Hepokatti%20004-normal.jpg

Meidän rakas Pörri pyöriäinen täyttää tänään 10 vuotta, ONNEA :)!

Pitäisiköhän läihdutuskuurista vähän joustaa sen kunniaksi...

Eilen käytiin pitkästä aikaa vesipuistossa oikein kameran kanssa, ja onhan siellä tähänkin aikaan vaikka mitä kukkia.

Kukkaretki%20011-normal.jpg

Pidän nykyään näistä hortensioista enemmän kuin täällä ihan joka nurkalla kasvavista pallosukulaisistaan.

Kukkaretki%20094-normal.jpg

...ja näitä syyshortensioita voisi vaikka syödä, niin ihania ne ovat :)

Kukkaretki%20071-normal.jpg

Kääpiölassieita vai isoja lehtiä...?

Kukkaretki%20065-normal.jpg

Kyllä eivät ole shelttejä, ja noilla lehdillä on seuranaan tämmöisiä pötköjä, isoja nekin.

Kukkaretki%20036-normal.jpg

Ei ihan Monet, vaikka läheltä liippaa ;) Olen ihan heikkona lumpeisiin(kin), ehkä minussa asuu pieni sammakko, joka janoaa turvasatamaa elämän myrskyävillä vesillä...;)

Kukkaretki%20049-normal.jpg

Ja näitähän löytyy myös vaaleanpunaisina.

Meillä on - asiasta nakkimakkaraan - ilmeisesti itsekorjautuva pesukone. Se on nyt muistaakseni kolme vuotta, ja hyvin on Hoover palvellut, mutta nyt se on jopa ylittänyt itsensä. Muutaman kerran vuosien aikana se on jättänyt linkoamisen väliin, mutta tehnyt sen sitten nöyrästi eri kehotuksella. Eikä se vielä mitään, mutta nyt yhtenä päivänä kesken pesemisen koneesta alkoi kuulua sen desibeliluokan kolinaa, että kissat pakenivat yläkertaan, ja koirat ryntäsivät kertomaan sille kommenttejaan. Ajattelin, että nyt se on koneen menoa, voi voi, mutta kun se kuitenkin jatkoi pesuaan, ajattelin, että pesköön niin pitkälle kuin pystyy, hajoaa se kuitenkin, vaikka keskeyttäisinkin sen ohjelman. Ja eikös se vaan pessyt loppuun asti, kolisten kyllä, mutta kuitenkin. Vein pyykit narulle ja kokeilin laittaa koneen pyörimään ilman pyykkiä. No sehän pyöri, ihan ilman kolinoita, sen jälkeen taas pyykkienkin kanssa, ja nyt on saatu jo monta koneellista puhdasta pyykkiä ilman mitään ongelmia :) Näin ne vaan asiat joskus järjestyvät, kun ei turhia hötkyile ;)

Muuten voin kyllä paljastaa, että minulla on pesukoneneuroosi(kin). Se ilmenee siten, että ennen pyykkien laittoa koneeseen (on edestä täytettävä, eli mallia Telkkari Eläimille, ovat vaan aikaa sitten kyllästyneet sen uusintoihin...) haron kädelläni ympäri rumpua keksiäkseni siellä mahdollisesti lymyilevät kissat. Sama toistuu ainakin pari kertaa sen jälkeen, kun pyykit jo ovat koneessa, ja mahdollisesti vielä pari kertaa pulverin lisäämisen jälkeen. Sitten äkkiä luukku kiinni, kone päälle - ja vielä hetki herkeämätöntä tarkkailua, jos luukussa näkyisi vilahdus koneessa pyörivästä kissasta. Yhtäkään kissoistani ei ole kyllä toistaiseksi kiinnostanut pesukoneeseen hyppääminen, mutta...

Kukkaretki%20082-normal.jpg

Muita ihmetyttäviä asioita tässä maailmassa ovat edelleen Lidlin paistopisteen leipähäkkyrät. Yritin eilen taas päästä selville niiden sielunelämästä Rostrenenissä, mutta turhaan. Joka tapauksessa niitä leipiä olisi tarkoitus houkutella lähemmäs jonkinlaisella teräksisellä kauhojalla, mutta senjälkeisen metallihäkkyrän läpäisemiseen en ole vieläkään keksinyt keinoa. Pitäisikö niiden hypätä yläkautta siihen, jonka jälkeen niitä voisi ottaa lähimmästä karsinasta hygieenisesti käsin, vai pitäisikö ne ajaa keskikarsinaan (ja missä ovat ajavat leipäkoirat, kysyn vaan...), mistä niitä pitäisi haroa (taas käsin) vielä hankalammin. Apua... Koskaan en onnistu pääsemään siihen leipäpisteelle semmoiseen aikaan, että siinä olisi runsaasti (tai edes yksi) asiansa osaava asiakas, jolloin voisin huomaamatta (?!) suorittaa teollisuusvakoilua. Eilen oli joku onnekseni onnistunut haromaan siihen eteen yhden ylimääräisen viikunaleivän, niin että sain vihdoin maistaa (ostin sen kyllä ihan kokonaan) kauan kuolaamaani herkkua, kiitos sille tuntemattomalle :)

Kukkaretki%20022-normal.jpg

Nyt olisi taas koirien jalkakarvat trimmattu, kunhan vielä saataisiin suihkuun lämmintä vettä, että ne voisi pestäkin, siis koko koirat. Sain vihdoin yhden englantilaisen sähkömiehen yhteystiedot, mutta kiinni en ole häntä vielä onnistunut saamaan millään konstilla. Kännykkä on ilmeisesti kiinni (mikä noita englantilaisia yrittäjiä oikein vaivaa?), kotiin hän tulee vasta myöhään, eikä takaisinkaan ole soittanut...Ei kai auta kuin yrittää seuraavaksi sähköpostilla.

Heh, anteeksi vaan, mutta vähän nauratti (vaikka enimmäkseen huolestutti) sen suomalaisen poliisikoiran lomareissu. Juuri yhtenä päivänä nimittäin ajattelin tuolla metsässä, että mahtaisiko täällä pitää koulutetun opas- tai poliisikoirankaan pokka vierellä pysymiseen kaikkien kanien, kauriiden ja kettujen seassa... No ei näytä pitävän Suomessakaan, vaikka sillä koulutuksella kyllä luulisi... Pääasia, että löytyi ehjänä :)

Kukkaretki%20034-normal.jpg

Näihin kukkaistervehdyksiin :)