kamelia%20ja%20p%C3%B6tt%C3%B6armeija%20

kamelia%20ja%20p%C3%B6tt%C3%B6armeija%20

Kallionokkaeläimet ja kamelifarmin muu kotiväki toivottaa

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ  kaikille huomiseksi :)

Takana on taas pari vähän&huonosti nukuttua yötä, syynä tällä kertaa hevossäikähdysasiat.

Päästin toissa päivänä taas hepat pihalle syömään muutaman päivän tauon jälkeen. Herrat söivät niin turpa maassa laitumella avatessani porttia, ettei kukaan kuullut huutojani, ja niinpä taapersin itse lähemmäs kertomaan, että nyt sinne taas pääsisi. No, enpä taaperra toista kertaa niin pitkälle - ne kaksi hullua (Valle ja Blakkur) lähtivät laukkaamaan savisella ja liukkaalla laitumella alamäkeä kohti pihaporttia, ja kohta Ransukin yltyi perässä samaan. Vähän sain menoa jarrutettua menemällä eteen ja huutamalla seis-käskyä, mutta en läheskään tarpeeksi, sinne kiitivät... Valle ja Blakkur osuivat portista sentään pihaan, mutta Ransu oli ihan vähällä törmätä vihreään aitaan, jota ei juuri kauemmas näe, ja saattoipa tuo vähän törmätäkin, en ihan niin kauas nähnyt.

Sen päivän kaikki söivät, ensin pihalla ja sitten taas laitumella, ihan normaalisti. Illalla Ransu oli tapansa mukaan jo mennyt talliin omalle puolelleen, kun menin laittamaan naruja kiinni (ovet puuttuvat edelleen, Karl ja Julie ovat sairaana - ehkä ensi viikolla...), enkä huomannut siinä mitään erikoista, söi ja hörisi niin kuin yleensä. Iltaruokinnan aikaan se sitten makasikin oviaukossa eikä meinannut millään päästä ylös, vaikka yritti. Laitoin riimun ja narun kiinni, ja sitten yritettiin yhdessä, ja nousihan se sieltä, vaikka maalattia oli niin liukas vedestä ja savesta, ettei se helppoa ollut. Sen jälkeen Ransu taas alkoi syödä iloisesti, kunhan ensin ponnistuksensa jälkeen hetken puhalteli. Annoin tietysti Arnicat sun muut, laitoin vielä loimenkin yöksi - ja nukuin itse huonosti. En tiedä, oliko sen jalka livennyt ja hevonen kaatunut siinä kohtaa, vai olisiko ollut makuulla tai piehtaroinut eikä sitten päässytkään liukkaalla ylös ( riivatun sateet...). Aamulla heponen oli edelleen ihan kunnossa.

Eilen illalla, taas iltatallin aikaan, Ransulla oli vasen takanen ylhäällä ja kenkä ihan vinossa. Kengitysvälineet tietysti Suomessa, lähin sinne suuntaan löytämäni oli vasaran sorkka, lisäksi toistaitoiset pihdit. Tuskanhiessä tein töitä Ransun seistessä hievahtamatta paikoillaan jalka ylhäällä (yleensä kengitettäessä tarvitsee jatkuvaa porkkanapuudutusta), ja saatiinhan se kenkä irti. Fiksuna hevosena seisoi kuitenkin sen jälkeenkin tallin takaosassa (etuosassa kun on se sateen liukastuttama paikka), jonne laitoin heinät ja vedet yöksi. Taas tropit ja vielä linimentti jalkaan, kun näytti vähän jäykältä - ja taas nukuin miten kuten...(ja tietysti vielä Rion vatsa meni enemmän tai vähemmän sekaisin, ja sitä piti päästää puoli viideltä ulos). Tänään on kaikki ollut kunnossa, ja ensi viikolle on tilattu kavionlaittajanainen, kun olen päättänyt jättää omat hevoseni kengättä täällä tästä lähtien. Maa on täällä kuitenkin ihan toisenlaista, hevoset tekevät vähän tai ei lainkaan töitä, kallioista ei tietoakaan, ja onpahan se kavio kenkää pitävämpi savessa ja mahdollisessa lumessakin. Ensi yölle odotukset ovat korkealla :)