Attention%20au%20chien%20032-normal.jpg

Meidän kuopus täyttää tänään jo kolme vuotta - ONNEA, RINTI!

Ohjelmassa on ollut kanakierteiden (nuo isommat aivan imaisevat ne sisäänsä) ja koirankeksien syöntiä, ja tulipa tuossa äsken pelattua pari älypeliäkin. Tällä kertaa koirat malttoivat jo hakea niistä nameja vähän hillitymmin - viime kerralla vielä kannet ja palikat lentelivät niin, ettei kaikkia löydetty pariin päivään.

Ohjelmassa piti olla myös lounasaikaan (silloin on yleensä joka paikassa rauhallisinta, kun kaikki muut ovat kotonaan syömässä) kunnon lenkki Locarnin kukkuloiden poluilla, mutta emännän tappopäänsäryn vuoksi se oli pakko jättää väliin ja siirtää parempaan ajankohtaan, nyt tyydytään ihan näihin paikallisiin lenkkipolkuihin ja hetken päästä tapahtuvaan jätskitarjoiluun :)

Elokuun%20aamua%20005-normal.jpg

Sypressimarjoja :)

Elokuun%20aamua%20021-normal.jpg

...ja villikirsikoita. Alkavat olla kohta enää muisto, mutta hyviä ovat, varsinkin tuolla laakson pohjalla joen varrella - ja minä kun en yleensä edes pidä kirsikoista. Täällä niitä kasvaa valtavina puina, jotka keväällä ihan vaahtosivat valkoisia kukkia.

Elokuun%20aamua%20022-normal.jpg

Oravillekin löytyisi mukavasti kohta evästä - oravia vaan ei täällä näy...

Attention%20au%20chien%20009-normal.jpg

Tämä hyväkkään pensas kanitallin edessä kylvää niitä vihreitä pieniä palloja koirien turkkeihin. Keväällä se oli täynnä valkoisia kellomaisia kukkia, mutta moni kukka päältä kaunis ja sitä rataa...

Rinti on tätä nykyä aivan rakastunut perunoihin. Koirat saavat muutenkin aina perunaa riisin jatkeena niinä päivinä, kun niitä muutenkin keitän, mutta nyt ne oikein himoitsevat niitä ja syövät vaikka pelkkiä keitettyjä perunanpaloja. Yhtenä päivänä oli raaka peruna vierinyt lattialle ja jäänyt sinne, ja hetken päästä Rinti jyrsi sitä pedillään kuin paraskin orava. Vaihdoin sen kyllä keitettyyn, ja nyt meillä keitetään kerralla entistä enemmän perunoita, niin että riittää koirienkin ruokaan muutamaksi kerraksi. Ja juu, kyllä koiralle voi perunaa antaa - muinaisella 60-luvulla, jolloin itse olen ensimmäisen koirani saanut, koirat söivät pääasiassa perunaa lihan ohella, ja voivat ihan mainiosti. Omista asiakkaistanikin muutama on peruna-liha -dieetillä epäillyn varastopunkkiallergian vuoksi.

Eikä se peruna vielä mitään - nykyään meillä pitää olla jatkuvasti kotona paikallisia suklaakinuskipaloja, se on ainoa keino saada Tinon sydänlääke syötettyä, sitä kun ei saa sekoittaa ruokaan. Suomesta tuomamme broilerjauheliha vielä kävi sen naamioimiseen, mutta sen jälkeen ei paikallinen keitetty ensiluokkainen kana kelvannut alkuunkaan. Tungen yleensä vaikka minkäkokoisten ja -tapaisten koirien kurkkuun vaikka mitä tabletteja kohta viidenkymmenen vuoden kokemuksella, mutta tietysti juuri tämä chihu on se poikkeus - sen hampaatkin ovat jo niin huonot, ettei minkäänlainen suun tienoille kohdistuva lieväkään pakottaminen ole edes inhimillistä, ja lisäksi sillä on pirullinen taito sulkea nielunsa, jos sinne pitäisi jotain väkisin tunkea...Hampaita ei voi enää puhdistaakaan, tai henki menee nukutuksessa, joten meillä käytetään kinuskipaloja :)  Ja tietysti muidenkin koirien pitää saada ihan pienet maistiaiset näistä hyvyyksistä, niin että sydänlääkkeen syöttämisen aikaan meillä on kolme hyvin tyytyväistä koiraa ;)