Puhtaat%20pulmuset%20021-normal.jpg

Voila, tässä he ovat eilen aamulla, kaikki pestyinä :) Kuten sanottu, puhtaus on varsinkin tuon nuorimman kohdalla hyvin katoava asiantila - viisi minuuttia tuon kuvan ottamisen jälkeen Rondo oli tunkenut itsensä hartioita myöten yhteen kaninkoloon...

Jaa miten niin ette jaksa katsoa viittäsataa kuvaa rakkaista koiristani - tässä vielä yksi, tosin ihan taideteoksena tällä kertaa:

 

Puhtaat%20pulmuset%20039-normal.jpg

 

Löysin vihdoin tuolle Julien maalaukselle sopivat kehykset :) Ihan itse laitoin passe par tout'n ja kaikki (onneksi ei tuosta näe, ettei se nyt ihan niin onnistuneelta läheltä näytä, kun kuvakaan ei ollut ihan suoristunut vielä). Salama vähän pilaa koko kuvan, mutta ei siitä ilmankaan saanut kuvaa, sen verran oli hämärää.

Ja hämärästä puheen ollen, ulkona on nytkin tosi hämärää sumun vuoksi. Hevosiakaan en ole nähnyt sen koommin kun ne laitumelle päästin.

 

Puhtaat%20pulmuset%20010-normal.jpg

 

Ihanaa, että on ihmisiä, jotka lähettävät lahjansa reilusti etukäteen :) Pialle kiitos aamulla saapuneesta paketista, taas on herkuteltavaa :) Yleensä en kyllä avaa lahjojani etukäteen, mutta kun melkein arvaisin, mitä tuosta löytäisin, niin... Pelasti sumuisen päivän :)

 

Puhtaat%20pulmuset%20001-normal.jpg

 

Ajattelin kokeilla tämmöistä vähän väljempää mallia, että kuvilla olisi enemmän tilaa ympärillään tekstin välissä...

Vanhakin koira opppii uusia temppuja, mutta poisoppiminen onkin sitten toinen juttu. Vieläkin meinaan joka kerta käydä sytyttämässä tuon yhden keittiön lampun vanhasta keittiöstä, vaikka saatiin maanantaina tänne uusi kosketin...Samoin olen ollut monta kertaa lämmittämäisilläni tiski- tai pesuvettä vedenkeittimellä, ööööh...

 

Puhtaat%20pulmuset%20043-normal.jpg

 

Punasipuleita?

 

Puhtaat%20pulmuset%20046-normal.jpg

 

Ei, vaan tuoreita viikunoita. Piti niitäkin kokeilla, kun en ole ennen edes missään nähnyt. Eivät ne hassumpia ole tuoreenakaan, vaikkei maku kovin ihmeellinenkään ole. Kaikkea sitä oppii, ennen kuin täältä (siis ainakin Ranskasta) lähdetään.

Sähkömies, jonka kolme tytärtä ovat kaikki ajaneet korttinsa täällä, kertoi ranskalaisesta ajotutkintosysteemistä, mikä sai minut huolestumaan entistä enemmän täkäläisestä tieturvallisuudesta. Täällä nimittäin saa ajaa jo kuusitoistavuotiaana, kunhan joku toinen on kyydissä (sitä en kyllä huomannut kysyä, että pitääkö sen olla aina sama henkilö, ja tarvitseeko sen olla selväkin, vai voiko olla ottanut vähän rohkaisua...). Sitä se tarra siis tarkoittaa - joissakin autoissa on nimittäin tarra, jossa on kaksi hahmoa vierekkäin ja joku teksti seurassa ajamisesta. Sitten kun on täyttänyt 18 vuotta, voi suorittaa kokeen, joka on kuulemma melko tiukka (verrattuna mihin, kysyn vaan, ei sitä ainakaan liikenteessä huomaa). Mutta siis käytännössä tuolla ajelee noiden muiden höyrypäiden joukossa vielä 16-vuotiaita höyrypäitä, joilla ei ole minkään valtakunnan tutkintoa (edes puutteellisesta) ajotaidostaan! HUH!

 

Puhtaat%20pulmuset%20004-normal.jpg