Kun ei nukuta niin ei nukuta, kirjoitetaan sitten blogia...

Selkä meni sitten viime sunnuntaina ihan jumiin, ja suuri osa viikkoa on mennyt sohvalla. Maanantaina Karl kävi siivoamassa tallin ja kärräämässä puita oven viereen, ettei tarvinnut niitä itse tuoda vajasta - sillä haavaa se olisikin ollut täysin mahdotonta. Toi samalla apteekista särkylääkkeitä, joita en tosiaankaan ole käyttänyt ainakaan kymmeneen vuoteen, enkä olisi käyttänyt nytkään, jos ei olisi ollut aivan pakko pystyäkseen liikkumaan edes jotenkin. Kaikki muu oli jo kokeiltu, homeopaattiset ja vitamiinit   ja linimentit ja vaikka mitkä. Noiden myrkkyjen avulla olen sentään pystynyt tekemään pakolliset hommat, kunhan aina välillä olen taas oikaissut selkäni - ja saman tien yleensä nukahtanut, ovat aika rankkoja tottumatta moiset aineet. Pariin päivään ei päästy edes minkäänlaiselle lenkille, mutta hyvin nuo koirat pärjäsivät ihan pihaulkoilullakin, jopa kuopus Sulojussi (alias Rondo) sopeutui muun lauman mukana lepäilyyn. Nyt pystyn sentään jo kävelemään jonkun verran, nostamaankin jotain ja saan jalkaani muutkin kuin yhdellä kädellä puettavissa olevat väljät villasukat :) Olen taas monesti ollut kiitollinen, että olen kouluttanut Riosta jonkunlaisen puoliavustajakoiran, kun ei kerta kaikkiaan ole saanut lattialta nostettua mitään, se aivan hehkuu onnesta saadessaan olla hyödyksi.

Harakanpes%C3%A4%20003-normal.jpg

Meillä on keittiön ikkunasta aitiopaikka valmistumassa olevan harakanpesän tarkkailuun. Nyt kyllä taas harmittaa, kun ei ole tullut hankittua kameraan minkäänlaista putkea.

Harakanpes%C3%A4%20005-normal.jpg

Kukat senkun lisääntyvät päivä päivältä. Näitä on vähän joka puolella, vähän kuin kevätesikkoja Suomessa. Ei kun siis leskenlehtiä kyllä tarkoitin - ei pitäisi kirjoittaa mitään aamuyöstä...

Harakanpes%C3%A4%20008-normal.jpg

Näistä ei Sulojussi ole saanut raasittua kuin paria ;)

Harakanpes%C3%A4%20014-normal.jpg

Sulojussin isoveli Rinti herkkänä.

Harakanpes%C3%A4%20015-normal.jpg

Ihan rehellinen voikukkakin kukkii jo.

Harakanpes%C3%A4%20016-normal.jpg

...ja tämä pihan pensas aukoo ensimmäisiä kukkiaan.

Harakanpes%C3%A4%20017-normal.jpg

Locarniin mennessä bongattiin mimosa...

Harakanpes%C3%A4%20019-normal.jpg

...mutta en ole kyllä tiennyt sen kasvavan näin isoksi, sehän on ihan puu!

Harakanpes%C3%A4%20029-normal.jpg

Voi hyvät hyssyrät. Päästin äsken kaikki koirat pihalle, kun Riolla on vatsa vähän epävireessä. Rio tuli jo takaisin, kun pihalta kuului vimmattu haukku, ja veljesten pantalamput kiiluivat suunnilleen yhdessä kohtaa - siili taas. Rinti jopa jätti sen komennolla (no, ainakin kolmannella), mutta tämä samperin Sulojussi senkun räkötti sen ympärillä niin että tienoo raikui eikä meinannut ottaa komentoja kuuleviin korviinsa. Mokoma räyhäjussi...

Harakanpes%C3%A4%20024-normal.jpg

Harakanpes%C3%A4%20032-normal.jpg

Meidän jouluporo sinnittelee edelleen :)

Harakanpes%C3%A4%20036-normal.jpg

Ikean Ektorp tarjoaa lukuisia lekotteluvaihtoehtoja kissoille, suosittelemme :)

Viiru taisi vihdoin saada nukuttua, kun lähdin sängystä pyörimästä. Nyt vähän kamomillateetä, ja kohta kiivetään takaisin ylös Viirun iloksi ;)