Bonjour, terveisiä Euroopan turneelta ja erityisesti Ranskasta :)

Tämä nyt on ihan pikainen kirjoitus, ja ihan vaan siksi tämäkin, kun jotkut ovat ilmeisesti jo epäilleet meidän kadonneen maailmankartalta. Mutta ei toivoakaan, täällä ollaan taas kahden viikon reissun jälkeen. Itse asiassa ollaan oltu kotona jo toista viikkoa, mutta ensimmäinen viikko meni lähinnä kipeää selkää potiessa, enkä voinut istua koneella kuin muutaman minuutin päivässä. Sen syynä taas oli se, että kun ajoimme Naantalissa Reissuroopen laivaan silloin 11.9., jouduin ajamaan sen niin lähelle laivan kylkeä, ettei auton sivuovi mahtunut auki, ja kun Rinti ei millään uskaltanut itse tulla etuovesta ulos (tätä on harjoiteltava kotona...), minun ei auttanut muu kuin nostaa reilu 20 kg pelkäävää koiraa ulos, ja ilmeisesti siinä jo reväytin selkäni. Siihen sitten vielä laivan kivikova patja ja ajamista kaksi viikkoa putkeen satoja kilometrejä päivässä, niin se oli siinä. Osteopaatti sanoi kotona (jos ymmärsin oikein, sattui niin kamalasti, etten ole ihan varma...), että siinä olisi noidannuoli ja varmaan sitten lisäksi revähtymä. No juu, olihan se jäykkä jo matkalla, mutta muuten matka oli mukava, antoisa - ja pitkä :), ja olin taas kerran tosi onnellinen, että olin jossain selväjärkisyyden puuskassa opettanut Rion nostamaan tavaroita lattialta...

Kuvassa reissukoirat Seinen rannalla jossain pikkukylässä (nimeä en muista, mutta Yvestot'sta etelään, kiva parkkipaikka ihan joen rannalla :) ). Pariisi on tuosta oikealle, ei ihan näy, eikä kyllä käyty lähelläkään, oisko ainakin pari sataa kilsaa...

Tässä kuva Millausta Pyreneiltä viimeisestä yöpymispaikastamme Ranskan puolelta. Vähän upea näky yöllä tuo kylä, kun laskeuduimme vuoristosta kiemuraisia pikkuteitä, ja valot loistivat kuin kourallinen timantteja laaksossa.

Vielä ennen matkaa saatiin hepat raspattua ja kengitettyä, ja itse pääsin sentään kampaajalle, vaikka oma sairastui juuri sinä päivänä kun olin varannut ajan (onko kamalampaa, vielä juuri ennen matkaa...). Tietysti tuli vielä kaikkea muuta ylimääräistä, mistä johtuen pakkaukset sun muut jäivät kuitenkin taas viime tinkaan...Kaiken huipuksi sunnuntain päivälaiva, johon olin ostanut liput, hajosi, ja jouduimme menemään yölaivalla, jossa en sitten tietenkään nukkunut, ja se patjakin oli tappavan kova, ja ensimmäiseksi Ruotsin puolella jouduimme etsimään lepopaikan (yhden kierrätyspisteen kyljestä, kyllä on ylellisiä meidän matkat, mutta siitä lähti metsätie ihan vierestä ja kauppakin oli toisella puolen tietä ;) ), ettei kuski nukahda rattiin. Vasta iltapäivällä olin sen verran tolkussani, että lähdimme ajamaan etelämmäs.

Nyt en ihan oikeasti ehdi enempää, mutta jatkuu ensi numerossa...

Ai juu, sentään vielä yksi kuva Calle-söpöliinistä, jonka ystäväni Eeva haki kotiin viikkoa ennen tuloamme. Calle on siis borderterrieri, jos joku ei vielä ole kärryillä asiasta, ja aivan umpihurmaava pakkaus :)

Kuvassa myös päätön Eeva ;)