Makuuhuoneen riisuttu malli - ikkunalauta putosi jo ties kuinka kauan sitten, mutta eipä ole tullut korjaajaa (itse asiassa en vaan ole muistanut muistuttaa...), ja tuolista riisuttiin kirppusirkuksen ajaksi turhat höysteet. Onneksi se ei tätä vakiojengiä haittaa :)

Maanantain 13.12. vastaisena yönä makuuhuoneessa tapahtui kummia. Ensin Rio pyysi aamukolmelta ulos (se nyt ei ennen ollut yhtään kummaa, jos siltä meni vatsa sekaisin, mutta nykyään onneksi aika harvinaista). Sitten kun sen ulkoilusession jälkeen oli taas vajaat pari tuntia kuorsattu, meiltä hajosi sänky... Heräsin siihen, että Rinti loikkasi alas sängystä, ja seuraavassa hetkessä patjani oli toiselta reunalta menossa kohti lattiaa. Pääty oli irronnut sängyn reunasta, voi tikkerperi! Möngin ylös kuopasta ja hain vasaran, ja vaikka tiesin, että olisi pitänyt hakea joku laudanpätkä sen ja päädyn väliin, hakkasin vimmoissani suoraan päätypylvästä, joka nyt on kuin pienimuotoisen pommituksen jäljiltä. Eihän se ihan hyvin tullut kiinni, mutta pysyy nyt jotenkin paikoillaan, varsinkin kun olen siirtynyt nukkumaan sängyn toiselle puolelle. Toivottavasti remonttimies edes joskus joulun jälkeen ehtii luoksemme...

Viikonloppuna tehtiin sojonokkien kanssa yön mittainen pikavisiitti Espooseen ja sieltä Vantaan ja Karkkilan kautta kotiin lähinnä joululahjajaon merkeissä. Eilen käytiin kaikkien koirien kanssa Köyliössä ja Nakkilassa samoissa merkeissä, ja lauantaina huristellaan Ruovedelle kummipoika-Callen uutta kotia katsomaan.

Kummipoika emäntineen kävi täällä tiistaina palauttamassa Reissarin, joka viskattiin saman tien huoltoon. Siitä oli mennyt asunto-osasta etätunnistin lämmittimestä, ettei onneksi mitään isoa remonttia tarvittu - kyseinen osa oli suht mitättömän näköinen musta nippeli. Nyt osaan sitten ohittaa senkin, jos sattuu jossain kylmässä korvessa vielä hajoamaan - tosin lämmitin sitten paahtaa täysillä, jolloin autossa läkähtyy kovallakin pakkasella, mutta elämähän on täynnä valintoja...

On se kumma, kun olen joululahjoja hommannut viime keväästä asti, mutta silti näinä viime viikkoina on ihan kamala kiire saada paketit kuntoon ja jokaiselle vielä se jokin pieni lisä ainakin pakettiin. No, mutta siis ainakin tässä vaiheessa ollaan vielä hengissä, joskin väsyneitä, ja kohta se joulu on taas paremmalla puolella :)

Sitä odotellessa.