Narsisseja%202014%20037-normal.jpg

Heh, se pysyy jo - ainakin vähän aikaa, tuo keskimmäinenkin koira paikalla :) Tänään oli näin keväistä, ja lämpötila ylimmillään varmaan +17 kieppeillä.

Vallen pahus sen sijaan ei tunnu taas pysyvän missään. Torstaina vilkaisin yläkerran kylpyhuoneesta ulos kesken imuroinnin, ja se hyväkäs oli hankkiutunut aidan väärälle puolelle. Hinasin sen koiranhihnalla oikealle puolelle ja kiristelin taas lankoja. Tänään se oli taas keplotellut itsensä toisesta paikasta lankojen välistä syömään pidempää ruohoa laitumen ulkopuolelle...Huomenna on pakko taas laittaa virtaa lankoihin edes sille pätkälle, mihin se tulee - silläkin uhalla, että olen itse ainoa, joka siitä saa iskun, kun en enää laitumelle ja talliin mennessäni muista, että aidassa voi olla välillä virtakin päällä. Kun se hyväkäs nyt saisi yhden muistutusiskun, niin ehkä se vähän rajoittaisi sen ahmimisviettiä.

Narsisseja%202014%20005-normal.jpg

Hepat olivat aamulla pihahommissa. Ransu oli kyllä tässä vaiheessa jo suunnannut takaisin laitumelle...

Narsisseja%202014%20012-normal.jpg

...mutta sitten Blakkur kävi hakemassa sen takaisin. En muista Ransulla yhtenäkään talvena noin pitkiä jalkakarvoja, ne ovat kuin partacollien jalat, eivätkä Vallen jalat jää niistä paljoakaan jälkeen.

Kaikilla hevosilla on - vasta nyt - alkanut karvanlähtö, mutta se on vielä aika hillittyä.

Narsisseja%202014%20002-normal.jpg

Vain Viiru puuttuu, mutta tuohan onkin kolmen hengen sohva ;)

Rintillä on kevättä rinnassa, ja varmaan vähän muuallakin, ja se yrittää väkisin löytää itselleen jonkun heilan, vaikka sitten kissoista. Tuusa on sen erikoissuosikki näissä asioissa, eikä nukkumisesta tule mitään, jos ne ovat samassa huoneessa yöllä, Rinti vinkuu ja liehakoi sitä minkä ehtii. Muutaman yön meillä on ollut makuuhuoneen ovi kiinni, ja kissat ovat kaikki uinailleet alakerrassa nauttien kaminan lämmöstä, ja olen itsekin saanut nukuttua rauhassa.  Kaksi ja kolme neljäsosa collietakin riittää vallan hyvin täyttämään sängyn toisen puoliskon - ja osan omaanikin...

Narsisseja%202014%20046-normal.jpg

Maanantaina olimme kolarissa, tosin ihan pienessä, niin että minä taisin olla ainoa, joka asiaa edes huomasi meidän autossa. Olin juuri tullut kaupasta ja istunut autoon parkkipaikalla, kun viereiseen ruutuun ajoi nuori mies, vaikka selvästi näki (ainakin allekirjoittanut), ettei se auto siihen millään taivu. Se tömähti saman tien meidän auton keulaan (peruutan aina parkkiruutuun, niin että saan lähteä keula edellä varomatta kaikkia takana hyppijöitä), nuorukainen ajoi autonsa vähän väljempään paikkaan, ja nousin autosta niin kiukkuisena, että siltä oli hengenlähtö raukalta lähellä. Onneksi näin jo ennen poikaparan saapumista, ettei autoon jäänyt mitään jälkeä, kaipa se oli osunut vain ns. puskuriin, mutta silti näytin varmaan lähinnä myrskyn merkiltä. Poika papatti niin kuin vain ranskalainen voi, enkä puoliakaan ymmärtänyt, mutta lopulta viittoilin vaan, että mene, mene, ei tässä mitään, ja anteeksi pyydellen hän luikahti tiehensä. Ja niin kuin olen varonut näitä ajotaidottomia höyrypäitä, että saisin oman autoni pidettyä rypyttömänä, kun lähes joka autossa täällä on jotain lommoja!

Narsisseja%202014%20022-normal.jpg

Valitettavan varma kevään merkki on nyt täyttynyt - laitoin koirille ensimmäiset kirppuaineet, kun on jo niin lämmintä, että niiden otusten näyttäytyminen on vain ajan kysymys. Kissoille laitan niiden aineen myös heti kun saan sen hankittua apteekista, sitä ei meillä ollutkaan varastossa, kun ne kuitenkin oleilevat välillä pitkiäkin toveja tarhassa näin lämpimällä.

Narsisseja%202014%20013-normal.jpg