Rondo%20Atlantissa%20062-normal.jpg

 

Alkuun tyynnyttävä kuva, lähinnä itselleni - nimittäin sunnuntaina meiltä hajosi pesukone... Vesi ei poistunut enää kirveelläkään koneesta, eikä kone suostunut enää muutenkaan yhteistyöhön. Voi räähkä, eikö näitä hajonneita jo ollut tarpeeksi...

Maanantaina tutkin sitten kauppareissulla Leclercin valikoimia, ja siellä sattui olemaan Samsungin 7kg:n kone tarjouksessa, ja pitemmittä puheitta varasin sen. Se tuotiin tänään, ja lupasivat viedä vanhan mennessään ja asentaa tuon uuden paikoilleen, mikä kuulostikin ihan liian hyvältä ollakseen totta. Uusi kone on keskellä lattiaa, ja niin on vanhakin, koska en tiennyt, mistä kaiken veden saa suljettua, eikä sitä tuojaa kiinnostanut kurkkia sinne pöydän alle, missä se päähana minun nähdäkseni on, mutta polvieni ulottumattomissa...Kaiken lisäksi niitä tuojia olisi saanut olla kaksi, sillä sain melkein tyrän auttaessani tuota yhtä kampeamaan sitä pahuksen painavaa nokkakärryä noista muutamasta rapusta ylös. Toivotaan, että Karl nyt vihdoin sattuisi liikkumaan täälläpäin lähipäivinä, koska kovin montaa päivää ei enää voida ilman pesukonetta olla. Tuossa uudessa on kaiken lisäksi ohjeet vain ranskaksi, mikä sekin on erittäin tyypillistä täällä, joten elämästä taitaa tulla melko mielenkiintoista ;)

 

Rondo%20Atlantissa%20068-normal.jpg

 

Samalla reissulla käytiin taas vesipuistossa lenkillä, ja tällä kertaa kamerakin oli mukana. Siellä pienen järven reunassa on saari, jonne pääsee siltaa pitkin, ja siellä koirat saivat kirmata hetken vapaana.

 

Rondo%20Atlantissa%20084-normal.jpg

 

Rondo ravaili hetken hillitysti (melko vetävä askel, suom.huom.), mutta sitten iski hepuli.

 

Rondo%20Atlantissa%20090-normal.jpg

 

Rondo%20Atlantissa%20096-normal.jpg

 

Meinasi saman tien singota koko saarelta, mutta onneksi tuli sentään luokse melko jämäkällä käskyllä - onneksi näitä on harjoiteltu, vaikka tosi paikan tullen tuolla on vielä parantamisen varaa.

Yhtenä iltana sateisella lenkillä näin keskellä peltotietä keltamustan eksoottisen näköisen liskon. En olisi voinut olla hämmästyneempi, vaikka tien poikki olisi tepastellut vaaleanpunainen norsu, niin tänne kuulumattomalta se näytti. Tarkempi nettitutkimus varmisti sen salamanteriksi, tulisalamanteriksi tarkkaan sanoen, ja kyllä niitä tosiaankin voi täällä olla. Sillä on ilmeisesti jonkunlainen myrkkykerros ihonsa päällä (väritys kyllä viittasikin johonkin sellaiseen...), niin että oli tosi hyvä, että koirat tutkivat juuri silloin tien toista laitaa. Mutta siis nyt täällä sitten pitää ruveta varomaan tuommoisiakin, juuri kun oltiin asuttu täällä lähes kaksi vuotta näkemättä muuta kuin kaksi ilmeisen vaaratonta käärmettä!

Siellä puhelimenvaihtoreissulla muuten sen pikkutytön äiti halusi tietää, miksi Rondon pannassa on se letitetty nauha. Hän ei puhunut englantia, joten yritin selittää ranskaksi, että minulla on kolme koiraa ja kaikilla on samanlaiset pannat ja...Ilmeisesti tulin ymmärretyksi - tai sitten hän luuli, etten tunne koiriani erikseen, jos ei niillä ole erivärisiä nauhoja ;)

Eilen käytiin pitkästä aikaa Plougasnous'n rannoilla, ja pitkälti tasaista hiekkarantaa oli näkyvissä laskuveden aikaan.

 

Rondo%20Atlantissa%20149-normal.jpg

 

Rondo%20Atlantissa%20117-normal.jpg

 

...joten ihmekö tuo, jos Rondolle iski taas hepuli.

 

Rondo%20Atlantissa%20123-normal.jpg

 

Vesi oli niin kirkasta, että se sinkosi sinne huomaamattaan monta metriä, ennen kuin tajusi edes olevansa vedessä. Soopelidelfiini hyppää ;)

No niin, tästä vaan loikkaan tämän lätäkön toiselle rannalle...

 

Rondo%20Atlantissa%20124-normal.jpg

 

Ei kun siis missä tämä loppuu...

 

Rondo%20Atlantissa%20128-normal.jpg

 

Taitaa olla paras kääntyä takaisin...

 

Rondo%20Atlantissa%20130-normal.jpg

 

Olen pieni vesikoira vaan...

 

Rondo%20Atlantissa%20136-normal.jpg

 

Jes, kohta rannassa!

 

Rondo%20Atlantissa%20137-normal.jpg

 

Mistä tätä vettä oikein riittää...

 

Rondo%20Atlantissa%20138-normal.jpg

 

Käväisin tuossa uimassa,  aika virkistävää muuten...

Melko märkä yksilö, mutta hetken käveltyämme Rondo oli taas lähes kuiva. Vähänkö pitää kunnon collieturkki vettä :)

 

Rondo%20Atlantissa%20155-normal.jpg

 

Kurvasimme Brestin Ikean kautta kotiin. Silli-, kurkku- ja punssinappivarastot saivat täydennystä, ja vastapäisestä MacDonaldsista kävin hakemassa kalahampurilaisen ja ranskalaiset. Puhuimme sekaisin ranskaa ja englantia, ja luulin tulleeni ymmärretyksi, kun pyysin juomaksi maitoa (lähes ainoa syötävä, jonka kanssa sitä juon), ja tiskin takana olleet kaksi nuorta kysyivät, haluanko sen kuumana (?!) vai kylmänä. Niinhän sitä luulisi...autossa kassia avatessani totesin olevani onnellinen cokiksen omistaja ;) En viitsinyt enää mennä takaisin nolostuttamaan sitä muutenkin helteessä olevaa harjoittelijapoikaa, joka oli kuulemma vasta ensimmäistä päivää töissä, mutta olisi ollut hauska nähdä sen asiakkaan naama, joka sai cokiksen sijaan tilaamani maidon ;) Meidän juomamme kaadettiin kotona maahan, ainoa, joka sitä olisi ehkä juonut, on Ransu, ja tuskin se sillekään kovin terveellistä olisi ollut...

 

Rondo%20Atlantissa%20164-normal.jpg

 

Näihin aurinkoisiin (eilisiin) tunnelmiin. Nyt täällä sataa...