Täällä on kuulkaa juhlat - Fazerin sinistä ja koirankeksejä :), sillä voitimme juuri lotossa! Hee, pyhänä pelasin netissä ranskalaista lottoa. Arvonta on kolme kertaa viikossa, ja miljonäärejä leivotaan kuin liukuhihnalta! Olemme jo hyvässä alussa, sillä heti tuli 6 € voittoa :) Ja se kolme riviähän maksoikin vain 15 €... Ehken nyt kuitenkaan ihan joka arvontaan osallistu, mutta jos meistä ei vähään aikaan kuulu, ollaan varmasti tilailemassa tutuille uusia autoja ja muuta mukavaa - toiveita voi laittaa sähköpostina jo varmuuden vuoksi, mallia ja väriä sun mitä lisävarusteita itse kukin sitten haluaakaan :) Koiraboksit ja muut turvavarusteet tulevat tietysti kaupan päälle ;)

Hein%C3%A4kuu%202013%20005-normal.jpg

Tämän kuvan ottamisesta on vain pari päivää, mutta silti tuntuu, että tuo pelakka on jo ainakin kolmanneksen isompi...Ostin pullon jotain ranskalaista luomulannoitetta, jota olen lisäillyt ulkokukkien kasteluveteen. Se on lähes mustaa litkua, joka tuhrii aivan kaiken (tuskin ne tahratkaan ulkorapuilta lähtevät enää ikinä...), mutta tehoa tuntuu piisaavan.

Tulimme juuri jouluostoksilta. Taas tuli hankittua monta uutta lahjaa, varsinkin nelijalkaisille kummilapsille ja vähän muillekin :) Heinäkuun naistenviikon ansiosta lahjakaappi koki jonkin verran tyhjennystä, mutta kohta se taas pullottaa niin, ettei ovia saa kiinni, jahka pääsen vauhtiin. Hankin jo yhden synttärilahjankin ensi kevääksi...

Hein%C3%A4kuu%202013%20057-normal.jpg

Kuva filmistä Lassie istuu pusikossa ;)

Yhtenä iltana kun oli jo pimeää, Rintin haukku kuuluikin yhtäkkiä ulkoa, vaikka ulko-ovi oli tavalliseen tapaan kiinni. Luoksekaan se ei tullut, vaikka kuinka kiitin ilmoituksesta - sepäs olikin ulostanut itsensä kissatarhaan, eikä tietenkään päässyt mitenkään takaisin tukevaa ramppia pitkin, niin että se oli haettava ulkokautta takaisin. Ulosmeno sen sijaan ei ollut ilmeisesti tuottanut mitään vaikeuksia huteralta rottinkijakkaralta (siis tuon kokoiselle, kissat pääsevät siitä ihan mainiosti) ikkunalaudalle ja siitä ramppia pitkin... Se on kyllä varsinainen epeli, yleensä se varoo korkealta ja epävarmoilta paikoilta hyppäämistä paljon enemmän kuin Rio, mutta sitten yhtäkkiä sillä ei ole mitään rajaa... Jeepistäkin hyppäsi ykskaks takaluukun yläosasta ulos, mitä Rio ei olisi ikinä tehnyt, kun menin Luonnonmaalla postia vastaan portille, ja mukaan piti päästä.

Hein%C3%A4kuu%202013%20043-normal.jpg

Muun puuhastelun ohessa olen alkanut hamstrata sytykkeitä talvea varten, ja monta eläinten paperista ruokasäkkiä onkin jo säilötty täyteen paperia ja pahveja. Turha niitä on täältä kierrätykseenkään laittaa, kun talvella on kuitenkin taas pulaa sytykkeistä, enkä enää ikinä halua kokea samanlaista sytykepulaa kuin viime talvena tänne muutettuamme, kun olin valmis repimään kuitit muidenkin kaupassakävijöiden hyppysistä...

Olen taas alkanut tehdä kevytvoita monien paikallisten voikokeilujen jälkeen. Täkäläiset voit ovat niin kamalan suolaisia, ettei niitä sikakaan kiljumatta syö (ainakaan tämmöinen suomalainen kasvissyöjäpossu), mutta kun niihin lisää rypsiöljyä ja vettä, niin lopputulos on jo paljon maukkaampi ja rutkasti terveellisempi. Ja jos nyt jollain ei vielä ole tietoa kevytvoin aineksista, niin täältä pesee:

100 g voita

1 dl rypsiöljyä

1 dl vettä

Ja siinä se. Kaikki sekoitetaan sauvasekoittimella, laitetaan jääkaappiin ja nautitaan tarpeen tullen. Tämä voi on vielä siitäkin mukavaa, että on heti jääkaapista otettaessa notkeaa. Kaiken voi tietysti laittaa luomuna joukkoon, ja toki oliiviöljyäkin voi käyttää, jos pitää sen mausta - rypsiöljy vaan on paljon miedomman makuista. Lisäksi voi tietysti laittaa tavaraa oman maun mukaan - yrttejä, valkosipulia sun muuta mojovaa...

Hein%C3%A4kuu%202013%20027-normal.jpg

Tuota mäkeä, joka tuosta jatkuu melkein pystysuoraan, jos menee alas laakson pohjaan, pääsee omaan poppelimetsikköömme, jossa olemme käyneet tasan kerran, senkin viime syyskuussa. Polveni eivät tällä hetkellä kestä noin jyrkkiä alamäkiä, ja toisekseen metsikön pohja on niin täynnä karhunvatukkaa, ettei siellä pääse mihinkään. No, onpa siellä kuitenkin joen rannalla :)

Olemme käyneet muutamana aamuna jo aikaisin Carhaixin seikkailupuistossa (kamalannäköisiä vempeleitä puissa, en menisi mistään hinnasta, mutta onneksi myös kauniita metsäpolkuja) kävelemässä ennen kauppaan menoa ja hellettä. Kaksi kertaa olemme nähneet englantilaisen miehen koiransa kanssa siellä samaan aikaan, eikä siinä mitään, mutta siinä koirassa on jotain omituista. Ensimmäisen kerran sen nähdessäni, siinä vaiheessa se oli vielä autossa, ajattelin sen olevan ehkä joku dalmiksen ja pointterin sekoitus, ihan sileäkarvainen se oli (siinä vaiheessa) ja kirjava. Myöhemmin, kun olimme molemmat tulleet koirinemme lenkeiltämme, koira oli ihan ilmiselvä Englanninsetteri. No, ajattelin erehtyneeni ensimmäisellä kerralla...Mutta tänään näimme saman parin, ja se koira oli taas sileäkarvainen! Siis...? Tänään en kyllä nähnyt, oliko se puistoon tullessaan pitkäkarvainen, ja siis setteri, vai alun alkaen jo sileäkarvainen. Ja onko koiria ehkä kaksi, ja mies käy aina vaihtamassa ne toisiinsa jossain pusikossa, ja vie aina vuorotellen toisen mukanaan kotiin, toisen asustellessa pusikossa sen aikaa, vai onko puistolla jonkinlainen vaikutus kyseisen koiran turkin pituuteen... Saas nähdä, tulenko joku päivä sieltä takaisin kahden nahkan kanssa... Tai ehkä minun vain pitäisi tutkituttaa pääni...?

Hein%C3%A4kuu%202013%20024-normal.jpg

Näitä nyt ainakin kasvaa täällä, jotain suomalaisen tervakukan sukulaisia ilmeisesti. Japille terveisiä, että sen tervakukan virallinen nimi on tervakko - nykynuorisoa lainatakseni KVG - kato PIIP googlesta ;)