäkään, kun tajusin, että tuossa peltotiellä suunnilleen samaa tahtia itseni kanssa etenee lippis, jonka omistaja aina välillä kurotti kaulaansa kurkatakseen laitumelle...Siellä se hullu suomalaisnainen nyt kiljuu...Taas maine kasvoi ;) Ja arvatkaas, mitä ne hyväkkään konit tekivät, kun pääsin niiden lähelle - nehän ilahtuivat muka suuresti, kun vihdoin näkivät ja kuulivat (hah!) minut ja säntäsivät laukalla suoraan tallille. Voi sun...

 

Hepojen%20ulkoilu%20001.jpg

 

Teidän korkeutenne. Pomperipossu on nöyrää poikaa kissojen kulkureitin varrella. Pari päivää taisi siinä kumarrella, ennen kuin pääsi muihin hommiin.

 

Hepojen%20ulkoilu%20006.jpg

 

Hepojen%20ulkoilu%20008.jpg

 

Läppärinpesupalvelu ;)

 

Hepojen%20ulkoilu%20037.jpg

 

Ontelokuitua oli jäljellä vielä yksi ihanan vihreä rulla, joten tein siitä itselleni kevään kunniaksi vähän pienemmän käsityökorin. Peitto alkaa uhkaavasti valmistua, paloja on ihan kohta jo 120.

Ranskalaiset kännykkäsekoilut sen kuin jatkuvat. Pääsiäisen aikaan sain tekstiviestin, että puhelimessa on saldoa enää pari euroa, vaikka piti olla vielä toista kymppiä. No, taas suuntasimme puhelinkauppaan, missä sitten selvisi, että saldoa oli ihan niin paljon kuin pitikin - viesti oli ilmeisesti tullut väärään osoitteeseen...

 

Hepojen%20ulkoilu%20028.jpg

 

Hepojen%20ulkoilu%20003.jpg

 

Kauniiden päivien lisäbonuksena on kauniit auringonlaskut.

 

Hepojen%20ulkoilu%20020.jpg

 

Ai niin, löysin ilokseni tuubista vanhan suosikkini, australialaissarjan, joka kertoo naisjuristista, joka muuttaa lapsineen suurkaupungista pieneen rannikkokaupunkiin jne. Sarjan nimi on englanniksi Sea change, mutta suomenkielistä nimeä en muista kirveelläkään, eikä sitä löydy googlestakaan millään ilveellä. Mitään hajua kenelläkään? Taidettiin esittää joskus 90-luvulla Suomessa, pääosassa on Sigrid Thornton.