Laakerinmarjoja%20021-normal.jpg

Laakerinmarjoja%20015-normal.jpg

Laakerinmarjoja%20017-normal.jpg

Karhunvatukat maistuvat kaikille.

Laakerinmarjoja%20019-normal.jpg

Yhteismarjastustakin esiintyy ;)

Karhunvatukat eivät nyt kuitenkaan ole ongelma, vaikka aiheuttavatkin toisinaan ylimääräisiä yöllisiä ulkoiluja, vaan nämä:

Laakerinmarjoja%20023-normal.jpg

Laakerinmarjat

Juuri, kun Rinti lakkasi syömästä niitä, ja ehdin huokaista helpotuksesta, keksi Rondo ne, ja nyt se pistelee niitä sankoin joukoin poskeensa. Ehkä ovat ties kuinkakin terveellisiä, mutta ne kivet niiden sisällä eivät taatusti sitä ole. Onneksi näyttävät sentään poistuvan luonnollista tietä, mutta huolestuttaa kumminkin... Linnut syövät noista vaan sen hedelmälihan, vai mikä liekään nimeltään, ja jättävät kivet, mutta eihän tuo meidän pulu semmoista osaa, saati että ahneudessaan ehtisi niistä kiviä erotella. Kaiken lisäksi noita on nyt lähes mattoina pitkin pihaa, ja koko ajan niitä putoilee sinne lisää, ettei niitä kaikkia ole mitenkään mahdollista kerätä poiskaan. Ei auta kuin toivoa, että jokikinen kivi todella poistuu luonnollista tietä.

Laitumen pohjoisreuna on täynnä maata viistäviä karhunvatukanvarsia, ja varsinkin Valle viettää siellä aikaa tuntikausia joka päivä riipien niitä vatsaansa. Olisi hauska tietää, kuinka monta litraa sen päivittäisestä ruoasta koostuu karhunvatukoista.

Laitumella oli yhtenä päivänä kuollut ja osaksi syöty kani. Näytti ihan linnun tekosilta, ja aikani vaivasin päätäni miettien, mikä lintu oli ollut asialla. Paikalliset pöllöt (lähinnä lehto- ja tornipöllö) eivät noin isoihin eläimiin yleensä koske, mutta ilmeisesti asialla onkin ollut hiirihaukka, joka nimestään huolimatta pisteleekin poskeensa myös esimerkiksi jäniksenpoikasia, ja sitä kokoluokkaahan se kanivainaakin suunnilleen oli. Hiirihaukkojahan täällä on tosi runsaasti, kuten ilmeisesti koko keskisessä Euroopassa, ja joka puolella niitä näkee joko liitelemässä ilmassa tai istumassa uljaan näköisenä jonkin pylvään nokassa. Valitettavasti ovat niin arkoja, ettei niistä taitaisi helpolla saada kuvaa edes putken avulla.

Kuvista puheen ollen, niitä ei nyt saada tähän lisää, sillä eivät suostu tuolta kansiosta enää poistumaan...

Täkäläisillä maanviljelijöillä on lievästi sanoen omituiset puintiajat. Lauantai-iltana aloitti joku puinnin tuolla laitumen takana olevalla pellolla puoli kymmenen aikaan illalla. Hevoset olivat jo siihen aikaan sisällä, mutta koirat olivat pimeän tultua sitä mieltä, että se kamalasti valaistu hirviö parin sadan metrin päässä on ihan varmasti tulossa meille, ja meteli oli sen mukainen, ennen kuin sain ne hiljennettyä ;)

Laakerinmarjoja%20006-normal.jpg

Haa, sieltähän niitä taas tulee :). Tämä kaveri liikuskeli ahkeraan rapuillamme muutamana päivänä, ilmeisesti etsien sopivaa koteloitumispaikkaa. Jotenkin se oli päässyt sujuttautumaan ulko-oven ali ulkoeteiseen, mutta nostin sen ulos, ennen kuin jäi kenenkään käpälän alle.

Laakerinmarjoja%20008-normal.jpg

Laakerinmarjoja%20011-normal.jpg

Viimevuotinen maljaköynnös alkaa nyt vasta toipua talven sisälläolosta ja kukkia :) Viime talvena se kyllä melkein olisi selvinnyt ulkonakin, kun oli niin lämmintä, mutta eipä tuota koskaan etukäteen tiedä noista talvista. Nämä vaan aina tuppaavat saamaan nervöösin sisälläolosta, vaikka kuinka viileässäkin saisivat talvehtia.

https://www.youtube.com/watch?v=8BGDgm2h99s

Tässä päivän piristys, salsaavia koiria :). Nyt olen kuulkaa niin kamalan ylpeä itsestäni, kun opin laittamaan tänne linkin ihan oikeaoppisesti, ja se jopa toimii :) :) :)

Ja kun nyt kerran tänne huvipuolelle lähdettiin, niin tässä vielä muutamia totuuksia sisarusrakkaudesta siitä Unni Lindellin ja Mark Levengoodin toisesta kirjasta "Ystävä sä lapsien, anna villoja", jonka pitäisi kuulua jokaisen masennuksen tai surun vaivaaman kirjahyllyyn.

 

Minä en pidä siitä, että muut lyövät pikkuveljeäni. Minulla vaan on siihen oikeus.     Nora 8 v

 

Minä tykkään lyödä siskoani. Ei ihan tajuttomaksi, niin vain, että hän ymmärtää.     Jörgen 7 v

 

Se joka saa hyvän kasvatuksen, siitä tulee kiltti. Sellaisella, joka saa huonon kasvatuksen, on    kivaa.                                                                                                                         Tony 6 v

 

Äiti väittää, että olen mustasukkainen Simonille. Mutta se ei ole totta. Se on ihan tavallista vihaa.                                                                                                                                    Ingrid 8 v