Rinti%205%20v%20022.jpg

 

Voi höh. Muistin muutama päivä sitten, että nythän on kuukauden toinen sunnuntai, jolloin pitäisi aina olla se peräkonttikirppis Duaultissa. Ajattelin, että yritetäänpä taas päästä ylimääräisestä tavarasta eroon ja muuttaa sitä hiukan energisempään muotoon, eli rahaksi. Kudoin yhdet sukatkin vielä sitä varten valmiiksi entisten tarjokkaiden lisäksi, pesin joitakin vaatekappaleita, jotka olivat edellisen kirpparikäynnin jälkeen vähän nuhjaantuneen näköisiä, vaikka olivat vaan roikkuneet tangolla, ja tarkistelin noin ylipäätään paikkoja, jos jotain kirpparille vietävää vielä löytyisi. Eilen sitten pakattiin autoa oikein urakalla, ja illalla tein meille eväät valmiiksi ja pesin vielä tukankin, etten säikyttäisi asiakkaita heti tiehensä. No, eilen oli ne Rintin synttärit, ja vaikkei niitä mitenkään erikoisemmin juhlittu, ylimääräisiä namejakin oli rajoitetusti tarjolla, niin eikös Rintillä ja Rondolla ollut pitkästä aikaa yöllä ripuli, niin että se muutenkin lyhyt yö käytettiin sitten melko lailla ulkona käymiseen. Aamulla oli herätys puoli kuudelta, jolloin syyhkäistiin pimeässä aamulenkille, vähän ennen seitsemää herätettiin hevoset ja sen jälkeen lähdettiin reissuun. Sumuakin oli joka puolella niin, ettei näkyvyyttä ollut paikoin kymmentäkään metriä, ettei mikään kiva kokemus sekään tuolla mäkisen tien kiemuroissa. Ja arvatkaas mitä? Duaultissa oli hiljaista kuin huopatossutehtaassa kesälomalla, ei ristin sielua missään.

Rupesin siinä miettimään, että jospa olen kuitenkin muistanut väärin, jos se kirppis olikin siellä joka kuun ensimmäinen sunnuntai, ja jospa se olisikin tänään Bulat Pestivienissä, ehkä kymmenisen kilometrin päässä. Sinne sitten sutena, muttei sielläkään ollut kuin yksi kissa hereillä. Sitten ei auttanut enää kuin luovuttaa, ja lähdimme kotiinpäin Locarnin kukkuloiden kautta kiertäen. Siellä oli tarkoitus tehdä vielä ylimääräinen aamulenkki, mutta lähistöllä mekastava koiralauma sai senkin lenkin supistumaan ajateltua pienemmäksi.

Että semmoinen leppoisa sunnuntaiaamu meillä oli. No juu, olisi tietysti pitänyt tarkistaa ensin, että se kirppari varmasti on siellä tänään, mutta kun se on AINA ollut siellä tuona ajankohtana. Vaan eipä ole enää. Kotona tarkistin Angloinfon sivuilta asian, ja sen tiedoissa ei ollut koko Duaultia enää mukana. Sen mukaan tänään olisi ollut kirppari St Nicodemissä, mutta senkin läpi ajoimme tullessa, eikä sielläkään näkynyt ketään, että vähän kyllä epäilyttää... Niiden sivujen mukaan Bulat Pestivienissä on kirppari ensi sunnuntaina, että jos sitten tehtäisiin uusi yritys... Sitä ennen kyllä yritän vaivihkaa tarkistaa asian vielä kaupoissa myytävistä Brittany journaleista, tuo kaikki touhuaminen turhan päiten ei oikein vastaa käsitystäni mukavasta ajanvietteestä viikonlopun varalle.

 

Rinti%205%20v%20002.jpg

 

Näistä kuvista tuli mieleen jonkun collieharrastajan sivuilla olleet hammastelukuvat, joissa kaksi koiraa ihan selvästi leikki keskenään. Sitä oli sitten joku ulkomaan elävä kommentoinut, että hänenkin colliensa ottivat juuri yhteen...Sivun kirjoittaja sitten selvensi vielä, että kyllä siinä oli ihan leikki menossa, mutta siis oikeasti - ei siinä tappelun aikana varmaan kenellekään tulisi edes mieleen kaivaa kameraa esille ja ruveta räpsimään, eiköhän se päällimmäinen ajatus ole lopettaa se kahakka niin pian kuin mahdollista, saati sitten, että siinä edes saisi kuvia muusta kuin pyörivästä karvakerästä, edes collieilla...

 

Rinti%205%20v%20003.jpg

 

Olen viime aikoina kaivellut laatikoitani muutenkin kuin kirpparitarkoituksessa ja poistanut turhia papereita niistä. Yhdessäkin laatikossa oli vuosikymmenten aikana keräämiäni reseptejä arviolta toistakymmentä senttiä korkea pino, ja niitä olen nyt raakannut kierrätyspapereihin. Paljon niistä on aikoinaan liimattu reseptivihkoihin, mutta harva noista enää sinne päätyy, joten parempi poistaa nekin viemästä tilaa. Joskus on toki mukava kokeilla jotain uusiakin reseptejä, mutta toisaalta niitä vanhoja ja hyväksihavaittuja leivontaohjeitakin on kymmeniä, että eivätköhän ne täksi elämäksi piisaa.

 

Rinti%205%20v%20004.jpg

 

Yhtenä päivänä opin vähän lisää facen hyötykäytöstä (kiitos Tarja :) ) ja julkaisin eläinnaturopatiamainokseni siellä. Nyt osaan jopa muokata julkaisuani - olenkin ihmetellyt, kun joku jakamani juttu on muuttunut välillä toisenlaiseksi, mutta itse en ole moiseen urotyöhön pystynyt. No nyt pystyn - tosin minut olisi voinut tyrkätä kumoon höyhenellä, kun ne jakamani mainokset toisaalla muokkaantuivatkin ihan samaan aikaan. On se nykyaika vaan ihmeellistä, joskus ihan hyödyllisestikin :) Saa sitten nähdä, paljonko hyötyä siitä mainoksesta on - tähän mennessä siinä taisi olla yksi vieras jako (tai siis muu kuin omani - yhden tein vahingossa omille sivuilleni ja yhden tarkoituksella toisaalle, mutta kiitos Sirpalle kuitenkin :) ). Vielä kun oppisi julkaisemaan noita muuallakin facessa...

 

Rinti%205%20v%20007.jpg

 

Olen tainnut vihdoin keksiä  tarpeeksi kiinnostavan huomioäänen koirien valokuvaukseen. Toimii ainakin sisällä turhankin hyvin, nimittäin folion pienikin rapsahdus. Paistan aina kerralla litran lettutaikinan ja peitän sitten syömättä jääneet (aika monta, niistä riittää useampaan lettusessioon) odottamaan folion alle. Sen jälkeen on paras pitää huoli, ettei vahingossakaan hipaise sitä foliota, tai kaikki kolme sojonokkaa ovat sekunnissa paikalla, ja kuola virtaa ;) Suurin ongelma taitaisi kuvauksessa olla se, että saisi nuo kaikki pysymään vielä sen rapinan jälkeen paikallaan, mutta ainakin terhakat ilmeet olisivat taattuja.

Suvisen leppoisaa sunnuntaita.

 

Malvapensas%20072.jpg