Ihan pikaisesti taas muutama matkakuva. Tässä haikara Hollannista varta vasten sille rakennetulla pesimisalustalla. Haikaroita näkyi siellä täällä, mutta kaikki ilman vauvaa... Lotta luuli ensimmäistä näkemäänsä haikaraa koristeeksi, kunnes valaisin, että kyllä ne siellä olivat jo ihan oikeita :)

Haukkoja oli nytkin tienvarret sakeanaan. Niitä leijaili peltojen yllä, syöksyi saaliiden kimppuun ja kökötti tolppien päässä. Kuvia niistä vaan ei tahdo saada, kun ovat sen verran kaukana (paitsi yksi isohko ruskea, joka syöksähti jollain pikkutiellä ihan tuulilasin editse...) ja yleensä niitä näkee eniten isojen teiden lähellä, jolloin omakin vauhti on melkoinen.

Belgian läpi ajettiin lähes pysähtymättä, mitä nyt kerran taidettiin käydä lenkillä koirien kanssa jollain levähdyspaikalla. Taisi olla sama paikka juuri ennen Ranskan rajaa, missä ruokittiin yhtä hämmentynyttä rekkakuskia ;) Siellä kun oli huoltoasemalla joku välipala-automaatti, josta sai kaikenlaisia lämpimiä rullia sun muita pasteijoita, mutta kun belgian taito on kummallakin aika puutteellinen, niin ei auttanut kuin laittaa raha aukkoon eniten kasviskäärylettä muistuttavan kohdalla ja katsoa, mitä tuleman pitää. Tulihan sieltä - jonkinlainen lihakääryle, jonka pikaisen avaamisen jälkeen tungimme puoliväkisin yhdelle paikalla olevalle rekkakuskille. Sääli heittää hyvää ruokaa suoraan roskiinkaan, vaikka voihan olla, että se päätyi sinne kuitenkin, jos miesparka ei uskaltanut sitä syödä...

Sitten päästiinkin jo Ranskaan ja ihanien unikkojen keskelle. Olisin voinut istua vaikka päivän niiden vieressä ihailemassa. Sääli vaan, että oikein runsaiden unikkopeltojen lähellä ei koskaan ollut paikkaa, mihin olisi voinut Reissarin pysäköidä, varsinkaan kun en ainakaan vielä hallitse ranskalaista pokkaa laittaa tyynesti hätävilkut päälle ja pysäyttää auto mihin vaan, jos siltä tuntuu ;)

Nämä unikot ovat Mont St Michelistä ja vain reunustivat yhtä peltoa. Voi kuinka olisin halunnut kiivetä jonkun korkean aidan yli ja ottaa koirista kuvan keskellä suurta unikkomerta!