Tässä uusin kummipoikani, Calle, 4 kk. Hän oli meillä alkuviikosta pari päivää hoidossa pahinta muuttomyllerrystä paossa ja viihtyi erinomaisesti :). Hauskaa oli kaikilla, Rintillä ja Callella jopa niin hauskaa, että Rintin lähes uusi heijastinliivi repesi kahtia parin kiitäessä miljoonaa puiden välissä.

Keskiviikkona Calle sitten huristeli lopullisesti uuteen asuinpaikkaansa Ruovedelle emäntineen - Reissuroopella, jota lainasivat viimeisten tavaroiden viemiseen. Olipa hyvä, ettei mennyt kenellekään yöpyjälle nyt lainaksi - siitä hajosi asunto-osan lämmitin, ilmeisesti sen moottori. Tarkempaa tietoa saamme, kunhan hän palaa kotiin ja toivottavasti pääsee saman tien huoltoon... Mutta voi hyvänen aika, että voi nuoresta autosta hajota monta osaa - jos en tykkäisi siitä niin kovasti, olisin jo varmasti vaihtamassa sitä.

Oman laumani kanssa käytiin yhtenä päivänä jouluostoksilla Kustavissa, josta oheinen kuva Laupusten joulukuisesta rannasta.

Savitöistä toin kruunumaljani kotiin. Siinä onnistui lasitus aika nappiin, ja muutenkin olen ihan kamalan tyytyväinen siihen. Nyt perustin sinne oman lämpömittaritehtaan, collie- ja pupumittarit ovat esikuivatuksessa, eikä loppua ideoille näy ;)

Kissat saivat hienon kiipeily- ja raapimispuun, missä on monta välitasoa ja koria banaaninlehdistä, ja se on suorastaan koristeellinen. Kokoaminen olikin sitten toinen juttu, eikä olisi varmaan äkkipäätä onnistunutkaan, ellei Lotta olisi eilen käynyt täällä Unton kanssa, hän kun on varsinainen velho noissa kokoamishommissa. Nyt puu on kuitenkin pystyssä tuolla yläkerrassa, ja tosi tukeva onkin. Tuusa ja Pörri olivat heti testaamassa koreja ja riippuvaa lelua, ja hyvin tuntui kelpaavan.

Unto ei ole kirppuvaaran vuoksi (tosin sekin oli ilmeisesti kuitenkin saanut jonkun itseensä ja sai myös Strongholdin viikko sitten, mutta se loppui ilmeisesti siihen sen raapiminen) käynyt meillä varmaan pariin kuukauteen, ja koirat olivat haljeta ihastuksesta sen nähdessään.

Tilasin muuten samasta firmasta, josta se kiipeilypuukin tuli, semmoista myrkytöntä kirppukarkotetta, jota suihkutetaan turkkiin. Suihkutin sitä muutamana päivänä Tinon turkkiin, ja nyt näyttää, että se on vihdoin lakannut raapimasta, kiitos ja ylistys sillekin aineelle :) Mutta jos siis joskus retkeilette eläiminenne Keski- tai Etelä-Eurooppaan, ÄLKÄÄ KOSKAAN lähtekö ilman kirpunestolääkitystä! Allekirjoittaneelta voi kysyä lisävinkkejä, alkaa tätä kokemusta olla...

Meidän yhdessä kukkamaassa valmistautuu yksi ruusu aukaisemaan nuppunsa. Se taitaa nimestään (Kesätuuli) huolimatta ollakin jouluruusu :)