Kukkaretki%20001-normal.jpg

Ai onko tää sika Rondon?

Kukkaretki%20002-normal.jpg

Mä nyt vähän ainakin maistan...

Kukkaretki%20003-normal.jpg

Ihan kuulkaa sikamakee possunkorva :)

Onpas ollut aika haipakkaa tämä viikko. Ensin on pari kuukautta niin, ettei ole kuin kaupassakäyntiä pari kertaa viikossa, ja sitten on kaikkea yhdellä viikolla.

Saatiin vihdoin sähkömies tänne paikan päälle, eikä ollut mukavia uutisia boilerista. Se pahuksen laite vuotaa, ja oikosulku johtui siitä, eikä nyt auta kuin vaihtaa koko höskä. Broileri tulisi paljon halvemmaksi - jos laittaisi semmoisen jotenkin vispaamaan vettä lämpimäksi, se olisi sentään samalla perheenjäsenkin, toisin kuin tuommoinen tylsä pönttö... No, maanantaina saadaan uusi boileri kuitenkin, ja samalla uusi kosketin keittiön yhteen lamppuun - se meni samalla kuin tuo oikosulkukin tuli, vaikka tuskin niillä mitään tekemistä oli keskenään, sähkömieskin oli aivan äimänä... Nyt tuon lampun voi nimittäin sytyttää vain vanhan keittiön sähkötaulun yhdestä vivusta - vähän epäkäytännöllistä... Tuo kosketinkin on joku itselleni ihan outo, enkä sille edes suomalaista nimeä tiedä (ja englantilaisenkin ehdin jo unohtaa), sitä vaan painetaan, mutta se ei jää päälle, siis se valo jää, mutta kosketin keinahtaa takaisin samaan asentoon, aika omituinen, mutta ilmeisen ranskalainen ;)

Kampaajallekin pääsin vihdoin, ja samalla reissulla ajattelin hemmotella itseäni vielä ostamalla muutamalla eurolla englantilaisen romaanin Callacin supermarketista, missä niitä on ennen ollut runsaasti, vaan eipä sitten ollut enää, niisk. Locarnin metsiin päästiin sentään tallustelemaan tulomatkalla, sen minkä nyt helteeltä jaksettiin. Callacissa tuuli ja oli ihan mukava lämpötila, mutta siellä kukkuloilla paistoi aurinko ja oli älyttömän kuuma.

Kukkaretki%20017-normal.jpg

Julie ja Karl olivat tänään laittamassa hevosten kaviot. Ne ovat halkeilleet viime aikoina turhan paljon, ja lisäsin niiden (hevosten, en kavioiden) ruokaan jo piimaatakin. Kuivuuskin varmaan osaltaan on kyllä vaikuttanut niiden kuntoon.

Sunnuntaina ollaan menossa tästä kymmenisen kilometriä pohjoiseen, Duaultiin, myymään koko kylän kattavalle kirpputorille, jossa käy kuulemma paljon englantilaisia (toivoa sopii, sillä en tiedä miten osaisin ranskalaisille myydä mitään...), ja ostavat vaikka mitä. Tuo kirppari on kuulemma joka kuun toisena sunnuntaina, ja paikka (siis auton, siinä vieressä voi kaupata tavaroitaan) maksaa euron :) Toivottavasti sinne tulee paljon eläinihmisiä ostamaan meidän ylimääräisiä tavaroita, ja paljon viluisia villasukan tarvitsijoita ;) Perästä kuuluu...

Kukkaretki%20059-normal.jpg