Tässä tähänastinen keramiikkacolliekenneli :) Ensimmäiseksi tekemäni on keskellä, siinä jo mittarikin näytteeksi, irtonaisena tosin vielä. Kahdesta seuraavasta unohdinkin sitten kiinnityslenkin, pitää liimata joku nahkajuttu tai muu... Viime torstaina, kun sain nuo lasituspoltosta, kurssilla kävi joku vierailija, joka totesi, että onpas hauskannäköisiä koiria, ja meinasin halata - suurin osa on luullut noita ketuiksi ;)

Muitakin rotuja on jo kotona, mutta pysykööt vielä kaapissa, ne kun tulevat lahjoiksi...

Nyt pitää ottaa ankara loppukiri, enää kaksi kertaa aikaa tehdä uusia, sen jälkeen ei ehdi enää kuin lasittaa.

Kevät on jo täällä ihan selvästi. Kyyhkyt ovat tulleet, ainakin ensimmäinen pariskunta. Saa sitten nähdä, tulevatko kaikki viime kevään vierailijat, niitähän ihan kuhisi pihakoivussa.

Kelkkailu loppui kuin seinään. Viime viikolla oli kylätie hiekoitettu yhtenä aamuna, ja sen jälkeen mentiin kelkalla vain postilootalle ja siitä eteenpäin jalkaisin. Eilisaamuna vielä vilistettiin postilaatikolle kelkalla, mitä nyt välillä piti sulapaikoissa pari metriä kantaa, mutta tänäaamuna oli jo pakko kävellä koko matka, kun en jaksa kelkkaa kanniskella sentään satoja metrejä. Olihan se hauskaa niin kauan kuin sitä kesti, nyt vaan odotellaan kiihkeästi loppujen jäiden sulamista teiltä niin, että voidaan taas siirtyä pyöräilyyn.

Tässä kaksi otusta, jotka hetkeä aikaisemmin olivat niin herkissä tunnelmissa toisiaan nuolemassa, ikinä vaan ei kameralla ehdi tarpeeksi nopeasti...

Ransusta otettiin eilen ja toissapäivänä cushing-testi, lähipäivinä varmaan kuullaan tulos ja toimitaan sen mukaan. Joka tapauksessa aion ainakin aloittaa tarpeen vaatiessa homeopaattisella hoidolla ja turvautua kortisoniin vasta viimeisenä keinona, mutta katsotaan nyt onko tarvettakaan. Koskaanhan sillä ei ole ollut ainakaan havaittavaa kaviokuumetta, eikä turkkikaan ole mitenkään pidentynyt, joskin karvanlähtö on ollut hidasta varmaan viimeiset kymmenen vuotta.

Nyt suututtaa. Aioin hankkia itselleni ja koirille lahjaksi (siis koirat niissä oletettavasti nukkuisivat, mutta kuitenkin...) makuuhuoneeseen semmoiset Dog gone smartin nanopedit, joihin ei ota kiinni lika eikä juuri mikään muukaan, ei siis myöskään kissanpissa mene läpi (nuo pahuksen viiksiniekat kun eivät muualle sopimattomiin paikkoihin yleensä pissaile kuin satunnaisesti joskus ja jouluna koiranpeteihin, ja isojen petien peseminen varsinkin talvella on aika vaikeaa). No juu, ja niitä saisi jopa ihan punaisina, mikä olisi juuri sopiva väri makuuhuoneeseen, mutta kun niitä ei tuoda punaisina Suomeen! Tai tuotaisiin kai, mutta kun ei tilata. Mikä hemmetti tätä kansaa vaivaa, kun kaiken pitäisi olla mahdollisimman väritöntä, oli sitten kyse sisustuksesta tai autojen väreistä tai ties mistä. Kaikkia muita värejä kyllä liikkeestä löytyy, jopa tummansinistä - eikös se nyt jo ole turhan raflaava...Ja minähän tilaan punaiset vaikka suoraan jenkeistä! Yritin jo parista paikasta...Amazon ei voi toimittaa tavaraa tähän osoitteeseen, ihan kuin olisi joku terroristien kotipaikka, ja toisessa firmassa oli joku ihme systeemi maksamisessa, että sieltä en edes uskalla tilata. Muutama muu ei edes toimita kuin jenkkeihin, ihme nurkkakuntaista porukkaa siellä. Kaikkein kalleimmasta (tietysti!) paikasta ilmeisesti onnistuisi, en vaan jaksanut enää viimeksi tahia yhtään enempää. Amazonista olen muistaakseni jopa tilannut jotain kirjoja ilman ongelmia, mutta sitten taas toisinaan eivät voi millään toimittaa tänne. Ilmeisesti postinumero on ongelmana, kun eivät voi käsittää, että se on Naantalissa eikä Alaskassa...

Mutta saman firman kuramattoja sentään sai, jopa punaisena, kyseisestä kotimaisesta liikkeestä, ja semmoista voin vilpittömästi suositella kaikelle koirakansalle. Meillä on nyt semmoinen eteisen ovella, ja siitä kuljettuaan koirien tassut ovat aivan kuivat, eikä edes omista saappaistani jää märkiä jälkiä sen jälkeen. Ihmeellistä :) Paaaaljon parempi kuin iso paksu pyyhe, joka meillä ennen on ollut oven edessä märeillä keleillä. Ja ihan vaan vinkkinä, että värikammoisille sitä löytyy ihan beigenäkin ;)