kev%C3%A4tkukkia%20-13%20013-normal.jpg

Täällä nyt arvotaan, onko enempi kevät vai talvi. Päivällä on vain muutama lämpöaste, yöllä pakkasen puolella, ja tänäaamuna oli taas ohut lumiharso maassa. Kauaa se ei kuitenkaan kestänyt, kaikkialla on jo vihreää. Kaupasta aikaa sitten ostamani ruukkunarsissi rupeaa vähitellen herättelemään kukkiaan, ja maasta puskee eri puolilla tonttia jo isompia serkkujaan, jotka eivät kyllä vielä kuki, mutta kauaa ei siihenkään enää taida mennä.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20004-normal.jpg

Heposet muutama päivä sitten pihalla. Kuvassa ei valitettavasti näy niiden lukuisia seuralaisia, paitsi pieninä mustina pisteinä - kottaraiset pyörivät touhukkaina niiden ympärillä ruokaa hakiessaan eivätkä tunnu pelkäävän hevosia tai niiden kavioita lainkaan. Tulee ihan mieleen Ransun nimikkovästäräkki Köyliössä, tai kaikkien yhteiset Luonnonmaalla, nekin pyörivät tiiviisti hevosten jaloissa hyönteisiä pyydystämässä :)

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20022-normal.jpg

Kiipeilypuu on, kuten sanottu, ennennäkemättömän suosittu nyt, kun sijaitsee kaiken keskipisteessä. Etenkin tuo ylin pesä, mikä on käännetty niin, että siitä näkee ulos, on lähes aina täynnä kissaa. Tässä Pörri.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20009-normal.jpg

Siinä voi myös joogata...

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20023-normal.jpg

...uusi kissa-asana :)

Barneyn asia edistyi vihdoin edes hiukan, tosin ilman huomattavampaa tulosta. Sain vihdoin Quimperistä vastauksen, että voin viedä sen täkäläiseen Peugeot-liikkeeseen (ostinkin sen väärän merkkisestä liikkeestä...), josta otetaan sitten heihin yhteyttä. Sinne sitten menin selittämään asiaani, enimmäkseen englanniksi, huoltomies soitti Quimperiin, jossa myös oltiin sitä mieltä, ettei asia kuulu takuun piiriin. Siis...???? Voin olla ihan väärässä, mutta minusta kyllä noin uudelta autolta voisi edellyttää vedenpitävyyttä. Näin se nyt kuitenkin oli ihan paragrafeissa präntättynä, ehkä on joku Bretagnelainen erikoisuus, ottaen huomioon paikallisten sateiden runsauden - eihän semmoista pienen auton tarvitsekaan sietää kastumatta sydänjuuriaan myöten ;) Vien sen nyt kuitenkin sinne 11.päivä ensi kuuta tutkimuksiin ja saan siksi aikaa toisen auton, josta myös maksan (kuinkas muuten, pitää ottaa vielä selvää, korvaisiko vakuutus sen tuossa tapauksessa - kolaritapauksessa ainakin saisin toisen auton käyttööni). Toivottavasti Barneyn pellit kestävät siihen asti.

Nautiskelen muuten tässä samalla jalkakylvystä, ensimmäisestä ties miten pitkään aikaan. Heitin lämpimään veteen merisuolaa, kehäkukkaa ja laventeliöljyä, kun valmiit seokset oli loppu, ja mukavalta tuntuu. Juuri äsken nautiskelin myös Fazerin sinisestä ja Da Capoista, joita löysin tänään saamastani paketista - KIITOS PIA :)

Ja taas tämä pienenee, voi rähmä ja lepakonkynnet!

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20011-normal.jpg

Tässä pihan toistaiseksi ainoa punainen kukka, kaikki muut ovat keltaisia, niin esikot, krookukset kuin tietysti narsissitkin.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20020-normal.jpg

Ostin paikallisesta halpa/ihmekaupasta tuommoisen lintukellon, joka visertelee joka tasatunti. Oli paljon halvempi kuin vastaava mitä olen Suomen sivuilla joskus katsellut (Secret garden, jos jotakuta kiinnostaa). Eipä ihme - tässä on linnut ihan sekaisin, käkikin kukkuu hädin tuskin tunnistettavasti ihan väärällä kellonlyömällä. Samoin siinä kalliimmassa on joku hämäräkytkin, josta johtuen kello on hiljaa öiseen aikaan, ja tämä taas tuntuu oikein yltyvän yöllä kailottamaan, vaikkei päivällä aina muista puhua mitään. No, se on vaan kestettävä, oikeastaan ostin tuon itselleni vain kokeeksi, jos olisin voinut noita hankkia muillekin mukaviksi lahjoiksi, mutta ehken sittenkään, kun on se anoppikin vielä hankkimatta, ja ystävieni kanssa olisin mielelläni edelleen väleissä ;) Nyt hypimme välillä koko porukka ilmaan, kun se monen tunnin päästä yhtäkkiä päättääkin taas viserrellä, kissat ovat lakanneet juoksemasta kellon luo elävän linnun toivossa, eikä niitä nyt ole tullut uunistakaan...

Olen tosi onnellinen, kun kolmen kuukauden etsimisen jälkeen löysin vihdoin kaupasta purkkiananasta. Luulin jo, ettei täällä saa muita kuin pakastettuja (!) ananaksia suurpakkauksissa, kun en nuuskimisistani huolimatta löytänyt purkkeja mistään. Ja heureka - yhtenä päivänä niitä oli oikein pinoina silmieni edessä. Tyhmänä suomalaisena olin nimittäin hakenut niitä säilykkeiden joukosta, mutta eihän niitä nyt siellä pidetä Ranskanmaalla - nehän piileskelivät luomukuivatuotteiden ja makeisten tietämillä. Näin ainakin Leclercissä, Intermarchesta ne on edelleen löytämättä... Joka tapauksessa voin taas tehdä lämpimiä voileipiä, kasviswokkeja ja muuta, mitkä eivät ehdottomasti ole mitään ilman ananasta - ja nämä olivat vielä sitä maukkainta laatua, joka maistuu ihan tuoreelta ananakselta - en tietenkään voi mainostaa, mutta semmoisessa vihreässä purkissa ja alkaa D:llä ;)   

Lämpimistä voileivistä puheen ollen - jatkuu toisena päivänä, pysykää kanavalla :)