Joulu%202013%20066-normal.jpg

Tämmöisen hienon kranssin saimme Suomesta ystävältämme Katilta, kiitos vielä tätäkin kautta :)

Back%20in%20business%20027-normal.jpg

Back%20in%20business%20030-normal.jpg

Melko autenttisia kuvia tältä joululta. Aatonaattona täällä myrskysi oikein kunnolla. Barney pinnisteli oikein tosissaan ollakseen suistumatta tieltä sivutuulessa, vaikka kuinka varovasti yritin ajaa, ja kanavalla rytisi puista oksia veteen ryminällä. Iltakymmeneltä meni sähköt, ja ne saatiin takaisin vasta reilun kahdentoista tunnin jälkeen. Siinä välissä hipsimme täällä kuin köyhän talon porsaat peräkkäin otsalampun ja muiden lyhtyjen valossa, ja nautimme olosuhteiden pakosta kynttilänvalosta. Aattoaamuna sain  pääteltyä Julien ja Karlin sukat, ja iltapäivästä ajelimme viemään heidän pakettiaan. He eivät olleet vielä siinä vaiheessa saaneet sähköjä takaisin, mutta illalla vihdoin oli tilanne sielläkin korjaantunut.

Laakson pohjalla oleva pieni joki, jossa on kesällä vettä korkeintaan vähän yli nilkkojen, tulvi yli äyräidensä pelloille, ja taisi olla samaa jokea, joka muodosti melkoisia järviä ajomatkamme varrellakin, niin että yhden sellaisen halki jouduimme ajamaan kieli keskellä suuta. Puita oli kaatunut siellä sun täällä, ja omasta metsästä oli rysähtänyt yksi tammi nurin niin, että nyt pääsemme metsäpolullemme vain ryömimällä sen alitse, kunnes joku (Karl?) ehtii tulla sen raivaamaan.

Samalla lahjomismatkalla ajoimme sitten Plougasnoun rannalle lenkille, ja sieltä löytyi vielä yksi unohtumaton joululahja (ensimmäinen oli Rondon paraneminen ja kotiin saaminen ja toinen sähköjen syttyminen pitkän tauon jälkeen), nimittäin näiden löytyminen:

Joulu%202013%20006-normal.jpg

Kiwi on kuvassa vain mittakaavana, mutta löysimme rannalta noin monta ehjää isoa näkinkenkää :) Niistä saa vaikka saippuakuppeja, niin isoja ne ovat. Ehkä edellispäiväinen myrsky oli ne heittänyt rannalle, en ole siellä ennen tuommoisia nähnyt. Myydäänhän noita täällä ruokakaupoissa asukkaineen syötäväksi, mutta nuo saatiin ihan ilman kenenkään surmaamista, ja ihan itse kerättynä Atlantin suosiollisella avustuksella :)

Joulu%202013%20013-normal.jpg

Tässä oman pihan ruusupensaassa oli vielä muutama päivä sitten kaksi auennutta kukkaa. Eipä ole enää, taisivat lentää terälehdet tiehensä myrskyn mukana, mutta vielä on yksi sinnikäs nuppu jäljellä :) Siellä Plougasnoussa meren rannan yhdessä pihassa on edelleen kukassa keltaisia ja oransseja unikkoja...

Joulu%202013%20012-normal.jpg

Tässä eilinen synttärisankari, 4 kk ja yksi päivä tänään :)

Joulu%202013%20016-normal.jpg

Joulupäivän riemuja

Joulu%202013%20055-normal.jpg

Joulu%202013%20064-normal.jpg

Veljekset ruohostavat ;)

Joulu%202013%20019-normal.jpg

Vähän isompia perheenjäseniä ruohostamassa (tuo musta möykky puun oikealla puolella on Blakkur, Valle on ties missä tapansa mukaan).

Sukankutimet vaihtuivat pipokutimeen, teen ihan itselleni pipoa pätkävärjätystä langasta, näyttää aika lupaavalta :)