Ja taas sataa. Väsyttävää...

Loikoilua%20008-normal.jpg

Hevosilta lähtee kesäkarva, ja loimien sisäpuolet ovat paikoitellen täynnä lyhyistä karvoista muodostuneita karvapatjoja. Ikinä ennen en ole noin selvää kesäkarvanlähtöä huomannut, eikä toisaalta kyllä Ransulla ole vuosiin ollut niin lyhyttä kesäturkkia kuin nyt. Blakkur on nyt ainakin toistaiseksi pärjännyt ilman ihottumaloimea, saa nähdä miten on syksymmällä...Pari päivää sitten Valle repäisi oikein kunnolla - nimittäin loimensa pihalla, ja sain viettää illalla hyvän tovin kursimalla sitä reilun metrin matkalta kokoon.

Rondo%201%20v%20029-normal.jpg

Rondo lempipuuhassaan itseilmaisutuokiossa. Se piirtelee kepeillään maahan viivoja, enimmäkseen kaarevia, mutta vielä minulle ei ole selvinnyt, mitä se tarkkaan ottaen koettaa niillä ilmaista. Ehkä se on keksinyt maapallon pinnanmuodon ihan itse...?

Keppejä ja oksia on kyllä viime päivinä poltettu jo muutaman kerran kaminassakin, tähän asti siinä on savutettu vain paperia. Ulkona on päivisin enimmäkseen +18 pintaan ja sisällä suunnilleen saman verran, mikä on meille ihan sopiva lämpötila turkein ja villasukin varustettuina, mutta joinakin aamuina on sitä paljon viileämpää, ja silloin on mukava polttaa kaminassa sylillinen pihalta kerättyjä laakerin- sun muita oksia.

Rondo%201%20v%20021-normal.jpg

Maanantaiaamuna olo oli aivan kamala, juuri sellainen kuin alkavassa flunssassa, ja oli jo varmaan lämpöäkin. Ajattelin ensin, että jaahas, se tulee nyt sitten, mutta ajattelin kuitenkin vielä yrittää. Otin kaksinkertaisen annoksen sinkkiä, omegoita, D-vitamiinia ja valkosipulikapseleita ja vaihdoin puuron päälle yleensä kayttämäni mustikkajauheen (ylläpitää ja parantaa muistia, jopa alkavassa dementiassa, toim.huom.) tilalle mustaherukkajauheen. Itse asiassa auringonhattu jäi jopa repertuaarista pois, ja silti auttoi, flunssa katosi eikä ole ainakaan vielä iskenyt, vaikka pää kyllä särkee jonkin verran edelleen päivittäin. Hahaa :)

Rondo%201%20v%20032-normal.jpg

Kukaan ei ole varmaan koskaan ollut niin iloinen (oletetusta ) giardiasta koirillaan kuin minä nyt. Niillä alkoi nimittäin olla vähän liian usein vatsat sekaisin, ihan syömisistä riippumatta, jopa Rondolla, jolla sitä vaivaa ei pahemmin ole ollut, ja niinpä annoin niille kymmenen päivän Axilur-kuurin (Suomesta lähetetyn, täältä sitä ei jostain syystä saa). Sitä ennen aloitin jo muutamaaa päivää aikaisemmin kummitytön ystävällisesti lähettämän Inupekt -kuurin, ja nyt vihdoin tuntuu, että vatsat ja varsinkin suolistot ovat kunnossa. Ja tämä siitä huolimatta, että nuo blondit veljekset edelleen vetelevät suihinsa päivittäin noita pahuksen laakerinmarjoja - niillä kyllä taitaa olla pikemminkin kiinteyttävä vaikutus, ja tuotokset ovat pikimustia höystettyinä vaaleilla laakerinkivillä. Oi tätä onnea, yötkin saa taas nukkua kokonaan (jos nyt muuten sitten saa unta...), paitsi tietysti silloin, kun ne ylimääräiset laakerinmarjat pyrkivät ulos juuri öiseen aikaan ;)

Rinti%204%20v%20021-normal.jpg

Onnea on, paitsi siis kunnossa olevat koirien vatsat, myös erilaiset hauskat ja kiinnostavat blogit täällä eristyneisyydessä, ja kirjanmerkkejä alkaa olla siltäkin saralta jo kunnioitettavasti. Koirablogit ovat tietysti pääosassa, mutta muitakin löytyy, nekin tosin eläinystävällisten pitämiä :) Suomalaiset collieihmiset ovat , paria poikkeusta lukuun ottamatta, valitettavan laiskoja päivittämään blogejaan, mutta onneksi niitä löytyy esim. Jenkeistä ihan kiinnostavia. Lisäksi kokoelmiin ja seurattaviin kuuluu monia muita rotuja, esim. mäyrisblogeja (kiitettävän innokkaita päivittäjiä ja kommentoijia :) ), lapinkoirablogeja, yksi chihu-blogi (lyhytkarvainen, ei itketä niin kovasti...) ja vaikka mitä.

Aamuisin, jolloin Suomessa ollaan jo tuntia pidemmällä, on hauska katsoa "tuttujen" (osa tietysti oikeastikin tuttuja) kuulumisia eri puolilta maailmaa. Toisaalta toisten blogien päivittymättömyys aiheuttaa huolta niiden pitäjien voinnista, löytyikö viime eläinlääkärikäynnillä vihdoin syy vaivoihin, voivatko pennut hyvin, miten sen yhden mäyrishalvaus jne... Pelkkiä treeniblogeja meillä ei kauaa jakseta lukea, mutta jos siellä joukossa vilahtelee edes vähän sitä normaalia koira-arkea, niin ne ovat heti paljon mielenkiintoisempia. Päihittää kuulkaa telkkarin koska tahansa, ja tämä on lisäksi interaktiivista kaikkine kommentointimahdollisuuksineen :) Suomalaisia blogeja seuratessa on huomannut senkin, kuinka paljon suomalaisia eläinihmisiä asuu eri puolilla maailmaa, niissä on kävijöitä ihan ympäri maapalloa, vaikka sivut ovat enimmäkseen pelkästään suomeksi. Yksi ehdottomista uusista suosikeistani on yhden kirpparikävijän ja käsityöihmisen värikylläinen blogi, vaikkei siinä esiinny kuin satunnaisesti yksi hoitovillis, niin hyvälle mielelle sivujen päivittäinen väri-ilotulitus saa lukijan :) Ihanaa vaihtelua kaikille mustavalkoisille kodeille...

Rondo%201%20v%20012-normal.jpg

Päivän luomiskertomus, olkaa hyvä:

Maailman ensimmäisen perheen nimi oli Aatami ja Eeva. He asuivat Pariisissa ja he elivät niin, että söivät aataminomenoita. Sitten heille tuli kolmetoista lasta, esimerkiksi Jeesus ja kaksitoista apostolia ja niiden hevoset.                                                                                          Marta 8 v