Kissoja%20015-normal.jpg

Meidän kuopuskissa Tuusa täyttää tänään jo yhdeksän vuotta, ONNEA!

Täällä ei ole aurinko tanssinut tänään, se lymyilee vielä pilvien takana. Eilen tuli tynnyrin pohjalle ehkä sentin verran vettä, että se siitä sateesta, pitää taas ruveta kärräämään pihalta vettä talliin. Onneksi on se kottikärryvesipussi, helpottaa huomattavasti hommia.

Hevoset leikkaavat ruohoa pihalla, ja näkyypä siellä pyörivän taas pari miljoonaa itikkaakin niitä kiusaamassa, kun ei tuulta ole nimeksikään. Ransulla on ollut itikkaloimi ja -huppu jo viikkoja, mutta ilmeisesti pitää ruveta pukemaan nuo muutkin pikku hiljaa. Näin karvanlähtöaikaan se loimien pukeminen, ja varsinkin riisuminen, on aika työlästä, kun loimien sisään kertyy jo yhden päivän aikana irtokarvaa tukoittain, vaikka kuinka harjaisi ennen loimen pukemista. Loimien paikkausompeluakin olisi taas tiedossa varmaan parin metrin verran...

Blakkurin lähes musta väri on taas vaihtunut selväksi ruunikoksi irtoavan karvan myötä, saa nähdä, tuleeko siitä karvanlähdön jälkeen vielä yhtä musta kuin ennen. Sen väri on aina vaihdellut vuodenajan mukaan niin, että se on yleensä talvella mustimmillaan, ja siinä vaiheessa se kävisi ulkonäkönsä puolesta muutenkin pienestä friisiläisestä pitkine harjoineen :)

Maailmassa on monia ihmeellisiä asioita, joita ei voi pienillä aivoilla käsittää. Yksi kestoihme on se, että filmeissä pyörät pyörivät taaksepäin, vaikka kulkupeli menee eteenpäin. Olen joskus lukenut selityksenkin siihen, mutta siinä oli niin monta liikkuvaa osaa, että olen jo unohtanut sen, ja  jatkan vaan ihmettelyä. Toinen ihmetystä aiheuttava asia on se, että miksi ihmeessä risotto haisee ihan hevoselta (hikiseltä sellaiselta), kun siihen lisää bambunversoja. Valmiissa ruuassa haju ei enää tunnu, eikä se onneksi hevoselta maistukaan, mutta jopa tämmöiseltä hevosfanilta on mennä jauhot suuhun valmistusvaiheessa.

Jos nyt joku haluaa kaikesta huolimatta kokeilla reseptiä, niin risottoon tulee savutofua, joka ensin ruskistetaan, sitten pannuun lisätään ananasta, aurinkokuivattua tomaattia ja niitä bambunversoja, sekaan lorautetaan hunajaa ja haudutetaan jonkun aikaa, jonka jälkeen lisätään keitetty tumma (pitkä) riisi, soijakastike ja lopuksi vielä muutama pieni mozzarella halkaistuna.

Ja nyt tulikin kamala nälkä. Tänään on kyllä listalla soijafileitä, jotka olen jo keittänyt (aluksi ne ovat siis niitä kuivia käppyröitä). Sitten ne kastetaan munaan, leivitetään jauhoilla ja paistetaan, maustetaan ja lopuksi lisätään pannuun kerma, soijakastike, sipulihilloke (saa täältä aina joskus Lidlistä, Suomesta ainoastaan herkkukaupoista paljon kalliimmalla hinnalla) ja tuorejuusto. Nautitaan keitettyjen perunoiden kanssa ja vaivutaan nirvanaan :)