Sain eilen ihmetyksekseni siivottua täällä, vaikka olin parin tunnin yöunen jälkeen niin väsynyt, että pyörrytti. Tänään piti nimittäin sataa, ja niinpä ajattelin, että parempi tehdä sekin homma poudalla, niin työn jälki näkyy edes muutaman tunnin. Tänään ei kyllä ole tähän mennessä tullut pisaraakaan vettä, toivottavasti ei nyt ala ennen iltalenkkiäkään... Kaksi kertaa ovat luvanneet ukkosta, viimeksi tiistaiksi, jolloin olin menossa kampaajalle ja huolestuin jo, mitä tekisin hevosten kanssa siksi aikaa, jos täällä ukkostaisi. Eipä ukkostanut, oli jo aamuksi poistettu säätiedotuksestakin koko tieto, eikä nyt oikein ole ennustukset menneet nappiin koko viikolla. Viime yöksi piti tulla kylmää, ja siirtelin jo ulos nostamiani pelakoita ja muita kukkia katon alle, mutta yö oli ihan lämmin.

Kissoja%20020-normal.jpg

Tänään trimmailin koirien jalka- ja tassukarvoja, että sisälle kulkeutuisi mahdollisimman vähän kuraa, ja että koirat olisivat muutenkin tietysti siistimmän näköisiä. Se olisi tietenkin pitänyt tehdä ennen siivoamista, mutta tulipa nyt tehtyä noinkin päin. Trimmauspöytäni on nimittäin ruokapöytä vahakankaalla peitettynä, se kun on ainoa tarpeeksi korkea ja tukeva taso siihen hommaan, niin että väkisinkin pieniä karvanpätkiä leviää aina vähän ympäri keittiötä.

Tietohan tunnetusti lisää tuskaa, tällä kertaa taas koiranruuissa. Täsmällisemmin sanottuna koirankekseissä, mutta asia koskee kyllä ruokiakin. Yritin nimittäin löytää lisäaineettomia isoja koirankeksejä, jotka antaisivat hampaille vähän pidemmäksi toviksi työtä. Seilasin ympäri Zooplussan sivuja ja klikkailin hyviksi luulemiani merkkejä. Kaikissa vähänkin isommissa kekseissä oli kuitenkin käytetty antioksidantteja, ja lähetin kahdellekin valmistajalle sähköpostia ja tiedustelin antioksidanttien laatua. Vastaukset tulivat heti seuraavana aamuna. Toinen valmistaja käyttää BHA:ta (heidän mukaansa vaaraton lisäaine - HAH!), ja toinen, joka on aina mainostanut säilövänsä tokoferolilla, eli E-vitamiinilla, ilmoitti käyttävänsä tokoferolin ja propyyligallatin (ainakin jotain sinnepäin) seosta. Siis?? Tuo propyyligallat on myös ties mitä sivuvaikutuksia (kaiken muun ohella syöpää) aiheuttava lisäaine... Kaiken lisäksi kissani ovat jo pitkään syöneet kyseisen valmistajan hyvälaatuisiksi luokiteltuja kuivamuonia, kun olen uskonut siihen tokoferolilausumaan. Taitaa olla kyllä viimeinen säkki sitä laatua tässä talossa... Onhan niitä luomukeksejä sekä niitä, joissa ei oikeasti ole keinotekoisia lisäaineita, mutta isoja koirankeksejä ei niiden joukosta löydy. Syökööt sitten edelleen pienempiä, ei tässä muukaan kai auta. Ja sittenhän on niitä, joissa ei ainakaan ilmoiteta olevan haitallisia lisäaineita (=kaikki kemialliset lisäaineet), mutta joiden valmistuksessa on käytetty eläinkokeita, ja niitä ei ainakaan tähän taloon kanneta!

Kissoja%20021-normal.jpg

Rondon hortonomitaipumuksista, jotka siis yleensä kohdistuvat lähinnä kukkien ja kasvien katkomiseen ja karsimiseen (yhdestä talven yli selvinneestä pelakkapurkista se nyppi ja silppusi kuonon käänteessä muutaman varren), on sentään jotain hyötyä muille koirille - se nimittäin kiskoo innolla toisten turkeista niihin tarttuneita kuivia oksia, joihin on vaikea edes sormin päästä käsiksi, kun ovat niin kääriytyneet pitkiin karvoihin ;) Hortonominplanttu alkaa jo vähän saada aikuisen näköä, kun sain nypittyä hiukan pentutupsuja korvien ympäriltä pois. Toisaalta niitä ei kovin aikaisin raaskisi poistaa, ne kun lisäävät sitä hupsun huoletonta pentu-lookia ;)

Niin ja jos nyt joku vielä ihmettelee sitä pelakkaa, niin se on pelargonia - meillä on aina puhuttu pelakoista, enkä vielä vähän aikaa sitten edes tiennyt, ettei se olekaan kaikille tuttu sana. Kaikkea sitä oppii :) Joka tapauksessa sain täällä ensimmäisen kerran pelakat säilymään kunnialla talven yli vajassa ja sisällä, samoin kuin maljaköynnöksen, ja nyt ne ovat jo jonkin aikaa nauttineet taas raittiista ilmasta ulkona. Tänä talvena ne olisivat kyllä muutamaa yötä lukuun ottamatta voineet ulkoilla vaikka koko talven, kun pakkasöitä ei ollut kuin nimeksi.