Kukkaretki%20014-normal.jpg

 

Haa, minulla on ollut kaulassani hopeaketju kohta viikon verran, eikä se ole vieläkään tummunut :) Vielä muutama vuosi sitten kaikki hopeaketjut tummuivat kaulallani parissa päivässä, ja asiantuntijat olivat sitä mieltä, että ehkä syynä on hapan iho. Muita korujahan en edes osaa käyttää, mutta joku pieni riipus ( nykyään yleensä ametisti) pitää olla kaulassa, ja lopulta päädyin hankkimaan valkokultaisen ketjun, joka pysyi sentään jonkun aikaa kirkkaana. Viimeisen vuoden aikana sekin on tummunut melkoisesti, eikä sitä enää saa kirkkaaksi kaikista puhdistusyrityksistä huolimatta, joten päätin taas kokeilla hopeista ketjua. Sepä tuntuukin nyt pysyvän kirkkaana, joten siitä voisi varmaan päätellä, etten enää ole niin hapan ;) Totta puhuen epäilen kyllä Luonnonmaan kaivon vedellä olleen jotain tekemistä asian kanssa - siinähän oli humusta niin paljon, että vesi oli aina hieman ruskeaa eikä sitä voinut käyttää juomavetenä ollenkaan. Kampaaja sanoi aina, että hiuksistani tuli aluksi violettia huuhteluvettä, että kai se sitten ihoonkin vaikutti. Nyt olen siis joka tapauksessa kirkastettu ;)

 

Puhtaat%20pulmuset%20013-normal.jpg

 

Happamaksi sen sijaan vetää (kuvan koira ei liity aiheeseen, se ei ole koskaan hapan) kaikki täkäläiset Youtubeen tungetut mainokset. Katson sen kautta nykyään pääasiassa kahta vanhaa sarjaa kutoessani, nimittäin Tohtori Quinniä (suomalaista nimeä en enää muista, Tohtori kai tuli johonkin...joka tapauksessa siinä on se jumalainen Joe Lando ;) ) sekä Heartbeatiä (olikohan Sydämen asialla suomeksi). Sitä tohtoria vielä jotenkin kestää mainosten puolesta katsoa (paitsi viimeksi piti nyyhkiä ihan kamalasti, kun sekä Ingrid että Pentu, Brianin susi/koira kuolivat, kamala sentään), niitä on yhdessä jaksossa ehkä kaksi tai kolme, ja nekin saa muutaman sekunnin jälkeen ohitettua. Mutta se Heartbeat, siinä on valehtelematta mainos ainakin joka viides minuutti, sitä ei saa ohitettua kirveelläkään, kestää jotain puoli minuuttia ja on kaiken lisäksi aina sama! Siis muutenkaan en kestä enkä käsitä ranskalaisia mainoksia, ne ovat joko ääliömäisen lapsellisia tai seksiä tihkuvia (usein molempia, niin ettei jälkimmäisistäkään voi nauttia), ja tämä nykyinen on yksinkertaisesti älytön. EI KESTÄ!  Ai niin, eikä unohtaa sovi myöskään järkyttävän väkivaltaisia mainoksia - yhdessäkin ammutaan joku heti alkajaisiksi - siis oikeasti, mikä näitä vaivaa?

 

Kukkaretki%20025-normal.jpg

 

Meillä on - valitettavasti - sen itsekorjautuvan pesukoneen lisäksi myös itsesäätyvä jääkaappi (tietysti ranskalainen...). Sen jääkaapin saa ihan älyttömän kylmäksi, niin että tavarat suunnilleen jäätyvät siellä, mutta siinä on se säätönamiska semmoisessa paikassa, että ilmeisesti se ottaa aina käteen tai johonkin kiinni, kun sitä avaa, ja sitten se säätyy taas liian lämpimäksi. Sen huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun mikään ei tunnu kestävän siellä hyvänä, ja nyt yritänkin vahtia sitä joka kerta avatessani oven - ja silti se ryökäle on taas säätänyt itsensä liian lämpimäksi, kun seuraavan kerran katson...

 

Kukkaretki%20090-normal.jpg

 

Minulla ei kyllä kauppaonnea tunnu olevan...Kanikoppia olen yrittänyt myydä jo moneen kertaan, viimeksi eilen Angloinfon kautta, ja vaikutti jo lupaavalta, mutta olimme sitten liian kaukana siitä joka sitä kyseli, voi öhkömönttiäinen. Olisi ehkä kaiken lisäksi ostanut sen häkinkin...Sen häkin saisin vietyäkin johonkin autolla, mutta se koppi ei mahdu auton ovesta sisään, ja jos etuovesta mahtuisikin, niin siihen eteen se sitten jäisikin, niin etten näkisi sivuikkunasta mitään, ja kun olen kuitenkin suomalainen ja vastuuntuntoinen kuski, niin - ranskalaisellehan siinä ei olisi mitään ongelmaa ;)

 

Kukkaretki%20053-normal.jpg

 

Olemme syksyn tullen ryhtyneet taas puuhamstereiksi. Joka aamu metsästä (omasta) tullessamme raahaan yhden kaatuneen rangan pihaan ja puuvajaan odottamaan sahaamista. Aika kunnioitettava keko sinne jo onkin kertynyt ihan ilmaista puuta. Itse emme niitä toivottavasti enää kaikkia tarvitse, mutta eipähän tarvitse sitten uusienkaan asukkaiden heti ryhtyä puita metsästämään (voi olla aika turhauttavaa ja yllättävääkin puuhaa, jos oikein muistan parin vuoden takaa...).

Eilen kaupasta ajellessamme tuntui autossa joku outo haju. Aluksi ajattelin sen tulleen ulkoa, niin kuin toivottavasti oikeasti on asianlaita, mutta sitten se tuli taas uudestaan, enkä tiennyt enää mitä ajatella. Hyvin päästiin kotiin, mikään varoitusvalo ei palanut, mutta kuitenkin. Miltään koneperäiseltä se ei haissut, ei myöskään jarruilta, vaan lähinnä joltain eloperäiseltä palaneelta (eikä kukaan meistäkään näyttänyt kärventyneeltä), joten sikälikin viittaisi enemmän ulkoa tulleeseen hajuun, varsinkin kun täällä sitä palaneen roskan hajua riittää, erityisesti tähän vuodenaikaan. Pitää tänään tutkia tarkemmin, kunhan käytän jonkun aikaa konetta, josko siihen saisi selvyyden - tai mieluummin ei, jos se kuitenkin tuli ulkoa... Nyt on vaan taas sen verran viileämpää, varsinkin aamuisin, että suunnitelmissa oli kanavapyöräilyä heti aamusta, mutta eipäs uskallettu tänäaamuna lähteä. Jos vaikka huomenna :)

 

Puhtaat%20pulmuset%20038-normal.jpg

 

Yöunet ovat viime aikoina olleet turhan katkonaisia silloinkin, kun muuten saisi nukuttua, ja syynä siihen ovat ne pahuksen laakerinmarjat, joille ei loppua näy, ja etupäässä tämä koira etualalla. Se pistelee niitä edelleen ilmeisesti litratolkulla joka päivä kitusiinsa, ainakin tuloksista päätellen, ja ne tunkevat ulos yölläkin, ihan riippumatta iltalenkin määrästä tai laadusta. Ainoa vaihtoehto olisi ilmeisesti pitää koirat kokonaan sisällä lenkkien välillä, mikä ei tunnu niillekään kovin mukavalta vaihtoehdolta, ja antaa lintujen syödä ne marjat. Toisaalta voisi ehkä kokeilla Rondon pitämistä koko päivän ulkona, jolloin se voisi syödä kerralla kaikki loput marjat (?!), ja varautuisi sitten seuraavana yönä useampiin ulkoilukertoihin...Pitää vaan toivoa, ettei se seuraavaksi keksi ruveta syömään kastanjoita naapurin koiran tapaan...