No joo, en kyllä ole mikään keltaisen lehdistön reportteri, en käsitä miten moiset haaskalinnut saavat yönsä nukuttua, mutta kai tuostakin olisi voinut raflaavan otsikon repiä... Nimittäin silloin, kun Sirpa, Jarmo ja Heli olivat täällä, olimme käymässä kaupassa, ja Intermarchen parkkipaikalla meinasi yksi eukko peruuttaa Jarmon päälle. Onneksi tällä kertaa jäi vain kengän reuna pyörän alle, kun viereisestä ruudusta peruuttava auto osui sen päälle. Jarmo huomasi yhtäkkiä olevansa kiikissä kengästään, Sirpa hakkasi auton kattoa, ja tämä autoa ohjastava eukko ei kun meinaa peruuttaa vaan edelleen, vaikka kuinka viittilöimme, että eteenpäin, kiitos, ja sassiin! Voisivatko ne edes katsoa, onko alla ketään, ennen kuin lähtevät liikkeelle?! Parkkipaikoilla kun  juoksee usein lapsiakin, ja olisi se nyt mukava tämänikäistenkin säilyttää jalkansa ja henkensä näiltä kahjoilta...

Joo no, juuri eilen tuli taas rekka suoraan eteen liikenneympyrässä - pienempiä ei täällä enää edes noteeraa...

Mutta osaavat ne kauniita esineitä sentään tehdä, vai mitä olette mieltä:

mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%20005-

Vähänkö on kauniit ämpärit? Nämä oli lisäksi pakko ostaa - ihan totta! - , sillä ne olivat ainoat, joissa on tukeva muovinen kahva. Nyt on  nimittäin pakko sateen puutteessa (tulihan sekin täällä koettua, ei olisi talvella uskonut...) kantaa hevosille vesi tuosta pihahanalta. Siitä tulee melkoinen matka, ja vielä ylämäkeä, ettei sitä ihan metallikahvaisilla ämpäreillä viitsi tehdä. Jotenkin nuo kukat tekevät hommasta vähän helpompaa ;)

Tänään toi postimies vihdoin lankapaketin jenkeistä :

%C3%84mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%

Nyt niitä on vähäksi aikaa :) Eipä ole nämä postimiehet täällä arkalasta kotoisin - nytkin olivat hevoset pihalla, Blakkur ja Ransu vielä oven edessä, postimiehen tullessa siihen paketteineen, mutta niin vaan urheasti seisoi paikoillaan kuittauksen ajan, silittipä vielä Blakkuriakin sen työntäessä turpansa ihan kiinni pakettiin.

mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%20015-

Tässä sankari itse...

mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%20014-

...Valle

mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%20016-

...ja rakas Ransu :) Muillakin nuo huput olisivat ihan tarpeellisia silmien suojelemiseksi itikoilta (niillä ne aina tuppaavat vuotamaan laitumelta tultua), mutta minkäs teet, kun niillä ne pysyvät suunnilleen viisi minuuttia ulosmenon jälkeen, sen jälkeen ne kylvetään ympäri laidunta.

Nyt kuitenkin aion sitkeästi kutoa ensin ne melko psykedeeliset sukat valmiiksi, ennen kuin heittäydyn muiden lankojen kimppuun - niille on jo kotikin tiedossa Suomesta. Eilen yhden melko raa'an Lassie-leffan (Isäntä tapettiin, ja Lassie oli useaan kertaan hengenvaarassa ja lähes silppuna, voi sentään) aikana syntyi kantapää ja koko terä, kun jännityksissäni pistelin menemään ;)

%C3%84mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%

Tässä ne näyttävät lähes siedettäviltä, taitaa valo vähän tasoittaa värejä...

mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%20011-

Tässä vielä ruusu ja ISOT KIITOKSET Sirpalle ja Jarmolle! Jäi nimittäin mainitsematta, että pesivät täällä ollessaan kaikki ikkunamme, mikä työ ei tässä talossa ole ollenkaan vähäinen - ikkunoita nimittäin riittää... Ei myöskään kuulu lempitöihini, joten olisi taas lykkääntynyt kaiken muun "tarpeellisemman" jaloista hamaan tulevaisuuteen.

%C3%84mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%

Pihalla kukkii nyt tämmöinenkin ruusupensas kissatarhan kupeessa. Sääli vain, että ne kaikki kukkivat nyt nopeutetussa tahdissa tämän helteen vuoksi, eikä myöhemmin taida olla enää kukan kukkaa missään. Sattuvaa kyllä, että melkein kaikki ruusut pihalla ovat lempiväriäni, joka on tietysti - ruusunpunainen! Joku sanoi kauan sitten, ehkä vähän piikikkäästi, että katson maailmaa ruusunpunaisten silmälasien läpi... No, parempi varmaan sekin kuin katsoa niitä tummanharmaiden lasien läpi, niin kuin jotkut tuntuvat tekevän - vaikka niille näyttäisi paratiisin, niin ensimmäisenä ne bongaisivat sieltä sen käärmeen ;)

Eilen illalla oli niin kuuma, ettei makuuhuone tuuletuksesta ja ristivedosta huolimatta viilentynyt tarpeeksi ennen nukkumaanmenoa. Niinpä olin julma kuin juustonkulma ja pidin oven suljettuna kissoilta ja kaksi ikkunaa täysillä auki (kissat kun hyppäisivät varmasti niistä ja liiskaantuisivat pihalle). Siellä sitten uinailimme, koirat ja allekirjoittanut, ihanassa viileydessä Pörrin kuittaillessa epäkohtaa närkästyneesti oven ulkopuolelta. Huono omatuntohan siitä tuli, mutta vaihtoehtona olisi ollut uneton yö, ja kissat nyt muutenkin lojuvat mitä kuumimmissa paikoissa kaiken päivää, ettei niille varmaan pysyvää traumaa tullut...

mp%C3%A4reit%C3%A4%20ja%20ruusuja%20013-

Kissatarhaan on tunkua :)