Gabala duha. Siis flunssa. Kohta viikon. Ihan veto pois.

 

Eestikalenteri%20007.jpg

 

Ei tältä. Tai no jaa...

 

Dogga ihad dugossa.

 

Eestikalenteri%20009.jpg

 

Onneksi ei tältä.

 

Tammikuu%20%202015%20017.jpg

 

Eikä tältä. Ihan vaan emännältä, mikä tietysti sekään ei eläinten kannalta ole kovin hyvä juttu. Toisaaltahan hoidan eläimeni vaikka haudan partaalta, ettei niillä nyt sentään mitään hätää ole, ruokinnat ja rapsutukset pelaa aina kun olen tajuissani, ja uloskin pääsee, vaikka lenkit ovat olleet vähän kortilla, kun emäntä ei pitkään kestä käpälillään. Pakollisten töiden välit olen viettänyt enimmäkseen vaakatasossa. Lämpöäkin on varmaan ollut ihan kotitarpeiksi, mutten ole välittänyt mitata, kun sitten vasta tuntisinkin itseni sairaaksi.

On tässä se hyvä puoli, että nyt voi henkensä pitimiksi jyrsiä kaapeista kaikenlaista vähemmän maistuvaa syötävää, kun mitään makua ei kuitenkaan tunne. Toisaalta sitä on kohta pakko tehdä muutenkin, kun ei olla maanantain jälkeen päästy kauppaan. Laskin, että hevosten porkkanat riittävät ensi maanantaihin. Koirien aamujugurtit loppuvat huomisen jälkeen, mutta maanantaiaamuna saavat viimeisen Actimelini, niin siitäkin selvitään (itsehän voin aina olla ilman, mutta kyllä koirien pitää maitohapponsa saada ;) ). Ehkä maanantaina uskaltaudun taas rattiin, ainakin tänään tuntuu elämä jo hiukan helpommalta. Kai tämä tästä, mutta koville ottaa. Sunnuntain kurkkukivusta asti olen itseäni tropannut vaikka jos millä, mutta mikään ei auttanut, ehkä stressi ja väsymys veivät vaan voiton.

Eilen saatiin sentään vihdoin jouluinen Koiramme-lehti. Soitin Kennelliittoon viikkoa aikaisemmin, ja lupasivat lähettää sen kirjekuoressa, mikä olikin hyvä, sillä alkuperäinen ei ole tullut vieläkään, minkä terroristin kourissa sekin lie...

Kaikille huolestuneille ystäville, tutuille ja sukulaisille nyt vielä muistutukseksi, että meiltä täältä keskeltä ei mitään on Pariisiin suunnilleen 500 km, että tuskin tänne ainakaan kaikki rettelöitsijät sankoin joukoin saapuvat, emmeköhän ole aika turvassa kuitenkin :) Toisaalta noita päteviä bodyguardejakin on kolmin kappalein, etteivät ne ainakaan varoittamatta meille tule ;)

 

Eestikalenteri%20001.jpg

 

Siihen luottaa myös Tuusa ja vetää rauhassa tupsluurit.

 

Eestikalenteri%20002.jpg

 

Mikähän noissa käpälissä oikein on, voisin viettää lopun elämääni kuvaten erilaisia käpäliä - ja kuonoja...

Yksi hyväkin asia (tai siis tietysti montakin, mutta yksi huomattavampi) tässä on ihan huomaamatta tapahtunut: ne kaikenkarvaiset mainokset ovat hävinneet koneesta. Taas uskaltaa painaa jopa enteriä jäämättä heti valtaisan mainostulvan alle, ja Forecan säätiedotuksesta näkyy koko kuva ilman kolmea päällekkäistä ranskalaista mainosta :) Jess! Vielä kun joku hävittäisi ne youtuben sarjoistakin...

 

Eestikalenteri%20015.jpg

 

Tänään posti toi lisäksi iloksemme tuollaisen kauniin virolaisen hevoskalenterin. Kiitos Kati :)

 

Eestikalenteri%20017.jpg

 

Siitä voi kuvien ihailun ohella opiskella virolaisia kuukausia ja juhlapäiviä.

Yhtä asiaa en vieläkään koirantarvikerintamalla käsitä, nimittäin vilkkuvia huomiovaloja. Olen aina ollut sitä mieltä, että ne käyvät ihan kohtuuttomasti koiran silmiin, eikä niistä taatusti omistajakaan suuremmin nauti. Ehkä se pahin häiriöefekti häviää valaistuilla alueilla, mutta pilkkopimeillä alueilla ne ovat varsin kestämättömiä. Meille päätyi vahingossa semmoisia sinisiä vilkkuvaloja (luulin siis niissä olevan sen jatkuvan valon toiminnon myös), ja yhtenä iltana kiinnitin ne hädissäni koirien pantoihin, kun en löytänyt muita valoja, joissa katkaisin olisi kestänyt päällä. Sen lenkin jälkeen taisimme kaikki olla valmiita jonnekin pimeähuonehoitoon, ja itselläni oli viittä vaille migreeni tulollaan. Kiitos ei meille semmoisia.

 

Eestikalenteri%20008.jpg

 

Näitä sen sijaan suosittelemme, vaikkei niistäkään nyt pahemmin ollut tässä katastrofissa apua, mutta kuitenkin. Ovat ne ainakin piristävän värisiä :)

Niille joita paikallinen säätila kiinnostaa, kerrottakoon, että tosi kovaa tuulta (sateen kanssa ja välillä jopa ilman) on jatkunut jo päiviä, ja sama meno näyttäisi jatkuvan. Viime yönä jopa ukkonen jyrähti pari kertaa, onneksi taisin olla ainoa asian noteerannut siinä myrskyssä, jopa Rio jatkoi häiriintymättä uniaan :)