Olimme tiistai-illalla ensimmäistä kertaa Rondon aikana pyöräilemässä. Kanavalla oli tosi rauhallista, mikä oli hyvä, sillä springerin turvalukitus petti, ja yhtäkkiä erkanimme toisistamme. Onneksi vauhti oli hiljainen, sain pysäytettyä melkein heti, ja pienen sitomisepisodin jälkeen jatkettiin matkaa. Kaiken kaikkiaan pyöräily kolmenkin koiran kanssa sujui todella hyvin, vaikka yksi on tuommoinen villikko noviisi. Siinä se ravasi ihan säällisesti toisten vieressä, mitä nyt pari kertaa jouduin komentamaan, kun olisi tehnyt mieli ruveta riehumaan vieressä juoksevan kanssa - varsinkin kun se vieressä oleva oli molemmilla kerroilla Rio, joka ei itse komenna, toisin kuin Rinti, joka laittaa tuon nuorukaisen järjestykseen alta aikayksikön. Mukavaa oli, ja polvenikin tykkäsivät kovasti :)

Loikoilua%20003-normal.jpg

Eilen Julie ja Karl olivat purkamassa sitä myrskyn hajottamaa heinävarastoa. Tänään tulivat vielä yksien tuttujensa ja näiden kuorma-auton kanssa viemään pahimpia pois, ja ensi viikolla lupasivat vielä poistaa loput irtonaiset isot pellit. Sen jälkeen onkin jäljellä vain takaseinä, joka on ihan suora ja siisti, ja toimii seuraavassakin katoksessa alkuna, jos uudet omistajat päättävät sellaisen rakentaa - itse en enää voi tänne semmoisia summia uhrata, kun kuitenkin ollaan pois lähdössä.

Loikoilua%20001-normal.jpg

Paitsi Musti, niin ilmeisesti myös kiinteistövälityksemme lomailee, sillä sähköposteihin ei ole tullut mitään vastausta koko elokuussa. Olen kyllä muutenkin ajatellut vaihtaa välittäjään, joka oikeasti ilmoittaisi englantilaisilla sivuilla ihan englanniksi, että jotain alkaisi tapahtuakin.

Koiranpuserot sekä muutama muu koiratavara lähti eilen Julien ja Karlin mukaan ja pääsee jossain vaiheessa eläinten suojakotiin asukkaiden avuksi ja viihdykkeeksi. Sinne matkasi myös pussillinen sukkapalloja ja muutama muukin koiranlelu. Tinon villapusero mukaan lukien puseroita oli seitsemän. Kuuden peräkkäisen koiranpuseron jälkeen oli pakko vaihtaa välillä sukankutimeen, alkoi maistua vähän puulta. Langatkin alkavat kyllä olla lopussa, mutta kunhan niitä saadaan lisää, niin voisi vielä pari puseroa vääntää.

Loikoilua%20006-normal.jpg

Julie ja Karl kertoivat lähellään asustavasta jack russelista, joka terrorisoi koko naapurustoa. Se menee naapurien taloihin kissanluukuista, löylyttää yleensä perheen koiran ja kissan, syö kissanruuat ja muut saatavilla olevat herkut ja poistuu taas samaa tietä. Se on varsinainen mestarikarkailija, ja kotoaan se on karannut mm. toisen kerroksen ikkunasta (ja täkäläisissä taloissa se toinen kerros on korkealla) katolle, hypännyt siitä alemmalle katolla, josta se on mennyt räystästä pitkin vesisäiliölle ja siitä maahan. Isäntänsä ei kuulemma enää edes jaksa juosta sen perässä, kun se taas lähtee kylille. Varsin älykäs otus se kuuluu olevan muutenkin: se löysi yhden suosikkihenkilönsä kotiin neljän kilometrin päähän kotoaan, vaikkei ole koskaan kyseisessä paikassa käynyt edes autolla :) Koiran nimikin on Jack, ja koirahoitolassa, jossa se oli viettänyt kerran muutaman päivän, siitä tuli Jack Jumper, koska sen korkeaan häkkiin oli pakko laittaa katto, ettei se olisi hypännyt sieltä pois.

Eipä siis ihme, jos tämäkin osaa vaikka mitä:

https://www.youtube.com/watch?v=P9Fyey4D5hg

Ja kun nyt kerran olen oppinut näitä linkkejä tänne tunkemaan, niin laitetaan vielä toinenkin. Tämä pari oli esiintynyt Maailman Voittajassa nyt Helsingissäkin, mutta sitä videota ei löydy enää mistään. Tätäkin katselin melkein tippa silmässä, se koira on niin ihana :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZChqmn4v1BM

 

Ja vielä päivän viisauksia perhe-elämästä:

 

Äiti ei koskaan tee väärin, paitsi kerran, kun poliisi pysäytti meidät ja äiti itki ja sanoi, että meillä oli kiire lastensairaalaan, vaikka oltiin menossa Spar-kauppaan ostamaan limua.

                                                                                                                                 Tomas 9 v

Minä haluaisin rotan, mutta aina kun sanon niin, mummi oksentaa.

                                                                                                               Gordon Lee 6 v

Perheessä voi sanoa ihan mitä ajattelee eikä tarvitse pelätä, että joku ajattelee samalla tavalla.

                                                                                                                     Håkan 6 v

Jos kaikki ovat ajoissa kotona, tulee perhepäivällinen. Muuten tulee usein vain pussikeittoa.

                                                                                                                          Gustav 6 v

Vanhemmat syyttävät tavallisesti lapsia, jos asunnossa tapahtuu katastrofi.

                                                                                                                           Oliver 6 v

Laakerinmarjoja%20002-normal.jpg

Viihtyisää viikonloppua.