Piti vielä laittaa lisääkin kuvia iltapäiväkuvauksista, mutta eipä nyt onnistu. Pari kuvaa sain siirrettyä tähän arkistoon, lopuissa tuli joku häikkä.

Intuitioni oli taas oikeassa - traktorilta lähti sadepalttoo ja se joutui töihin. Michel (hänen se sitten oli) näkyi huristelevan sillä edes takaisin tuossa pienellä maapläntillä iltapäivällä.

No niin, nyt ei niitäkään kuvia saa siirrettyä tuolta tänne. Toisella kertaa...

Tänään olen ottanut ihan rauhallisesti, ja nyt on taas parempi olo. Kai se flunssakin siitä lähtee, jos ei muuta niin kulumalla :) Eilen illalla taisi olla lämpöä, sekoilin Tinonkin lisäravinteiden kanssa. Se saa nykyään pari kertaa viikossa lääkärin määräämää nesteenpoistolääkettä (enempi tekee siitä ihan zombin, ja luultavasti pikaisesti hengettömänkin...). lopun aikaa tehtävän hoitaa kasvilääke. Eilen illalla unohdin ihan, että se oli juuri aamulla saanut sitä nesteenpoistolääkettä, ja lisäsin sille iltaruokaan vielä kasvilääkettä sillä seurauksella, että koiraparka oli yöllä pissannut sisälle. Tai mikä parka - se vaan ei ole koskaan osannut pyytää ulos, ja jos kerta ihminen on niin tyhmä, ettei herää hänen ajatuksiinsa, niin antaa mennä lattialle ;) Onneksi se osaa vielä sokeanakin tehdä asiansa ihan sopiviin paikkoihin, joista ne on sitten helppo korjata. Ja onneksi kasvilääkkeet ovat viisaampia ja lempeämpiä kuin kemialliset, niin ettei niistä mitään vaaraa tuommoisessakaan tapauksessa ole.

Koirat ovat nyt saaneet muutaman viikon Luposanin Moorliquidiä ruuan joukossa, ja se tuntuu vihdoin olevan aine, joka auttaa noiden suolistoihin. Ei ole aikoihin tarvinnut ripulien vuoksi herätä öisin, eikä edes Tinolla ole ollut koliikkioireita aikoihin. Suosittelen. Törmäsin siihen Zooplussan hevospuolella, täällä kun sieltä saa hevosjuttujakin, ja joku sitä kovasti kehui koirallaan. Sen pitäisi olla ihan luonnontuote, tehokkaan näköistä mustaa mönjää se ainakin on :). Näkyy sitä olevan suomalaisenkin Zooplussan sivuilla koirapuolella.

Täällä on lähinnä ongelmana lihojen rasvaisuus, ja nuo sojonokat kun eivät siedä ylimääräistä rasvaa ollenkaan. Kanatkin ovat täällä niin rasvaisia että tirisee, eikä niitä voi antaa kuin hiukan. Nautojahan täällä on pellot väärällään, ja niiden lihaa on sitten tarjolla eläimillekin, mutta se taas tuntui olevan liian voimakasta. Nyt sitäkin uskaltaa antaa hiukan enemmän, ilman että kaikkien yöunet jäävät ihan minimaalisiksi, ja ilman turhia ripuleita suolisto pysyykin kunnossa paremmin.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20052-normal.jpg

No nythän niitä sieltä tuli. Tämä anemone (kai) on ollut nupulla ainakin viimeisen kuukauden, ja vihdoin tänään uskalsi lämpimän ilman myötä vähän avautua. Se sijaitsee yhdessä vadissa, josta Valle on piharetkillään parturoinut ison joukon sipulikukkien lehtiä, kuten kuvastakin näkee.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20057-normal.jpg

Yhdessä pihan astiassa kukkii tämmöinen pieni kaunokainen.

Nyt tämä alkoi pelittää ihan kunnolla.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20065-normal.jpg

Kamelia on ulkoistettu, se alkoi voida sisällä lämpimässä turhan huonosti. Seuraavaksi se siirtyy kukkapenkkiin, tiedä kuinka iso puska siitä vielä joskus tulee. Pihalta hommaamani viherkasvi osoittaa myös viihtymättömyyden merkkejä, kai sekin haluaisi taas olla villi ja vapaa.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20011-normal.jpg

Sidoste-sukka kestää - tässä kyllä hanska :)

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20022-normal.jpg

Näitä on putkahtanut paljon lisää, en kyllä edelleenkään tiedä nimeään. Ja kuten näkyy, aurinkokin tuli taas näkyviin :)

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20033-normal.jpg

Rinti puussa. Jos jotakuta ihmetyttää, miten koiran takapää voi olla tuommoisessa kulmassa etupäähän nähden, niin ei se voikaan - se kuuluu Riolle ;)

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20047-normal.jpg

Tämänkin värisiä krookuksia oli yllättäen putkahtanut pihalle - eilen niistä ei näkynyt nuppuakaan, tai ehkä olen tullut ajoittain sokeaksi.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20044-normal.jpg

Rio ja uusi rakas pallo.

kev%C3%A4tkukkia%20-13%20054-normal.jpg

Tähän avautuu tämmöisiä kellokukkia.

Metsässä työntyy miljoonia sinililjojen lehtiä ylös maasta, odotamme innolla niiden kukkimista.