Vuokralaidun%20049-normal.jpg

Bretagnessa on ollut myrskyisää, kuten lehdistä on saatu Suomessakin lukea. Tuossa meidän kujallamme oli yhtenä aamuna kaatunut pystyynkuivanut kuusi tukkien kulun Michelin mökille tai sieltä pois. Olisinpa halunnut nähdä, miten posti sai sinä aamuna työnsä tehtyä, mikäli sinne oli postia vietävänä, täällä kun  juuri kukaan ei kävele, jos suinkin autolla pääsee viereen, eikä sinne ollut jalkapatikassakaan helppo tunkeutua. Päivän aikana kuusi oli jo raivattu tien sivuun, ja taas pääsivät huristelemaan... Tietysti tuokin olisi ollut vältettävissä, jos kuivaneet puut karsittaisiin ajoissa teiden varsilta, mutta täällähän kaikenlainen ennakoiminen tuntuu olevan ihan vierasta. Sen sijaan tuolta isomman (no jaa, kaksi autoa mahtuu hädin tuskin vastakkain, jos molemmat ovat suht pieniä...) tien varrelta on nyt karsittu roimalla kädellä oksia, ilmeisesti sen jouluisen myrskyn viisastamina, kun siellä sun täällä oli kaatunut puita tielle. Samalla hävisivät kyllä sitten kauniit lehvätunnelitietkin, kun kaikki teiden yli kaartuvat oksat poistettiin.

Rannikon laivaonnettomuus, missä laiva katkesi kahtia satamaan yrittäessään, oli niin tyypillisen ranskalainen - jälkeenpäin leviteltiin käsiä ja ihmeteltiin, miksi laiva ylipäätään päästettiin ahtaalle satama-alueelle siinä myrskyssä. Niinpä.

Vuokralaidun%20038-normal.jpg

Viime päivienkin ilmat ovat olleet melko erikoisia. Yhtenä hetkenä tuuli lähentelee myrskylukemia ja sataa kaatamalla, seuraavana on poutaa ja melkein tyyntä, kunnes puolen tunnin päästä on taas täysi myrsky, ja sitä rataa. Nyt on sentään taas vähän maltillisempaa ilmaa, vaikka sateelta ei juuri minään päivänä ole vältytty.

Vuokralaidun%20064-normal.jpg

Yhtenä päivänä oltiin kävelemässä tuolla Locarnin takana eräällä tienpätkällä - onneksi tiellä eikä kukkuloilla, missä Rondo olisi ollut vapaana. Viereisen pellon päälle nimittäin ilmestyi kaksi hävittäjää kuin tyhjästä ja lensi niin matalalla, ettei katsetta tarvinnut juuri nostaa. Itseltänikin oli mennä polvet alta, enkä tiedä, mistä Rondo olisi löytynyt, jos ei panta olisi tavalliseen tapaan ollut riittävän kireällä, vaan olisi päässyt luiskahtamaan pään yli. Isot koirat eivät moisia edes haukkuneet, kun ei oltu kotipihalla, täällä ne kyllä antavat niiden kuulla kunniansa, ja Rondo taas korkeintaan tulee jalkoihini istumaan, kun toiset ajavat ne tiehensä. Pahuksen NATO-maa!

K%C3%A4sity%C3%B6kori%20001-normal.jpg

Kuinka monta kissaa näet kuvassa?

K%C3%A4sity%C3%B6kori%20003-normal.jpg

Kaksihan niitä :)

Hevosten vuokralaidunkausi loppui nyt tähän. Äsken Valle oli tunkenut itsensä lankojen alta, kun ruoho on - kirjaimellisesti - aidan takana vihreämpää, eikä sitä nyt enää pitele mikään sallitulla puolella ilman virtaa, jota en tuonne saa kulkemaan. Herra ei kyllä millään muka uskaltanut tulla harjasta talutettuna takaisin niiden samojen lankojen alta, vaikka löysäsin niitä ennestään...

K%C3%A4sity%C3%B6kori%20005-normal.jpg

Virkkasin Esteri-ontelokuteesta itselleni käsityökorin, ja nyt on jo uusia koreja työn alla. Valmistuvat nopeasti, mutta noin paksua on aika raskas virkata, kun koukkuakin pitää pitää kädessä kuin halkoa, ja äkkiä saa hartiansa jumiin. Palkitsevaa työtä kyllä :)

K%C3%A4sity%C3%B6kori%20006-normal.jpg