Rio%206%20v%20007-normal.jpg

 

Rio%206%20v%20028-normal.jpg

 

Eilisen juhlimisen jälkeen (meillä oli pitkästä aikaa lettukestit, ja tietysti koirannanameja tarjoiltiin tavallista enemmän) tapahtui paluu arkeen jo siinä vaiheessa, kun piti käydä tiskaamaan: vedestä sai hädin tuskin haaleaa, vaikka mihin suuntaan olisi hanaa kääntänyt. Tiskit sängyn alle piiloon Muumimamman ohjeiden mukaisesti (täällä ei tähän aikaan vuodesta tarvitse odottaa kauaakaan sitä seuraavaa sadetta...) ja soitto mukavalle sähkömiehelle. Hän kävi juuri ja totesi, että sulake on ollut kaiken aikaa liian pieni tuolle boilerille (eli siis myös vanhalle) ja oli nyt mennyt. Siihen vaihdettiin jotain hankalammankin näköisesti, että saatiin isompi sulake mahtumaan, mutta nyt sen ei pitäisi enää palaa. Ja siis tuossa taulussa on semmoiset ylösnostettavat vipusulakkeet, ja tuolla boilerilla vielä monimutkaisempi, etten suinkaan niin tiedoton ole, etten osaisi itsekin normaalia sulaketta vaihtaa, tuosta en vaan käsitä mitään...Mutta siis pitikö senkin nyt juuri meidän aikanamme mennä...Tämä talo köyhdyttää meidät lopullisesti, jos ei pian päästä Suomeen! Hyvä asia kuitenkin oli se, että saatiin nyt vihdoin se alakerran vessanovikin paikoilleen :)

 

Saariston%20lapset%20001-normal.jpg

 

Tästä tuli sitten kuitenkin myös juhlapäivä, sillä posti toi paketissa tuon kirjan. Kiitos, rakas Leena :)!

Ja taas on suklaatakin (en ymmärrä, kuka ne edelliset söi...) :)

Eilen nähtiin muuten kauppareissulla ensimmäinen bernhardilainen täällä, ja heti perään toinen, heh. Itsellänikin oli yhdessä vaiheessa (melkein kolmekymmentä vuotta sitten) kova bernhardilaiskuume, siis ei ainoaksi koiraksi, mutta silloisen kettuterrierini Vinskin seuraksihan se olisi tullut. Ehkä oli hyvä, että se meni ohi, ennen kuin ehdin pentua hankkia, sillä asuin silloin Vinskin ja kanini Nyytin kanssa yksiössä, tosin tilavassa ja pienellä pihalla varustetussa, mutta kuitenkin...Kaiken kukkuraksi olimme (kaikki kolme tietenkin) seuraavan kesän Lapissa geologian kenttätöissä - olisi niillä ollut vielä enemmän ihmettelemistä, kun Malmimanian toimihenkilö olisi karauttanut paikalle renu vitosellaan, jossa terrierin ja kanin lisäksi olisi ollut vielä hilpeästi kuolaava bernhardilaisnuorukainen ;)

Mahdoinkohan olla muutaman vuoden ikäinen, kun ilmoitin isona meneväni naimisiin bernhardilaisen kanssa - siis siihen aikaan kuvittelin tietysti, että naimisissaolo tarkoittaa sitä, että saa asua valitsemansa henkilön kanssa ja that's itja kyllähän nyt bernhardilainen yhden miehen päihittää koska hyvänsä ;) Ja siis tämä oli ennen kuin olin lukenut kertaakaan Saariston lapsia, joka sitten herätti bernhardilaiskuumeeni aina uudelleen eloon... Nyt se taitaa kuitenkin olla lopullisesti sammunut ainakin niiltä osin, että itselleni semmoista hankkisin, mutta kyllä niiden näkeminen aina sydänalassa sykähdyttää - vähän niin kuin vanhan ajan kuplafolkkarin käynnistysääni (olen ajanut korttinikin Kuplalla ja omistanut niitä sen jälkeen kaksi perättäistä), joka vieläkin saa vatsan muljahtamaan, hyvällä tavalla siis :)

 

Saariston%20lapset%20003-normal.jpg

 

Samassa paketissa saapui Riolle ja Rintille Mustin ja Mirrin verkkokaupasta tilaamani Feel Basic - pannat (asumme leikisti c/o:na Leenan nurkissa aina, kun pitää tilata jotain suomalaisesta verkkokaupasta), jotka ovat nykyisin suosikkinahkapantojani. Yhden ostin Rondolle Suomenvierailumme aikana ja ajattelin ensin testata sitä sillä, ja tyytyväisiä ollaan oltu. Noihin kun vetää pari kertaa satulavahaa (ihan paras on muuten Equifixin vaha, jolla voi hoitaa omia kenkiäkin vesitiiviiksi) ja muutaman kerran käyttää, niin ovat unelmanpehmeitä ja mukavia pitää kaulassa. Sopivan kapeita pitkäkarvaisille, ja soljet ovat tarpeeksi pieniä ollakseen häiritsemättä makaavaakaan koiraa. Nyt pitää vaan keksiä sopiva keino erottaa pannat toisistaan - tähän mennessä se on ollut nahkapannoissa helppoa, kun Rion ja Rintin Hurtta-pantojen vuori oli hieman erisävyinen, ja Rondolla oli ihan erilainen panta.

 

Rio%206%20v%20018-normal.jpg

 

Eilen oltiin lenkillä vesipuistossa samalla kun mentiin kauppaan ja harmitti, kun ei ollut kameraa mukana, siellä oli edelleen uusia kukkivia kukkia. Tässä kuitenkin yleiseksi iloksi vanhoja otoksia sieltä:

 

Kukkaretki%20088-normal.jpg

 

Kukkaretki%20061-normal.jpg

 

Kukkaretki%20055-normal.jpg

 

On niitä onneksi muitakin, jotka kulkevat ympäriinsä laumansa kanssa (minulla on sentään yleensä vain kolme koiraa mukanani ;) ):

http://www.cascadiannomads.com/

Heh :)

Ja tästä kun piti tulla ihan lyhyt postaus...

 

Kukkaretki%20028-normal.jpg

 

Mukavaa päivää sinnekin :)