Hurvellusta%20011.jpg

 

Kevään toinen punkki, taas Rondolla, ja ihan samassa jalassa kuin edellinenkin. Varsinainen punkkimagneetti siis sekin.

 

Hurvellusta%20012.jpg

Hurvellusta%20016.jpg

Mäkin tahdon!

Hurvellusta%20017.jpg

Hurvellusta%20019.jpg

Hei, oikeesti...

Hurvellusta%20020.jpg

Hurvellusta%20029.jpg

Hahaa!

 

Olen taas suorittanut alkemistisia kokeita painosalvasaralla. Tällä kertaa sekoitin zeoliittia (jota sain alunperin polviini, mutta jota en koskaan muista ottaa, maistuu ihan savelta...) ja glyseriiniä. Muuten hyvä, mutta ei pysy korvissa... Kaoliinia ei ainakaan vielä olla kävelyillä bongattu mistään.

 

Hurvellusta%20031.jpg

 

Tämä petoeläin törmäsi taas yhtenä iltana pihalla siiliin. Ihmettelin, kun se ei tullut laitumen portille, vaikka olin viemässä heiniä, ja kun vihdoin tajusin, mistä se johtui, kysyin Rondolta, missä Rinti on. Rondo lähti kiitämään siitä paikasta toiseen päähän tonttia, mutta eihän se Rintiä sieltä saanut tulemaan. Sitten se kiiti taas takaisin luokseni, ja taas Rintin luo. Vitsi, mikä viestikoira siitä tulisi, vaikka eihän niille nykyisinä kännyköiden aikoina paljon käyttöä ole, ja sotia vartenhan niitä tarvittiinkin - ei tämmöiselle pasifistille, kiitos, ja sitä paitsi tuo ainakin hurveltaisi kesken metsätaipaleen jäniksen perään...

Lopulta ei auttanut muu kuin mennä hakemaan Rinti pois ja laittaa se sisään. Silloin oli jo melko hämärää, kun kelloja ei ollut vielä siirretty, ja ajattelin tarkistaa, miten se siiliparka on taas siitä pyörityksestä selvinnyt, ja pyysin Rondoa näyttämään, missä se on. Se meni heti tohkeissaan siilin luo "Kato tässä!", ja ympärillä oli melko laajasti ruohotonta aluetta, joten pyöritelty oli taas reippaasti. Itse siili oli tietysti tiiviinä pallona ja näytti onneksi ihan ehjältä, eikä sitä seuraavana aamuna enää paikalla näkynyt, joten kaipa se oli jossain vaiheessa toipunut järkytyksestään ja poistunut omin jaloin. Raivostuttava piski, miksi sen pitää niitä pyöritellä... Onneksi kukaan muu ei ole niistä kiinnostunut, ei edes Rondo mene enää niiden lähelle, kun käsitti, että se on kiellettyä, vaikka muuten apinoi isoveljeään melkein kaikessa, ja Riohan taas ei koske mihinkään muuta kuin korkeintaan nuollakseen :)

 

Hurvellusta%20039.jpg

 

Meidän kippurahäntäinen siilicollie ;)

 

Yhtenä päivänä bongasin taas uuden lintulajin, nimittäin pyrstötiaisen. Niitä oli pari Carhaixin puiston rannassa, ja piti oikein kotona tarkistaa lintukirjasta, mikä se oli. En ole Suomessakaan pyrstötiaista nähnyt, ja täällä niillä on aika lailla erilainen väritys kuin pohjoisempana, niin ettei oikean näköistä heti ensimmäisestä kirjasta (minulla se on aina jo varmaan viisikymppinen Retkeilijän lintuopas) edes löytynyt.

 

https://www.etsy.com/shop/TheTartanPup

http://www.bamsesbollar.se/webshop/produktera.asp?KatId=1938&PkatId=261

Tässä pari linkkiä toistenkin pään menoksi :) Ensimmäisestä saa melko ihania skottiruutuisia pantoja, hihnoja ym. (oma suosikkini on Maclean, ja jonain päivänä meillä vielä on oma MacLeanin klaani pantoineen ja hihnoineen, vaikkeivät edes näkyisi karvojen alta...), ja toisesta sitten vaikka mitä :)

 

Hurvellusta%20008.jpg

 

Näitä on jäljellä tasan kaksi kukkapenkissä, krookukset sen sijaan ovat jo kaikki hävinneet.

 

Hurvellusta%20048.jpg

 

Näitä taas kukkii vähän siellä sun täällä...

 

Hurvellusta%20044.jpg

 

...niin kuin näitäkin, ovat siis belliksiä, eivät päivänkakkaroita, ja nämä ovat täällä kukassa jokseenkin ympäri vuoden. Kotilo (tyhjä) on aika hieno, mutta eihän sen kuvioita  auringossa erota.

Jos ei (en kyllä muuten tykkää) mitään muuta hyvää siitä kellojen siirtelystä taas koitunut, niin nyt sentään pääsee juuri ja juuri vielä valoisassa iltatalliin (yhdeksän aikoihin) eikä tarvitse varustaa koiria enää heijastinliiveillä nähdäkseen, missä ne viilettävät.

Sulokasta sunnuntaita :)