Helmikuu%202014%20003-normal.jpg

Vähän ruttana sateen jälkeinen koiranpoika :)

Ystävänpäivälahjaksi saatiin myrsky - vaihteeksi, eihän niitä ole ollut kuin noin kerran viikossa - ja menetettiin nettiyhteys (taas) kahdeksi viikoksi. Juuri äsken huomasin ilokseni netin taas toimivan ja ajattelin nyt saman tien raapustaa tänne ihan varmuuden vuoksi - huomiseksi on taas luvassa kovaa tuulta... Voi siiseli näiden kanssa, täällä ei kyllä mikään toimi, eikä minkään korjaamisella ole kiire. Tietokone on nyt matkustellut melkein päivittäin kanssamme kylille ja Leclerc-marketiin, missä on ilmainen langaton yhteys. Sinne ainakin pääsee kuutena päivänä viikossa, toisin kuin kirjastoon, joka on vain neljänä päivänä viikossa auki, ja jos onkin auki, joka ikisellä koneella pelaa joku lapsikulta...

Samassa rytäkässä hävisi sähköt, ja niitä saatiin odotella tällä kertaa 20 tuntia, että alkoivat pakasteetkin jo vähän kärsiä, jääkaappitavaroista puhumattakaan, varsinkin kun ulkona oli niin lämmin, ettei niiden sinne vieminen olisi mitään auttanut.

Helmikuu%202014%20002-normal.jpg

Tyypillinen bretagnelainen issikka - litimärkä, ja kun varsinkin Ransulla on niin paksu turkki, se näyttää aina ihan erityisen ruttuiselta. Kuva on kyllä otettu ikkunan takaa, ettei ole kovin hyvä, kun ikkunat alkavat taas olla sateen täplittämiä ( Sirpa ja Jarmo, teitä kaivataan ;) ).

Unohtui ihan kertoa viime kerralla semmoisesta täkäläisestä aataminaikaisesta tapahtumasta kuin väestönlaskenta. Semmoinen saatiin kokea yhtenä lauantaiaamuna, kun ihan oikea ihminen (nainen, ja tietysti juuri ennen siivousta, niin että ajattelin, että älä nyt vaan katso tarkkaan ympärillesi...) marssi sisään kaavakepinon kanssa ja kyseli kaikenlaista. Suomesta muistan jostain lapsuusajoilta jonkinlaisen väestönlaskennan, mutta nykyisellä tietokonekaudella...???

Helmikuu%202014%20005-normal.jpg

Vanhat ystävät alkavat taas puskea maasta iloksemme. Tässä portinpielen esikko. Nyt siinä on jo paljon enemmän auenneita kukkia, tämä kuva alkaa olla jo viikon vanha. Takapihalla on jo pari orvokkipuskaa kukassa, ja pääsiäisliljat alkavat olla valmiita aukeamaan ihan kohta. Lisää kuvia tulee, jos vaan saamme säilytettyä nettiyhteyden vielä huomisen jälkeenkin.

Meillä asustaa pieni karvainen viikatepoika, jonka ansiosta pihalla on jonkin verran vähemmän kukkia. Rondo nimittäin ohimennen napsii päät poikki kaikilta tielleen sattuvilta kukilta. Belliksiltä on katkottu päitä jo vimmatusti, ja pelkään seuraavan aukeavan anemonenkin menettävän kukintonsa yhdellä kuononkäänteellä. Lisäksi se mokoma tuo minulle lähes päivittäin maasta nyppäämänsä tulppaaninsipulin varsineen ja odottaa ilmeisesti minun puhkeavan ilon kiljahduksiin siitä hyvästä. Kiljahduksissa vaan ei ole tainnut olla se ilo ihan päällimmäisenä sävynä ;)

Helmikuu%202014%20012-normal.jpg

Muutakin se vintiö on onnistunut maasta löytämään. Viime lauantaina se kuopi maata tallin lähistöltä ja löysi muutaman ihanan mädän luunpalan. Suurimman osan sain sentään ongittua kitusista, mutta ainakin yksi pääsi mahaan asti, ja sunnuntaina oli sitten kova ripuli. Toisaalta se voi kyllä johtua saman päivän kanavakävelyllä nautitusta ties mistä kakkamönjästä, jota herra hieroi tietysti kaulaansakin. Se on kuin karvainen imuri, siihen uppoaa kaikki. Ripuli saatiin sentään menemään kivuttomasti ohi ihan kotikonstein (tahtoo sanoa homeopatialla), että siitä selvittiin säikähdyksellä. Toisaalta tämä on kyllä niin likainen maa, ettei ikinä tiedä, mitä maasta saattaa löytyä vaikka keskeltä kaupunkia, niin että tarkkana saa tuon kaverin kanssa olla.

Tänään sain purettua vuokralaitumelta jo kaikki paimenlangat ja nypittyä osan tolpista talteen, ja huomenna pitäisi vielä kiskoa loput tolpat pois, kun helmikuu loppuu ihan juuri, ja vuokra-aika oli helmikuun loppuun.

Helmikuun loppuminen tietää onneksi myös metsästysajan loppu, JEEEEEE :) Täällä on taas ollut semmoisia ulinakuoroja pitkin tienoita, että pois alta, kun ovat yrittäneet viimeiseen asti usuttaa koiransa kaiken liikkuvan perään.

Helmikuu%202014%20018-normal.jpg