Nyt niitä puita sitten on enemmän kuin toivoinkaan. Sen lisäksi, että meillä on melkoinen keko niitä Karlin pilkkomia rakennusjätepuita tuolla muovin alla laitumen reunassa, toi Andy sunnuntaina cordin puita. Se cord on ilmeisesti kolme mottia (mikä noita englantilaisia vaivaa, eivätkö ne ole vieläkään kuulleet metrijärjestelmästä...), ja siltähän tuo näyttää. Alunperin sanoi saavansa meille vain motin, mutta sitten soittaessaan yllättäen jo sunnuntaina sanoikin tuovansa tuon kolme mottia. Hyvä kun juuri ja juuri riittivät kotona olevat rahat niiden maksamiseen...Täällä kun kaikki käyttävät niitä pahuksen shekkejä eivätkä ymmärrä, ettei joku niitä halua käyttää sitten millään. Kerron vielä joskus niidenkin epäluotettavuudesta ainakin omalla kohdallani, mutta nyt en jaksa. Nyt vaan sitten annetaan palaa ;)

 

Possut%20015-normal.jpg

 

Täällä lenteli ainakin reilun viikon jotain tosi pieniä kovakuoriaisia, niin että ikkunasta katsoessa näytti ihan siltä kuin olisi satanut vaakasuoraan. Iltaisin, kun menin otsalampun kanssa talliin, niitä napsahteli kaiken aikaa kasvoille, ja kaikissa vesiastioissa niitä uiskenteli hukkumisen partaalla, ja niitä piti sitten sieltä pelastella kesken muiden hommien. Sunnuntaina oli niin kova tuuli, että sai olla tyytyväinen, että nenä ja korvat pysyivät päässä, ja taisi suurin osa kuoriaisista lähteä siinä samalla, sillä nyt niitä näkyy enää harvakseltaan.

 

Rondo%20Atlantissa%20015-normal.jpg

 

Rintillä oli etutassun pohjassa pienen pieni haava, jota troppasin ja voitelin, ja pari päivää se suihki (kirjaimellisesti, kuului aina semmoinen suih-ääni, kun astui sillä jalalla) menemään ulkona tossu jalassa, kun ei ilman sitä tohtinut astella tuolla piikkipallojen seassa. Nyt se haava on onneksi historiaa, ja Rinti saa viilettää taas ilman jalkineita :)

 

Rondo%20Atlantissa%20021-normal.jpg

 

Yhtenä aamuna Valle oli keinotellut itsensä aidan yli, ali tai välistä, ja seisoi ihmettelemässä ruohoja kompostin kupeessa. Vieläkään en tiedä, mistä se oli itsensä sinne keplotellut, mutta saksin varmuuden vuoksi muutaman nokkospehkon aitalankojen läheltä, ja nyt se on pysytellyt kiltisti laitumella. Virtaakin yritin kytkeä lankoihin, mutta en saa niitä ruuveja Karlin jäljiltä auki enkä irronnutta johdon päätä sinne kunnolla kiinni.

 

Rondo%20Atlantissa%20031-normal.jpg

 

Ihan uteliaisuuttani katsoin yhtenä päivänä, josko youtubesta löytyisi jotain Saariston lapsista, ja siellähän oli koko sarja, jota Suomessakin joskus esitettiin :) Itse en ainakaan keksi toista sarjaa, josta tulisi yhtä kesäinen olo keskellä syksyä, ja nyt tiirailen niitä jaksoja aina joutessani Heartbeatin lomassa. Keksin vihdoin keinon välttää sitä pahuksen mainostulvaa noiden youtube-pätkien välissä - avaan seuraavan jakson kirjanmerkeistäni, ja heti kun siinä alussa alkaa pyöriä mainos, avaan sen jakson uudestaan, silloin siihen ei ole vielä ehtinyt pesiytyä niitä mainoksia tai jotain, mutta ainakaan niiden katsomiseen ei tarvitse tuhlata aikaa. Ovelaa ;)

 

Rondo%20Atlantissa%20040-normal.jpg

 

Vesipuiston peikkopuu "kesäturkissa" ;)

Rondon korvien painoarvoja oli pakko lisätä. Tähän asti ovat pysyneet joten kuten taittuneina glyseriinillä, mutta nyt ei auttanut, vaikka sitä lotrasi niihin kuinka paljon. Lopulta laitoin niihin Rion korvien tapaan painosalvaa, vaikka tuo uusin saamamme purkillinen on niin rähmämäistä tavaraa, että taidan siirtyä suosiolla ainakin joksikin aikaa sinitarraan. Minusta on tullut noiden kanssa ihan vähän niuho, enkä todellakaan halua pilata omien kauniiden koirieni ulkonäköä ja pään ilmettä corgia muistuttavilla korvilla, kun ne eivät kerran Collielle kuulu. Corgilla ne pystykorvat ovat hauskat ja kuuluvat asiaan, mutta Colliella ne näyttävät lähinnä siltä kuin koiraparka ottaisi vastaan viestejä ulkoavaruudesta... (huom. painotus isoissa kirjaimissa rotujen nimissä, vaikka tuo oli vahinko, eikä suinkaan loukkaus Corgeja kohtaan - roduthan pitäisi kirjoittaa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan isolla, varsinkin Collie ;) ). Juu, eikä se niuhous rajoitu pelkästään korviin - nykyään minua vaivaa jo vähänkin pitkiksi venähtäneet tassukarvat, samoin kuin takajalkojen kintereen alapuoliset hapsottavat karvat, ja ei kun nostetaan koira taas pöydälle...

 

Rondo%20Atlantissa%20039-normal.jpg

 

Nyt kyllä vähän potuttaa. Olen odottanut pakettia Suomesta kuin kuuta nousevaa, sillä siinä on joitain tilaamiani tavaroita, joille olisi käyttöä (siis muitakin kuin suklaata). Olin varma, että tänään se viimeistään tulee, ja niinhän se olisi tullutkin, jos posti ei olisi tullut yli tuntia tavallista myöhemmin, eli juuri sinä aikana, kun vihdoin uskalsimme kaikelta odottelulta vihdoin lähteä lenkille. Pahus, nyt se pitää sitten huomenna hakea postista, vaikkei meidän tällä viikolla pitänyt enää lähteä kuin kanavapyöräilyille iltaisin, jolloin se posti on jo visusti kiinni. No, ehkä siihen hakumatkaan voi taas yhdistää vesipuistoretken, ai niin, ja määrin talolta pitäisi hakea uusia muovikierrätyspusseja... No jaa, ei nyt niin kovasti enää harmita se turha ajelu ;) Pitää varmaan pitää ulko-ovessa pysyvästi se lappu, jossa kehotetaan jättämään paketti tähän - ehkä se riittäisi postillekin, ettei niiden kuittausten perässä tarvitsisi juosta, täällä kun käytäntö tuntuu vaihtelevan kerta kerralta...

Tihkuterveisin täältä Bretagnen sydämestä :) Flunssaa pukkaa, mutta toistaiseksi olen vielä voitolla...