Ihanaa marraskuuta tämä - lämmintä reilu viisi astetta lähes joka päivä :). Viis siitä, jos onkin vähän pimeää, onpahan syy poltella kynttilöitä, ja ajatelkaas kuinka hyvää tämä tekee kukkarolle, varsinkin sille osalle, josta sähkölaskut maksetaan.

Koirilla esiintyy enää satunnaista rapsuttelua, että eiköhän kirppuongelma rupea olemaan aika lailla hanskassa. Hain nyt vielä yhden satsin Strongholdia, ettei niillä otuksilla ainakaan ole enää elävänä asiaa kenenkään turkkiin. Tinokin on taas pitkästä aikaa ihan ilman kaulusta :)

Se hyvä puoli tässä kirppusirkuksessa ainakin on, että Rintinkin turkin saa nykyään imuroida joka puolelta ilman, että se pakenee tai yrittää purra imurin suulaketta tai letkua, mikä oli ennen sen lempipuuhaa ihan tavallisessakin siivouksessa.

Ja tuo kuvassa oleva Houdini, se pitkäkuonoisempi, senkun jatkaa taivallustaan auton etu- ja takaosan välillä aina poistuessani autosta... Nyt se ei enää yritäkään tunkea penkin ja jakoesteen välistä, vaan kapuaa sen esteen ylitse. Sen barrierin yläreuna alkaa olla aika lerpottavan näköinen... Äkkiäkös tuo ryökäle huomasi, että se yläreunahan taipuu, kun sitä painaa, ja nyt sitä ei estä mikään. On siinä nyt tietysti se hyvä puoli entiseen käytäntöön verrattuna, ettei enää tarvitse siirtää koirien petejä paikoiltaan autoon tullessa, kun ei se Rion keksimä "luukku" auennut muuten kunnolla - nyt riittää usein pelkkä kaukosäätimen räpsähdys saamaan koiran kipuamaan omalle paikalleen :) Nykyään Rintikin, joka ennen pysyi ihan rauhassa takaosassa, työntää usein päänsä etuosaan lepuuttaakseen sitä sen barrierin päällä ja tervehtiäkseen minua. Toisaalta, on siinä etupenkillä makaavalla koiralla varmaan varkauksiakin estävä vaikutus, jos joku nyt suunnittelisi ohittavansa käynnistykseneston, ja penkkikin on valmiiksi mukavan lämmin kaupasta palatessa. Vai onkohan se sittenkin se penkillä oleva lampaantalja, joka tuota lammaspaimenta sinne vetää niin, että suurinkin este on ainoastaan hidaste...

Kuraa nyt tietysti kyllä riittää näillä keleillä, mutta onneksi se on ilmaista. Suunnittelin jo vieväni auton pesuun tällä viikolla, mutta tulin toisiin ajatuksiin jo ajettuani vasta muutaman kilometrin, minkä jälkeen kylkeä koristivat taas lukuisat tuoreet kuraroiskeet. Ehtiihän tuon myöhemminkin... Koirissakin kuraa riitti korviin asti tämänaamuisen pyörälenkin jälkeen, niin että siirtyivät suoraan pesutiloihin, eikähän pyöräkään enää järin kiiltävä ole ollut vähään aikaan. No, ihan kohta on joulu, ja sen jälkeen tulee taas kevät kohisten, ja syksyn kurat ovat muisto vain :)

Terveisin nimim. Yltiöoptimisti