Le%20Conquet%20018-normal.jpg

Kevät etenee ja kukat lisääntyvät päivä päivältä. Nyt on jo lämmintäkin ollut joka päivä reilusti toistakymmentä astetta, vaikka yöt ovat sitten olleet tosi kylmiä siihen verrattuna, ja ruoho on ollut jäässä parina viimeisenä aamuna.

Koirat pesin viime viikonloppuna. Vähän hankalaa se tuolla yläkerran suihkunurkkauksessa on, mutta tulipa tehtyä. Rinti tuppaa pursumaan ulos sieltä suihkutilasta, vähintään pää ulostautuu sieltä jatkuvasti, eikä se pidä varsinkaan siitä huuhtelupuolesta pesussa lainkaan, vaan jodlaa oikein kunnolla, kun huuhdotaan ja huuhdotaan, eikä vaan pääse pois sieltä ;) Hengissäpä tuokin sentään selvisi.

Le%20Conquet%20012-normal.jpg

Tässä jo muutaman päivän takainen kuva laakerista, nyt niiden kukat ovat jo ihan auki, ja tuoksu pihalla on taivaallinen.

Maanantaina käytiin Rostrenenissä eläinlääkärissä hakemassa Tinolle lisää sydänlääkkeitä. Olipas tosi mukava ja järkevä naiseläinlääkäri, joka ei kohkannut mitään turhaa, vaan antoi lääkkeet, neuvoi päivystävän kiinnnisaamisessa ja kävipä vielä kysymässä mieskollegoiltaan näiden mahdollisuutta lähteä tarvittaessa kotikäynnille myös pienten eläinten vuoksi - meillä kun on näitä nyt parikin, joiden kanssa mennään päivä kerrallaan. Nökö täytti keskiviikkona 19, ja vaikka vielä syö kohtalaisen hyvin ja seurustelee ahkerasti, on kuitenkin viime viikkoina laihtunut melko lailla, eikä Tinon sydämestäkään koskaan osaa sanoa, kauanko vielä suostuu toimimaan, niin kaikkeen pitää varautua, vaikka se raskasta onkin, ja maksan vaikka mitä, että eläimiä ei tarvitse enää viimeisinä hetkinään lähteä kuskaamaan ja stressaamaan pois kotoaan.

Tuusalla on tänään 8-vuotissynttärit, että jotain iloistakin sentään, ja Tino täyttää ylihuomenna 12.

Le%20Conquet%20010-normal.jpg

Luulin jo, että tähän pensaaseen oli tullut punaisiakin kukkia, mutta ne ovat sentään vaan lehtiä.

Le%20Conquet%20014-normal.jpg

Nämä eivät ole päivänkakkaroita, vaan belliksiä, joita on Keski-Euroopassa lähes joka nurmikko kirjavanaan ihan syksyyn asti.

Arja ja Matti tulivat torstai-illalla. Ajeltiin ja käveltiin siellä sun täällä ja käytiin ihmettelemässä paikallisissa kaupoissakin. Eilen ajettiin Bretagnen niemen läntisimpään osaan Le Conquetiin ihailemaan upeita rantamaisemia ja koukattiin myös vieressä sijaitsevaan Lochristin kylään, jossa Outi Nyytäjä ainakin ennen majaili miehensä kanssa osan vuotta ja kirjoitti mielenkiintoisia tarinoitaan paikallisista ihmisistä ja tapahtumista.

Le%20Conquet%20027-normal.jpg

Le%20Conquet%20034-normal.jpg

Le%20Conquet%20045-normal.jpg

Meidän pojat ja Atlantin aallot. Vähän matkan päässä selän takana Amerikka - tosin nuo taustalla siintävät maapalat taitavat sentään kuulua Ranskaan ;)

Tänäaamuna vieraamme jatkoivat reissuaan Carnacin menhir-kentille, missä nyt kuulemma yöpyvät ja jatkavat sitten tutkimusretkeään idemmäksi Sveitsiin asti.

Le%20Conquet%20049-normal.jpg

Kiitos Arjalle ja Matille vierailusta, olipas mukava puhua ihan suomea muutama päivä. Nyt on kaapissa myös Fazerin sinistä, suomalaisia kaurahiutaleita, Maalahden limppua ja hapankorppuja, mikä tekee elämästä taas paljon mukavampaa.

Seuraava vierailijamme tulee ensi perjantaina, ja matkustamme sitten kaikki neljä yhdessä Suomeen vajaan kahden viikon päästä :)