Olen villiintynyt tavallista aikaisemmin tänä vuonna, sattuneesta syystä, hankkimaaan ja istuttamaan kukkia joka puolelle.

kukkaistutuksia%20005-normal.jpg

Portaiden vieressä olevan kukkamaan kulmaan istutin tämmöisiä orvokkeja. Luonnossa ovat kyllä vielä kauniimman värisiä, joitakin sinivioletteja sävyjä ei tahdo saada millään kameralla oikeiksi. Ne pienemmät, purkeissa majailevat orvokitkin ovat oikeasti aika violetteja eivätkä suinkaan sinisiä, miltä näyttävät joka ainoassa kuvassa. Niillekin hommasin uudet keramiikkapurkit, joissa on reikä pohjassa, kun meinasivat saada vesipöhön niissä toisissa.

kukkaistutuksia%20009-normal.jpg

 

Lidlistä löysin tämmöisen väriherneen - ja heti seuraavana päivänä samanlaisen, mutta paljon tuuheamman yksilön yhdestä maatalouskaupasta suunnilleen samaan hintaankin...No, kyllä se tuokin vielä komistuu :)

kukkaistutuksia%20010-normal.jpg

Samasta kaupasta, siis Lidlistä, löysin myös ruusunpunaisen maljaköynnöksen, jonka istutin isompaan purkkiin kanitallin verkon eteen ja sidoin vielä kiinni verkkoon tuestaan, ettei heti ensimmäisessä myrskyssä kupsahda.

kukkaistutuksia%20004-normal.jpg

Joku dementia lie iskenyt, kun en kaupassa enkä vielä kotonakaan saanut millään päähäni, mikä kasvi tuo oikein on, vaikka viimeksi Suomessa ennen muuttoa vielä omistin maljaköynnöksen, jonka sitten vein Sirpalle jatkamaan elämäänsä. Netistä sekin sitten selvisi, vasta sen jälkeen kun olin tehnyt jos jonkinlaisia kommervenkkejä saadakseni edes jostain suomalaisia kasvisivustoja näkyviin.

Ja anteeksi, etten jaksa enää joka kuvan jälkeen suurentaa tekstiä, kaikki asetukset katoavat joka välissä.

kukkaistutuksia%20015-normal.jpg

Tuohon liuskekivellä katetun seinäosuuden viereen hankin neljä ruusunpunaista (kuinkas muuten...) köynnösruusua. Tässä toinen kahden taimen ryhmästä, vaikka eipä tuo vielä kovin ihmeelliseltä näytä. Muutaman kuukauden päästä näkymä voi olla jo aika erilainen :) Laitoin istutuskuoppien pohjalle jeepistä kulkeutunutta (kuka voi väittää, ettei autoistani löytyisi ihan mitä vaan?) kanankakkaa lisäpotkua antamaan.

Kameliakin pääsi vakituiseen paikkaansa pihalle. Suunnitelmia piti kyllä sen kohdalla muuttaa, kun en yksinkertaisesti saanut minkäänlaista kuoppaa aikaiseksi tuohon autotallin oven viereen, ja oli pakko valita vähän pehmeämpi paikka. Siitä kun voi parhaassa tapauksessa tulla melkoisen kokoinen pensas, niin sille on pakko jättää tarpeeksi tilaa ympärille.

Taannoinen kuiva ja aurinkoinen viikko on enää muisto vain, tällä viikolla aurinko on paistanut toistaiseksi vain yhtenä päivänä aamusta iltaan, ja sateet ja kura ovat taas tulleet iloksemme.

Sain eläinlääkäriltä postitse yhden Tinon lääkkeistä, kun sitä ei klinikalla ollut. Se tuli eilen, torstaina, kun olisi pitänyt tulla viimeistään tiistaina lupausten mukaan. Onneksi sitä oli kotona juuri eiliseen asti, mutta kuitenkin - voisivat joskus pitää täälläkin aikatuluista kiinni. Kaiken lisäksi lääkettä oli vain yhden pakkauksen verran, eli vajaaksi kuukaudeksi. Liitteenä oli lappu, jossa suositeltiin verikoetta kuukauden päästä. Lääkäri siitä jo mainitsi viimeksi, mutta ei halunnut rasittaa sillä kertaa koiraa enää useammilla tutkimuksilla, mikä tietysti sinänsä oli hyvä asia. Mutta kun verikoe otettaisiin sitä varten, että nähdään, kestävätkö koiran munuaiset tuota lääkitystä, mikä taas on aivan turha kontrolli, kun sen on kuitenkin pakko sydänlääkettä syödä, ja luultavasti joka tapauksessa sydän on se, joka tässä tapauksessa ensin pettää. Kai täältä nyt jostain löytyy eläinlääkäri, joka voi ihan yksinkertaisesti antaa uutta lääkettä määräämättä joka kerta uusia kokeita... Maksaisin itseni kipeäksi vaikka mistä kokeista, jos niistä olisi eläimelle jotain apua, mutta tässä tapauksessa ne eivät kyllä auta kuin eläinlääkärin tulotasoa...

Jos tuosta kurasta jotain hyötyä pitäisi hakea, niin ainakin koirien tassukarvat on paremmin ja useammin trimmattu kuin koskaan aikaisemmin, niiden pituus kun on suoraan verrannollinen sisään kulkeutuvan saven määrään :)

kukkaistutuksia%20011-normal.jpg

Nämä ovat jonkin verran lisääntyneet meidänkin pihalla. Muualla niitä kasvaa sellaisissa paikoissa, että eivät voi olla kuin luonnon kätten töitä. Edelleen on vaikea käsittää, mitä kaikkea näillä leveysasteilla kasvaa ihan villinä, kun on aina tottunut siihen, että kaikki tuommoiset pitää itse istuttaa :)