kev%C3%A4tkuraa%20ja%20orvokkeja%20022-n

Täällä ollaan edelleen hengissä, flunssa vaan äityi niin pahaksi sen lähes valvotun yön jälkeen, ettei ole kovasti ylimääräisiä hommia jaksanut.

Pähkinäpensaat ovat kukkineet jo kauan.

Kavionlaittaja tuli viimein tiistaina - edellinen tiistai peruuntui, mutta oli hukannut numeroni, enkä saanut puhelimella kiinnikään, niin ettei auttanut kuin ihmetellä, kunnes tajusin laittaa sähköpostia. Kyllä suomalaiset sentään saa helposti kiinni näihin englantilaisiin verrattuna, eihän näillä ole kännykkä mailla ei halmeilla, vaikka semmoisen omistavat, eivätkä soita takaisin - edes yrittäjät -, vaikka näkevät, että joku on yrittänyt tavoittaa... No, tulihan se sieltä viimein, tosi mukava nuori nainen (tosi nuori, näytti hädin tuskin parikymppiseltä), tempoi kengät pois, vuoli ja siinä se, vajaa tunti meni kolmessa hepassa. Mietin vaan, että jos suhteuttaisin hevoshierontani noihin taksoihin, niin aika suolaisia tulisi...

Puita tuli viimein keskiviikkona, niin että pysytään taas lämpiminä. Kevät on tullut todella keikkuen viime aikoina, tarkemmin sanoen se ei ole lainkaan edistynyt ainakaan viikkoon. Aurinkoakaan ei pahemmin ole näkynyt, mutta huomisesta senkin pitäisi taas alkaa esiintyä säännöllisemmin ja lämmintä on luvassa toista kymmentä astetta lähipäivinä.

Yläkerrasta kuului peräti outoa kolinaa ja raapimista, ja ajattelin, että Rintillä on taas liukkaankelinsyndrooma sen parketin kanssa, eikä uskalla tulla alas. Se vaan jatkui niin kauan, että oli pakko mennä katsomaan, ja se raukka olikin jäänyt vessaan. Ikinä en yleensä onnistu yksin siellä käymään, vaan mukana on aina kaksi henkivartijaa, joista tämä blondi sitten asettuu kylppärin takaseinää vasten maate, enkä tällä kertaa lähtiessäni edes huomannut sitä, ja sinnehän se oli jäänyt ja varmaan nauttinut viileästä makuupaikastaan, kunnes tuli ikävä muiden luo :)

kev%C3%A4tkuraa%20ja%20orvokkeja%20056-n

Rio (tai siis koirat, mutta käytännölssä Rio, Rinti on pallopeleissä ainoastaan statisti) sai pari päivää sitten uuden potkupallon, kun vanha oli jo niin rikki, ettei sitä voinut potkia kuin pari metriä kerrallaan. Nyt se kiitää kuin raketti sen luo heti kun ulko-ovesta pääsee ja hakee sen vaikka maan ääristä. Tuo oli jo valmiiksi sopivan löysä, niin että siitä saa hampailla kunnon otteen, mutta on kuitenkin potkittavissa kauaskin.

kev%C3%A4tkuraa%20ja%20orvokkeja%20023-n

Tässä laitumen myyränkasoja. Niitä ilmestyy jatkuvasti joka puolelle lisää, eikä niiden huipulla näy edes reikää, mutta kyllä ne myyrien aikaansaannosta ilmeisesti ovat, koska muitakaan ehdokkaita ei ole. Täkäläiset kanitkin asustavat ihan muualla laakson rinteellä kuin meillä, vaikka niitä näkyy monessakin paikassa tuon kujan varrella pomppimassa yli tien.

kev%C3%A4tkuraa%20ja%20orvokkeja%20048-n

Ja juuri kun pääsin sanomasta, ettei aurinkoakaan ole näkynyt, niin kukas se sieltä kurkistelee :)

Rehellisyys perii kuulemma maan, mutta ei se ainakaan minua ole vielä koskaan rikastuttanut... Tilasin tuossa laivamatkoja toukokuista Suomen vierailua varten, ja maksan niistä nyt enemmän, kun sanoin asuvani täällä, jolloin en voi Viking clubin alennusta käyttää niissä. Pahus, olisi pitänyt olla vaan hiljaa, kun kaikki varausvahvistukset ja muut tulevat kuitenkin sähköisesti.

Meille tuli pari isoa pyöröpaalia luomuheinää yhdeltä luomutilalta, ja onneksi sattui (no jaa, eihän sattumia olekaan...) Jean Marc menemään juuri traktorillaan tuosta ohi ja vei ne sillä perille tuonne laitumen heinäsuojaan. Samalla näin varmaan elämäni pienimmän chihun - tilan emännän intohimona on chihujen kasvatus, mahdollisimman pienten, ja yksi oli päässyt kyytiin. Heidän tilallaan on kyllä monenlaisia muitakin koiria ja eläimiä, minipossuista laamoihin ja hevosiin ja kaikkea siltä väliltä, voisipa olla hauskaa joskus käydä siellä.