Hei%20me%20aksataan%20003-normal.jpg

Siivoukselta pelastautuneet

Hei%20me%20aksataan%20004-normal.jpg

Pöydälläkin on aika turvallista...

Vieraat olivat ja menivät, ja mekin viuhdoimme kanssaan lähes joka päivä pitkin Bretagnea. Kamera kyllä jäi kotiin joka kerta, mutta otimme nyt lohdutukseksi kuvia agilityradaltamme.

Seuraavat vieraat ovat ilmeisesti tulossa huomenissa, tuovat samalla reissarin toistaiseksi tänne.

Toissa sunnuntaina, kun olimme ihastelemassa Crozonin niemeä, oli Valle katkaissut yhden laitumen tolpista ja päättänyt lähteä tutkimaan naapurustoa. Se oli onnellisesti astunut yli laonneista paimenlangoista, muinaisesta matalasta verkkoaidasta sekä pensaissa piileksivästä vielä muinaisemmasta piikkilangasta (!) ja suunnannut sen jälkeen yläpuoliseen naapuriin. Onneksi eivät ole hysteeristä laatua - melko kookas mustanaamioinen vesinokkaeläimen näköinen hirviö sai heidät vain huolestumaan, että se voisi tielle mennessään loukkaantua. Onneksi Vallekaan tuskin menee niin pitkälle, vaikkei johtajana paljon piittaa toisten sijainnista. Itse kyllä toivon, että se on matkalla tuonne naapuriin aiheuttanut sätkyn niille koiranrääkkääjänaapureille siinä sivussa ;)

Ne pikkukoirat muuten asuvat nyt yhdessä piharakennuksessa, josta ei näe pihalle eikä tielle, ja joka on ilmeisesti ihan suunniteltu sitä varten, että sinne jonain päivänä säilötään koiria...

Pihalla on loikkinut viime päivinä kaksi tosi pientä valkoista kaninpoikasta. En tiedä, onko ne ajettu pesueesta (onko muuten hullumpaa sanaa kuin pesYe, kieltäydyn ehdottomasti käyttämästä moista...) poikkeavan värin vuoksi, vai mistä ne ovat tulleet, mutta elinaikaennuste niillä raukoilla on varmaan sillä värityksellä aika lyhyt. Tänään ei ole näkynyt kumpaakaan, etten tiedä, ovatko enää hengissäkään...Vaikka saisin ne ehkä jollain konstilla pyydystettyä, en moiseen yritykseen ryhdy, kun ovat vapauteen syntyneet - nauttikoon vaikka lyhyemmän aikaa, mutta siitä elämästä johon ne on tarkoitettu.

Se sairas matoinen kissa oli kuollut. Sanoin kyllä jo silloin isännälle, että jos ei parin päivän päästä ole parempi, pitää viedä lääkäriin. Täällä maalla se ei ilmeisesti ole tapana, enkä voi minäkään kaikkea muuttaa. Kissaparka. Nythän sillä ei enää ole hätää, mutta sai taatusti kärsiä turhaan ennen kuin pääsi pois, ja kaiken lisäksi sen olisi luultavasti voinut pelastaa jo pelkällä nesteytyksellä. Jos sain selvää puheistaan, isäntä kertoi myös sen yhden tosi sairaan vasikan, joka kerran löydettiin aidan toiselta puolen, kuolleen kolmen päivän päästä siitä. Itse olisin päästänyt sen jo silloin kärsimästä...

No, iloisempiin asioihin kuitenkin. Meidän poikamme agi-kentällä:

Hei%20me%20aksataan%20010-normal.jpg

Isoveli näyttää mallia.

Hei%20me%20aksataan%20013-normal.jpg

Tulipahan nyt keksittyä, millä nuo saa katsomaan kameraa liikahtamatta, edes Rio ei tuossa yritä rauhoitella kameran linssiä kääntämällä päätään sivuun. Kumpikaan ei kyllä hyppääkään, kun käskyt tulevat kameran takaa, vaikka muuten hyppelevät komeita tandem-hyppyjä esteestä ja renkaasta ;)

Hei%20me%20aksataan%20018-normal.jpg

Mitä isoveli edellä...

Hei%20me%20aksataan%20024-normal.jpg

...sitä pikkuveli perässä.

Hei%20me%20aksataan%20032-normal.jpg

Kaksi koiraa pussissa. Kuka on vienyt oviaukon?!

Hei%20me%20aksataan%20038-normal.jpg

Löytyipäs!

Hei%20me%20aksataan%20042-normal.jpg

Tule vaan...

Hei%20me%20aksataan%20047-normal.jpg

Ja sitten riehutaan :)

Hei%20me%20aksataan%20054-normal.jpg

Rintin hepuli :)

Hei%20me%20aksataan%20081-normal.jpg

No niin, nyt ihan kunnolla. Vedetäään...

Hei%20me%20aksataan%20071-normal.jpg

...ja vedetään...

Hei%20me%20aksataan%20059-normal.jpg

...ja sinne meni taas!

Hei%20me%20aksataan%20088-normal.jpg

Kuka sammutti valot?

Hei%20me%20aksataan%20089-normal.jpg

Eipä paljon haittaa ;)

Hei%20me%20aksataan%20095-normal.jpg

Keidas janoisille