Ananaskirsikat%20008-normal.jpg

Ensimmäiset karhunvatukat alkavat kypsyä - samoin allekirjoittanut, joka ajatteli olevansa laumoineen jo kaukana täältä karhunvatukka-aikaan... Talonkatsojia ei ole vieläkään näkynyt, eikä nyt juuri kuulunut kiinnostuneistakaan mitään, mutta tietäen täkäläisen asiakaspalvelun (asiakas on aina väärässä, tiellä, tai ainakaan sillä ei ole mitään väliä), olen viimeinen niistä kuulemaankaan...

Kyllähän noita ohimennessään syö, jos ovat täysin kypsiä ja edes jonkinmakuisia, mutta itse kasviin olen lopen kyllästynyt. Sen versot kasvavat kuin painajaisessa (tai Taikurin hatussa). Siitä on varmaan korkeintaan pari viikkoa, kun varustauduin aamulenkille saksilla ja paksuimmilla talvihanskoillani ja raivasin polultamme sitä tukkivat karhunvatukanoksat, ja kohta saa saman homman tehdä uudestaan. Eikä se vielä mitään, jos ne pelkästään tukkisivat polut, mutta kun niiden piikit repivät ihon ja vaatteet, jos niitä menee liian lähelle, eikä tuonnekaan polulle ole koskaan asiaa ilman pitkiä housuja, oli hellelukema  mikä hyvänsä.

Ananaskirsikat%20037-normal.jpg

Eilen sain kilteiltä naapureiltani (setä ei nyt ollut traktorinsa selässä ;) ) mustaviinimarjoja ja ananaskirsikoita. Jälkimmäiset kasvavat lasilla katetussa talon osassa, ja niitä tulee kuulemma niin paljon, etteivät tiedä, mihin niitä tunkisi. Minäpä tiedän - mustaherukoita laitan kaurapuuron päälle ja noita ananaskirsikoita popsin muuten vaan, maku on aika vinkeä, ja niissäkin on kuulemma kovasti C-vitamiinia.

Ananaskirsikat%20025-normal.jpg

Siemenruusukkeita, joku putkilokasvi tuo on...

Nyt niitä pahuksen botflyn munia on taas hevosten etujaloissa, ja niitä saa raakata joka ilta niistä veitsellä pois, vaikka mitä suoja-aineita laittaisi. Jostain australialaisesta hevosromaanista löysin termin mersekärpänen, mutta en tiedä, onko sama otus, mistään muualta en tuota nimeä löydä, niin että suomalaisesta nimestä en edelleenkään tiedä - tosin voisin keksiä tuohon ihan toisen etukirjaimen...;) Mokomat inhotukset!

Ananaskirsikat%20033-normal.jpg

Nämä kastanjan karvamadot eli kukkanorkot eivät varsinaisesti koiria kiusaa, mutta emäntää sitäkin enemmän. Irrotan kaikki löytämäni jo ovella koirista, lisäksi poimin lattialta kaikki tielleni osuvat, ja silti imuri tuntuu olevan aina puolillaan niitä.

Ananaskirsikat%20035-normal.jpg

Yhden onnistuneen kaupan olen onnistunut tekemään tällä viikolla. Yksi englantilaispariskunta oli vielä löytänyt angloinfosta vanhan ilmoitukseni autoon kiinnitettävästä pyörätelineestä, soittivat yhtenä iltana ja jo seuraavana päivänä huristelivat onnellisina tiehensä teline vetokoukussaan :)  Eivät edes tinkineet, ja lupasivat tuoda mahdollisesti tuttujaankin katsomaan edelleen esillä olevia pihakirpparitavaroitamme, heillä itsellään kun ei ole nyt mitään eläimiä, ja meidän myytävät tavaramme ovat enimmäkseen eläinjuttuja kanikopista koiranhihnoihin. Ihania ihmisiä :)

Ananaskirsikat%20029-normal.jpg

Ananaskirsikat%20003-normal.jpg

Puhdas leluporukka hengailemassa. Tossut eivät oikeastaan kuulu joukkoon, joskin Rondo voisi olla asiasta eri mieltä - sen mielestä niitä pitää aina lenkin jälkeen (juuri, kun olen laittamassa niitä jalkaani) riepottaa ympäri huushollia, varmaan lohdutukseksi yksinolosta... Hassua muuten, mitä kaikkea voi pestä - tai siis melkein kaikkeahan voi, jos saa mahtumaan koneeseen, mutta niin että sitä voi vielä sen jälkeen käyttääkin... Nuokin tossut ostin kerran Lidlistä muutamalla eurolla, ja ne ovat aivan ihanat arkoihin jalkapohjiini. Pesusta niiden lapussa ei puhuta mitään, mutta koneeseen olen ne työntänyt jo useaan kertaan, ja ne vaan paranevat :)  Nytkin koneessa pyörii pari istuintyynyä, joiden vesipesu on kokonaan kielletty, eikä ensimmäistä kertaa...

Jos nyt joku sattuu lukemaan näitä heti kirjoittamisen jälkeen ja ihmettelee, miksi teksti hetken päästä muuttuu (yleisimmin Rintin tilalle tulee Rondo tms.), niin se selittyy paitsi helteellä, niin sillä, etten uskalla enää olla tallentamatta kirjoituksia heti ne tehtyäni, pelossa, että ne katoavat saman tien taivaan tuuliin yhdellä napin painalluksella. Mottona sähkömiesten tyyliin  "Savun hälvennyttyä tarkastetaan kytkennät" ;)